Hva skjer?

nov
28
ons
Maleriutstilling: Ingebjørg Magelssen og Lisa Johnson @ Bærum bibliotek Eiksmarka
nov 28@14:30-des 15@16:00

Maleriutstilling på Eiksmarka 28. november – 15. desember 2018.

des
15
lør
Askeladdens jul @ Bærum bibliotek Høvik
des 15@15:00-15:45

Askeladdens jul er en familieforestilling – full av sang og musikk, humor og førjulsforviklinger. Askeladden har travle dager før jul, mye skal på plass, men hvor har det blitt av juletrefoten? Kan Heksa og Trollfar hjelpe Askeladden ut av førjulsknipa, eller vil de bare gjøre ting verre? Forestillingen er gratis og passer for barn fra ca. 3 år og deres familier. I samarbeid med Høvik biblioteks venner.

jan
4
fre
Gatelangs i Tokyo @ Bærum bibliotek Sandvika
jan 4@12:00-13:00

Bli med til byen med de eldgamle tradisjonene og de hypermoderne severdighetene! Journalist Ina Strøm kjenner Tokyo godt etter mange reiser til Japan. Boken hennes «Alt dette er Tokyo» er fantastisk vakker og underholdende, så vi gleder oss til å høre Ina snakke om japansk kultur, tankesett og historie.

jan
8
tir
Informasjonsmøte om ladeløsninger for borettslag og sameier @ Bærum bibliotek, Bekkestua
jan 8@18:00-19:00

Åpent møte og gratis inngang. Arrangert av OfficeLlink.

Charge365 Ladeløsninger for elbil

Strikk og lyrikk med Nini Karine og Anne Katrine @ Bærum bibliotek Høvik
jan 8@19:00-21:00

Ta med deg strikketøy hvis du har, eller bare kom for trivelig samvær der du kan høre Nini Karine fremføre herlig lyrikk og presentere forfatteren. Høvik biblioteks venner har skjenkebevilling og selger vin i glass.

 

jan
9
ons
Urban dyrking og Losæter @ Bærum bibliotek, Bekkestua
jan 9@19:00-21:00

Andreas Capjon

Bybonden Andreas Capjon tar oss med på ferden fra grå grushaug til et bugnende sosialt byrom på Losæter på Sørenga. Dette er en historie om mennesker som ser muligheter i en grushaug, og om hvor fint det er å møtes med fingrene i jorda. Vi kommer også innom det å dyrke masse mat på liten plass, for å inspirere flere til å bli balkong- eller bakgårdsbønder. Du vil få noen betraktinger om hvorfor i all verden vi skal dyrke mat på de mest umulige steder, og forhåpentligvis gå hjem med inspirasjon til nye prosjekter.

Det blir også kaffe og kaker, hageprat og mulighet til å låne bøker fra lagets eget bibliotek.  Se www.Bærumhagelag.no eller Facebook for oppdatert informasjon.

Arrangør Bærum hagelag. Møtet er åpent for alle og koster kr 50.

jan
11
fre
Litterært kvarter @ Bærum bibliotek Sandvika
jan 11@12:00-12:15

Hver fredag kl.12.00, unntatt første fredagen i måneden. Velkommen til en hyggelig stund på biblioteket! Vi snakker om en av våre favorittbøker i nyere og eldre litteratur.

 

jan
12
lør
Jørn Hurum om dinosaurer – for barn og familier @ Bærum bibliotek Høvik
jan 12@15:00-16:00

Norges eneste dinosaurforsker – professor Jørn Hurum – kan mye viktig og interessant om dinosaurer. Han har vært på flere oppdagelsesferder og arbeider på Naturhistorisk museum i Oslo. Denne dagen kommer han til biblioteket på Høvik og viser bilder og forteller om disse spennende skapningene! Arr. er gratis og passer for barn fra 6 år – og voksne. Høvik bokhandel kommer og selger Jørn Hurums barnebøker som han kan signere. I samarbeid med Høvik biblioteks venner.

jan
14
man
Marte Michelet om Hva visste hjemmefronten? @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 14@19:00-20:00

Marte Michelet_I sin siste bok undersøker journalist og forfatter Marte Michelet historien om det norske Holocaust på nytt. Hva fikk den norske motstandsbevegelsen egentlig vite, hva gjorde regjeringen i London, og hva forteller Michelets funn i arkivene oss om antijødiske holdninger i hjemmefronten? Foredrag om et av de mest betente og fortiede temaene i norsk okkupasjonshistorie.

Boksalg ved Høvik bokhandel.

jan
16
ons
Håndarbeidstreff @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 16@18:00-19:30

Strikkekafe BekkestuaVelkommen til våre håndarbeidstreff på Bekkestua bibliotek våren 2019! Her kan du utveksle erfaringer, få tips hvis du står fast, og kanskje lære en ny teknikk? Utover våren skal vi ha foredrag med Strikkezilla og lage påskeegg, for å nevne noe. Følg med på hjemmesiden vår og Facebook for mer detaljer underveis!

Vi møtes på Musikkscenen denne gangen, og i Gråsonen de videre treffene, som blir 13. februar, 13. mars, 10. april og 08. mai.

jan
18
fre
Litterært kvarter @ Bærum bibliotek Sandvika
jan 18@12:00-12:15

Hver fredag kl.12.00, unntatt første fredagen i måneden. Velkommen til en hyggelig stund på biblioteket! Vi snakker om en av våre favorittbøker i nyere og eldre litteratur.

 

jan
22
tir
Nicolaj Frobenius med Kongonotatene @ Bærum bibliotek Sandvika
jan 22@18:00-19:00

Bærumsforfatter Nikolaj Frobenius skulle egentlig skrive filmen om French og Moland, i stedet ble det roman. I denne samtalen diskuterer han sitt forfatterskap og forteller om reisen inn i mørkets hjerte med sin siste bok, Kongonotatene. Støttet av Nasjonalbiblioteket.

 

jan
23
ons
Hvaleventyret: Hvordan vi nesten utryddet det største dyret som har levd @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 23@18:00-19:00
Blåhval med halen i været

Foto: Andreas Tjernshaugen

Andreas Tjernshaugen kommer for å snakke om sin bok Hvaleventyret: hvordan vi nesten utryddet det største dyret som har levd. Han har med bilder og filmklipp fra hvalfangsthistorien og fra egne møter med blåhval.

Fortellingen om jakten på verdens største dyr er dramatisk, og Norge spilte en hovedrolle. Nordmenn ledet an i den moderne hvalfangsten med raske båter, sprenggranater og harpunkanon. På det meste forlot ti tusen norske menn familien og dro på hvalfangst i fremmede farvann. Det var et blodslit, og et eventyr. Helt fra starten kom det advarsler om at hvalene kunne bli utryddet. For blåhvalen var det til slutt på nære nippet.

 

jan
25
fre
Litterært kvarter @ Bærum bibliotek Sandvika
jan 25@12:00-12:15

Hver fredag kl.12.00, unntatt første fredagen i måneden. Velkommen til en hyggelig stund på biblioteket! Vi snakker om en av våre favorittbøker i nyere og eldre litteratur.

 

jan
26
lør
Lesestund på lørdager @ Bærum bibliotek Rykkinn
jan 26@11:00-11:30

Bibliotekarene inviterer til en koselig halvtime der vi leser fra nye og gamle favorittbøker for barn. Fra 3 år. Varer ca 30 min.

 

Frode Thuen og Bent Sofus Tranøy om Harde fakta @ Bærum bibliotek, Bekkestua
jan 26@12:00-13:00

Møt Frode Thuen og Bent Sofus Tranøy på biblioteket på Bekkestua lørdag 26. januar 2019 kl. 12.00.

Frode Thuen, professor i psykologi, forsker, forfatter og bla kjent fra sin faste spalte i A-magasinet, kommer fra Bergen til Bærum! Her vil han møte sin gamle venn Bent Sofus Tranøy. Bent bor på Eiksmarka og vi kan oppleve dem sammen på biblioteket på Bekkestua. De har gitt ut boka «Harde fakta – om livet, døden og kjærligheten». Bent Sofus Tranøy er professor i statsvitenskap. I 2006 mottok Tranøy Brageprisen for boken Markedets makt over sinnene.

«Psykologisk teori og forskning kan gi innsikt i noen av livsutfordringene man ofte står overfor midtveis i livet. Ikke minst knyttet til samliv og sorg, men også til det å leve et godt og meningsfullt liv. I et overflødighetshorn av livserfaring dykker Thuen og Tranøy ned i studier som har vært med å forme vår kollektive selvoppfatning, og de har funnet fram til studier der forskere gikk nye veier i jakten på menneskesinnets hemmeligheter.» Forlagets omtale.

Denne dagen vil vi oppleve en en samtale preget av humor og alvor mellom to venner som midtveis i livet har opplevd både kriser og sorg. Etter samtalen åpner vi for spørsmål og kommentarer.

Høvik bok- og papirhandel vil stille med bøker for salg og signering.

 

jan
30
ons
Ny tid – ny åndelighet @ Bærum bibliotek, Bekkestua
jan 30@19:00-20:30

Helge Hognestad, kjent som forfatter og tidligere prest ved Høvik Menighet, presenterer sin nye bok Kristendom mot en ny æon?

Kvinnefrigjøringen har kanskje først og fremst frigjort kvinnens maskuline side. Det feminine ligger stort sett i mørke i oss alle, i kvinner og menn. Samtidig fører alt Ego-kjøret – i kvinner og menn – til en rovdrift på Naturen – Moder Jord – som menneskeheten aldri har sett maken til. Finnes det en annen vei til det guddommelige enn den patriarkalske, dogmatiske kristendommen? En mer feminin kristendom? Hva kan vi lære av Maria Magdalena og evangeliet som bærer hennes navn?

Turid Nystøl Rian, forfatter, oversetter, og bosatt i Bærum, presenterer sin nye bok Trenger vi en feminin kristendom? Arven fra Maria Magdalena

Menneskeheten tar del i en kollektiv bevissthetsutvikling. Jesus og de første kristne representerer et utviklingsmessig løft. Men de som avviste ham gjennom korsfestelse (fariseerne, de skriftlærde, romerne), den ugjerningen skulle de ikke «få tilgivelse for i æonen*» men er «skyldig i en æons synd» som det heter (Mark.3.29). En ensidig kretsing omkring synd, skyld og soning har i alle århundrer vært ansett som det sentrale i kristendommen. Kan vi se det som uttrykk for en tvangstanke som i en «æon» har ligget over kristenheten som følge av ugjerningen – et traume som måtte bearbeides?

Nå når æonen (ca.2000 år, Fiskenes tidsalder) er i ferd med å være gjennomlevd, er vi kanskje i stand til å åpne for det opprinnelige budskapet, om «gudsriket inni», at mennesket har tilgang til guddommelig visdom, lys, kjærlighet, healing. Avkristning er kanskje ikke farlig, men ugudeliggjøring av virkeligheten avskjærer oss fra visdom og kraft som vi kunne trenge i dagens verden. Trenger vi en dypere spiritualitet? Kan det opprinnelige kristne budskapet bli løftet opp på et høyere nivå og støtte og veilede oss?

* Æon, eller eon betyr betyr  tidsrom av meget lang varighet.

Møtet er arrangert i samarbeid med forfatterne og Bærum bibliotek. Gratis inngang.

Ny tid – ny åndelighet

 

 

jan
31
tor
Babydans @ Bærum bibliotek Sandvika
jan 31@12:00-12:30

Vi inviterer til en koselig stund hvor foreldrene danser og gjør øvelser med sin baby. Få ideer til hvordan dere kan utforske bevegelse, samspill og lek. Målgruppe: Foreldre i fødselspermisjon med barn fra 4-12 mnd. (passer derfor best for babyer som ennå ikke kan gå). Det kreves ingen erfaring. Enkel servering.
Bindende påmelding starter 7. januar, deretter fra gang til gang til sa@barum.folkebibl.no eller tlf: 67 50 96 40. Første babydans er 31. januar, deretter annenhver torsdag (14.02, 28.02, 14.03, 28.03, 11.04, 25.04, 09.05 og 23.05.

GRATIS

Suzanne Brøgger om sin nye bok «Koral» @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 31@12:00-13:00

Suzanne_BroggerHvordan kan vi forvalte kjærligheten? «Koral» er en forkortet og nykomponert utgave av Brøggers tre epokegjørende og berømte utgivelser “Crème Fraiche”, “Ja” og “Transparence”. «Koral» fikk strålende mottakelse i Danmark da den ble utgitt.

Suzanne Preis Brøgger Zeruneith er en dansk forfatter som debuterte i 1973 med essaysamlingen «Fri os fra kærligheden». Hun vokste opp i Colombo i Sri Lanka, Bangkok og Silkeborg. I 2018 kom boken «Omelette Norvegienne» på norsk, i denne skriver Brøgger om sin reise i
Norge med ett mål for øye: Å undersøke hvem vi nordmenn er. Underveis møtte hun forfattere, kunstnere og samfunnsdebattanter.

Her kan du høre podkast fra et arrangement med Suzanne Brøgger på Litteraturhuset i Oslo 17. januar 2018:

Boksalg ved Høvik bokhandel.

feb
1
fre
Kartenes historie med Thomas Reinertsen Berg @ Bærum bibliotek Sandvika
feb 1@12:00-13:00

Hva er et kart? Hvordan har vi mennesker gjennom historien tegnet opp verden? Thomas Reinertsen Berg har skrevet praktverket «Verdensteater», som han vel fortjent fikk Brageprisen for. Nå kommer han til oss for å fortelle om visjonære geografer, heltemodige oppdagelsesreisende, maktkamper, vitenskap og drømmer.

 

Translate »