Hva skjer?

okt
23
tir
Barseltreff @ Bærum bibliotek Eiksmarka
okt 23@11:00-12:00

Høvik barseltreff    Lesetips for deg og ditt barn. Salg av kaffe og vafler.

Datahjelp for seniorer @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 23@12:00-14:00

Frivillige fra Seniornett Bærum veileder i enkel nettbrett- og PC-bruk, tekstbehandling, e-post og internett. Ta med egen PC, Mac eller nettbrett. Inntil en times gratis, individuell datahjelp hver tirsdag kl. 12.00 – 14.00 i Møterom 1.

Påmelding: barum@barum.folkebibl.no eller tlf 67 50 96 00.
Gi beskjed om hvilket utstyr du har og hva du trenger hjelp til.

 

Språkkafe @ Bærum bibliotek Rykkinn
okt 23@12:30-13:30

Velkommen til språkkafe. Til deg som vil trene på å snakke norsk, og til deg som er norsktalende og vil være med som språkmodell. Uformelle samtaler på norsk.

Hver tirsdag kl. 12.30. Siste gang 11. desember.

 

Vigdis Hjorth om Herman Wildenveys forfatterskap @ Bærum bibliotek Sandvika
okt 23@19:00-20:00

Poeten Herman Wildenvey oppnådde en enorm popularitet med sine dikt og opplesninger tidlig på 1900-tallet. Det wildenveyske dikt brakte en ny muntlighet inn i den norske poesien, og diktene hadde et bredt nedslagsfelt. Når «sommerskald» Wildenvey holdt foredrag og opplesninger, kunne allmuen, kritikere og kong Haakon sitte i salen. Det sies at Wildenvey også hadde en grublende side som han aldri helt lyktes med å formidle. Tidvis følte han seg misforstått og var også bitter.
Vigdis Hjorth har lest hans forfatterskap med en moderne lesers øyne. Hvordan ser vi hans poesi i dag, når han ikke lenger leses av verken konge eller folk? Velkommen til Klassikertimen!
En del av Akershus litteraturfestival.

 

 

okt
24
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 24@12:30-13:30

Spraakkafe1Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk.

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul er 12. desember.

Leksehjelp ved Bærum Røde Kors @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 24@15:30-18:30

LeksehjelpBærum Røde Kors starter opp med leksehjelp på biblioteket for elever på ungdomsskolen og videregående skole.

Hver onsdag (utenom skoleferiene).
Ingen påmelding, det er bare å møte opp!

Oppstart onsdag 12. september kl. 15.30 – 18.30.
Sted: Møterom 2.

 

Grøss & gru i biblioteket @ Bærum bibliotek, Bekkestua
okt 24@18:00-19:00
Grøss & gru i biblioteket @ Bærum bibliotek, Bekkestua | Akershus | Norge

Kom hvis du tør! Prøv å ta deg gjennom den skumle tunnelen i Salen på Bekkestua bibliotek uten å skrike! Vi forteller de skumleste spøkelseshistoriene vi vet om, og tør du sitte igjen helt til slutten får du kanskje en liten premie. Kle deg ut om du vil. Passer best for deg mellom 8-10 år. (og som ikke er lettskremt!) Voksne ingen adgang! Påmelding til barn@barum.folkebibl.no

okt
25
tor
Skummel halvtime for de minste @ Bærum bibliotek Høvik
okt 25@10:30-11:15

Vi leser småskumle fortellinger. Kle deg ut hvis du vil. Fra 3 år. Påmelding til ashild@barum.folkebibl.no eller tlf 67509670.

Skummel halvtime for de minste @ Bærum bibliotek Sandvika
okt 25@10:30-11:15

Vi leser småskumle fortellinger. Fra 3 år. Påmelding til sa@barum.folkebibl.no eller tlf. 67509640. Obs: To forestillinger kl 10.30 og 12.00.

Skummel halvtime for de minste @ Bærum bibliotek Bekkestua (Fugleberget)
okt 25@10:30-11:00

Vi leser småskumle fortellinger. Kle deg ut hvis du vil!

Fra 3 år. Påmelding: barn@barum.folkebibl.no

Bokprat og mini-bokbad med Ruth Lillegraven @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 25@13:00-14:00

Bibliotekarene anbefaler bøker. I tillegg blir det mini-bokbad med Ruth Lillegraven, som i høst er aktuell med den psykologiske thrilleren «Alt er mitt»! Ruth Lillegraven

Ruth Lillegraven er en allsidig forfatter som har gitt ut flere diktsamlinger, en roman samt barnebøker. Hun er vokst opp i Granvin i Hardanger, nå er hun bosatt i Lommedalen i Bærum.
I 2013 vant hun Brageprisen for diktsamlingen «Urd». Våren 2018 debuterte hun som dramatiker med stykket «Cally» på Det Norske Teatret. Lillegraven har vært informasjonsansvarlig i Samlaget, og også jobbet flere år i kommunikasjonsavdelingen i Samferdselsdepartementet.

Alt er mitt«Møt Clara og Haavard, et vellykket ektepar i en arvet villa på Oslo Vest. Han er lege fra en gammel Oslo-familie. Hun er den ambisiøse outsideren fra Vestlandet som har fått toppjobb i Justisdepartementet. Nå rystes Oslo av to drap. Begge ofrene har innvandrerbakgrunn. Konsekvensene i et komplisert flerkulturelt samfunn er uoversiktlige. Etter hvert når saken helt til justisministerens bord, samtidig som den får store konsekvenser for Haavard og Clara og truer familiefreden. Men dette er bare begynnelsen. Alt er mitt er en psykologisk thriller der ingenting er som vi tror. Boka veksler elegant mellom fortid og nåtid, mellom intriger i maktens korridorer og i et moderne samliv, mellom skildringer av Oslo og Vestlandet. En overraskende, velskrevet og medrivende krim, inspirert av bøker som Flink pike av Gillian Flynn og Piken på toget av Paula Hawkins» (Fra forlagets omtale).

20. – 28. oktober skjer det mye på biblioteket, da er det Litteraturfestival i Akershus.
Les mer: https://barum.folkebibl.no/calendar/

LitteraturfestivaleniAkershus

 

 

 

 

 

Digital hjelp på biblioteket: E-biblioteket @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 25@14:00-16:00

e_bibliotek

Trenger du hjelp til å komme i gang med nedlasting og bruk av bibliotekets apper?

Bibliofil gir deg oversikt over egne lån, du kan fornye og bestill
bøker
eBokBib gir deg tilgang til over 10 000 ebøker.
Press Reader gir deg tilgang til over 7000 elektroniske aviser og
magasiner
Naxos gir deg tilgang til klassisk, opera, jazz og verdensmusikk.
FilmBib gir deg tilgang til norske kortfilmer og dokumentarer for voksne og barn.

Vi hjelper deg også med å bruke offentlige tjenester på nett.
Påmelding til barum@barum.folkebibl.no eller
tlf 67 50 96 00.

Oppstart torsdag 6. september 2018. Siste gang før jul er torsdag 13. desember.

Alt dette er Tokyo – Japan sett fra gateplan @ Bærum bibliotek, Bekkestua
okt 25@18:00-19:30

Ina Strøm © foto: Helge Lien

Ina Strøm er journalist, og har arbeidet i ulike redaksjoner i NRK. Hun har også vært praktikant ved Norges ambassade i Tokyo. Og nå har hun skrevet en personlig reiseguide til den byen og det landet hun gjennom mange opphold har blitt så godt kjent med, og setter så stor pris på.

Skal du «reise til Japan og Tokyo i nærmeste framtid? (Eller er du bare interessert i dette spennende landet?) Boken Alt dette er Tokyo er en svært velskrevet og underholdende bok om japansk kultur, tankesett og historie – fortalt fra gateplan i tolv av Tokyos unike nabolag. Disse bydelene er svært forskjellige – i arkitektur, tempo, mennesketyper, historie, grøntområder. Ina Strøm vandrer rundt i byen, møter folk, opplever ting, bruker seg selv, og byr på et engasjement som både smitter og inspirerer.» Les mer fra Forlagsliv.

«Ina Strøm har skrevet en fantastisk kjærlighetserklæring til en by hun kjenner godt. Det er for ordens skyld ingen reiseguide av den tradisjonelle sorten, men en god introduksjon til en spennende by sett fra menneskene som bor der – med norske referansepunkt. Rett og slett en nydelig og til tider poetisk skildring som tar for seg alt fra daglige ritualer til historiske hendelser som preger hverdagen. Boka kommer også illustrert med forfatterens egne bilder. Alt dette er Tokyo. Vi har lyst til å oppleve alt sammen!» (Magasinet Reiselyst)

Boksalg ved Høvik bokhandel. Møtet holdes i Gråsonen inne i biblioteket. Gratis inngang.

 

Ungplugged – Konsert/workshop med Silje Halstensen (Bendik) @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 25@18:00-20:00
Ungplugged - Konsert/workshop med Silje Halstensen (Bendik) @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Ungplugget-konsert på biblioteket

Silje Halstensen er vokalist og låtskriver i bandet Bendik. Med sin kraftfulle elektropopmusikk og personlige tekster på norsk, har Silje turnert land og strand, spilt på by:larm og Roskilde – og blitt nominert til Spellemann og P3 Gull. Nå kan du møte Silje sammen med tre unge, lokale musikktalenter på ditt bibliotek. Gjennom UNGPlugged løfter biblioteket fram morgendagens stjerner. Bli med og oppdag det unge gullet du har rett i nærheten!

UNGPlugged er et samarbeidsprosjekt med Fylkesbiblioteket i Akershus og Akershus Musikkråd. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Vil du delta i workshop og spille konsert med Silje Halstensen?

Vi er på jakt etter tre unge, lokale låtskrivere i alderen 15-25 år. Gjennom workshopen vil Silje komme med veiledning og gode råd innen låtskriving! Etter workshopen vil alle de tre utøverne få opptre i konsertsalen!

Ta kontakt for mer informasjon:

e-post: josch@barum.folkebibl.no       Tlf: 67 50 96 36

okt
26
fre
Barseltreff @ Bærum bibliotek Høvik
okt 26@12:00-13:00

La ditt barn vokse opp med bibliotek og mengder av bøker. Vi inviterer til barseltreff på biblioteket, og gir tips til bøker for de minste. Kom med barselgruppa eller alene. Ta med babyen, matpakke og møt andre foreldre. Velkommen skal dere være.

 

 

okt
27
lør
Kodelørdag på biblioteket: Lær Scratch! @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 27@11:00-14:00

Lær Scratch fra scratch!

Nysgjerrig på koding? Scratch er et visuelt programmeringsspråk som er perfekt for å lage spill og animasjoner. Passer for jenter og gutter fra 8 til 14 år, både for nybegynnere og de som har prøvd Scratch før.

Ta med egen PC/Mac, eller ta kontakt med oss for PC-utlån.

Påmelding innen 25. oktober til barn@barum.folkebibl.no. Begrenset antall plasser.

Are Kalvø – Hyttebok frå helvete @ Bærum bibliotek, Bekkestua
okt 27@12:00-13:30

Are Kalvø har besøkt biblioteket på både Bekkestua og Høvik tidligere. Nå gleder vi oss veldig til et fornøyelig gjensyn!

Are Kalvø vaks opp midt i eit postkort på Vestlandet. Likevel har han aldri blitt ein naturens mann. Han flytta til byen og såg seg aldri tilbake. Dette har aldri vore eit problem. Før no.

For nokre år sidan begynte Kalvø å miste venner til naturen. Gode venner, som før alltid var med på pub for å prate tull, begynte plutselig å gå i fjellet, legge ut bilde av skispor, og i fullt alvor seie sånt som at det berre er i møte med naturen at du forstår kor liten du er. Ein dag måtte Kalvø innsjå at han ikkje hadde ein einaste facebook-venn som ikkje hadde lagt ut eitt einaste bilde av seg sjølv på eit fjell. For første gong sidan han blei tvinga til slikt på skulen, la Kalvø derfor ut på tur, på ski og til fots, for å finne igjen vennene sine. Og for å finne ut kva i alle dagar det er som skjer. Kva driv dei med på desse hyttene om kvelden? Kva snakkar dei om? Er det rom for å seie til nokon ein møter i fjellet at ein synest natur er oppskrytt? Eller blir det dårlig stemning då? Og kven reiser eigentlig frivillig på ferie til ein plass som heter Myggheim? Hyttebok frå helvete er
ei svært morsom og litt sint bok om nordmenns merkelige forhold til naturen. (Fra forlagets omtale.)

ARE KALVØ er ein av Norges fremste komikarar. I 25 år har han gjort stand up og satire. Han har òg laga musikalar, revyar, ein opera og skrive 11 bøker om ulike emne: religion, politikk, fotball, ferie og tidsbruk. Han skriv ofte om ting han ikkje veit så mye om. Dette er første gang han skriv om noko han ikkje forstår.

Høvik bokhandel stiller med bøker for sal og signering. Gratis inngang.

okt
29
man
Litteraturquiz for barn @ Bærum bibliotek Høvik
okt 29@15:00-16:00

Meld på et lag (maks 4 personer). Hvert lag må lese to bøker: Brune av Håkon Øverås og Tsatsiki og muttern av Moni Nilsson-Brännström. Det serveres popcorn og drikke. Premie: SF Kino gavekort, og trøstepremier. Påmelding: ashild@barum.folkebibl.no eller 67 50 96 70. Arr. i samarbeid med Høvik biblioteks venner.

 

GRØSS & GRU i biblioteket @ Bærum bibliotek Høvik
okt 29@18:00-19:00

GRØSS & GRU i biblioteket passer for deg mellom 7 og 10 år (du bør ikke være lettskremt). Voksne ingen adgang. Påmelding: ashild@barum.folkebibl.no eller 67 50 96 70.

 

okt
30
tir
Geitekillingen som kunne telle til ti – med Akershus teater @ Bærum bibliotek Høvik
okt 30@10:30-11:00

Akershus teater spiller den musikalske forestillingen Geitekillingen som kunne tellet til ti.

Geitekillingen som kunne telle til ti er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn. Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?

En forestilling om det å være annerledes og om å kjempe for egne ideer, selv når overmakten er stor.

Forestillingen spilles både kl. 10.30

Fra 3 år.

 

Translate »