Hva skjer?

jan
23
tir
Digital hjelp på biblioteket: Datahjelp for seniorer @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 23@12:00-14:00

Datahjelp for seniorer BekkestuaDatahjelp for seniorer

Bli bedre kjent med din mobiltelefon, nettbrett, PC eller Mac! I samarbeid med Seniornett Bærum tilbyr vi inntil én times individuell veiledning. Våre veiledere viser deg hvordan du betaler regninger i nettbanken, finner frem på Nav, bestiller reiser eller teaterbilletter – og mye annet. Ta med egen PC/Mac/nettbrett.

 

Bekkestua: tirsdager kl. 12.00 – 14.00. Påmelding: barum@barum.folkebibl.no eller på tlf. 67509600. Frem til 24. april. Si fra hva du ønsker hjelp til og hvilket utstyr du har.

Språkkafé @ Bærum bibliotek Rykkinn
jan 23@12:30-13:30

Vi møtes hver tirsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere. Tirsdager kl. 12.30.

Siste gang på Rykkinn 13.februar kl.12.30 fordi biblioteket stenger for ombygging.

Strikk med norsk ull @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 23@18:00-19:00

Strikk med norsk ull_

Ingun Grimstad Klepp, SIFO-forsker og strikkentusiast, og journalist Tone Skårdal Tobiasson presenterer sin bok «Strikk med norsk ull». Norske sauer har en helt spesiell, sterk og spenstig ull som gir et varig og vakkert garn, og boka viser sammenhengen fra sau til sokk, fra gård til garn og genser. Det blir mulighet for å kjøpe boka etter presentasjonen.

Velkommen både med og uten strikketøy!
Arrangementet holdes i Gråsonen.

jan
24
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 24@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk.

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før sommeren: onsdag 20. juni 2018.

Foreldrekurs: Ungdom og vold @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 24@18:00-19:30

Kurs ungdom og voldKurset er ment å bevisstgjøre foreldre om omfanget av kjærestevold og seksuelle overgrep blant ungdom, og viktigheten av å snakke med barna sine om vold og grensesetting. På kurset deler vi kunnskap om former for kjærestevold blant unge, inkludert faresignaler, og gir praktiske eksempler på hvordan foreldre kan samtale med tenåringene sine om grenser og seksualitet. Arrangeres av Reform – ressurssenter for menn.

Arrangementet holdes i Gråsonen.

jan
25
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 25@13:00-13:45

Bokprat

Nytt år betyr nye bøker og nye leseopplevelser!
Bibliotekarene anbefaler bøker. Velkommen til en hyggelig liten time med god litteratur.
Boktips fra publikum er også velkomne!

Vi møtes i Bærumssamlingen.

Digital hjelp på biblioteket: E-biblioteket @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 25@15:00-17:00

e_bibliotekBiblioteket tilbyr individuell veiledning i bruk av e-bøker, bokbasen og andre databaser som er tilgjengelige i biblioteket. I tillegg hjelper vi deg med å bruke offentlige tjenester på nett. Du får også hjelp med nedlasting og bruk av bibliotekets apper Bibliofil, eBokBib, Press Reader og Naxos.

Torsdager kl. 15.00 – 17.00. Påmelding til barum@barum.folkebibl.no eller tlf 67 50 96 00. Tilbudet gjelder frem til 26.04.2018.

 

jan
26
fre
Barseltreff @ Bærum bibliotek Høvik
jan 26@12:00-13:30

La ditt barn vokse opp med bibliotek og bøker. Vi inviterer til barseltreff på biblioteket. Ta med deg babyen og matpakke, så stiller vi med tips til bøker og til bruk av bøker for de minste. Velkommen skal dere være.

 

Litterært kvarter @ Bærum bibliotek Sandvika
jan 26@12:00-12:15

Hver fredag bortsett fra den første i måneden setter vBokprati oss til en hyggelig prat hvor en bibliotekar anbefaler en bok eller to.

jan
27
lør
Litterær matiné – dikterparet Halldis Moren Vesaas og Tarjei Vesaas @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 27@12:00-13:30

Olav Vesaas kommer til biblioteket på Bekkestua

Olav Vesaas, Hans Herbjørnsrud og Iselin Alme samles under ledelse av Ragnhild Sælthun Fjørtoft for en samtale om dikterparet Halldis og Tarjei Vesaas. De holdt sammen i nesten 40 år til Tarjei døde i 1970, og de preget norsk litteratur og kulturliv kanskje mer enn noen andre i det forrige århundre. Halldis døde i 1995 som en av våre mest folkekjære poeter, og hennes siste diktsamling, Livshus, ble en av de største suksessene noen norsk lyriker har oppnådd.

Ragnhild Sælthun Fjørtoft vil lede samtalen om dikterparet

Olav Vesaas, kjent fra NRK’s språk- og litteraturprogrammer gjennom 30 år, har skrevet biografier om begge foreldrene sine. Hans Herbjørnsrud, vinner av en rekke priser og nominert til Nordisk Råds Litteraturpris to ganger, har interessert seg sterkt for Tarjei Vesaas og holdt en rekke foredrag om ham. Han fikk selv Vesaas debutantpris i 1979! Islein Alme er sanger, skuespiller og danser, og litteratur har alltid vært viktig for henne. Hun vil bidra med opplesing av noen dikterparets dikt i tillegg til å delta i samtalen. Iselin er barnebarn av Johan Borgen og datter av Brett Borgen, og har holdt en rekke litterære foredrag om bla bestefaren, Hermann Wildenvey og andre av våre kjente diktere. Iselin har spesielt interessert seg for Halldis, og har holdt flere foredrag om hennes liv og diktning.

Ragnhild Sælthun Fjørtoft kjenner vi som programsekretær og kanalvert i NRK til hun gikk av med pensjon i 2014. Hun var et av fjernsynets mest folkekjære ansikter. Ragnhild har mottatt en rekke priser, bl.a. Kringkastingsprisen, Storegutprisen, hedersprisen under Gullruten 2006 og Kringkastingssjefens språkpris i 2010. I 2014 ble hun tildelt Kongens fortjenstmedalje. Vi gleder oss til å møte dem alle!

Hans Herbjørnsrud

Iselin Alme

Tarjei Vesaas

Halldis Moren Vesaas

 

Høvik bokhandel stiller med aktuelle bøker for salg.

Billetter (kr. 75) til arrangementet kan kjøpes på Bærum bibliotek, Bekkestua fra nyttår.

Bildene av Olav Vesaas, Hans Herbjørnsrud, Ragnhild Sælthun Fjørtoft, Tarjei og Halldis Moren Vesaas er hentet fra Wikipedia.

 

LEVENDE LØRDAG! Bestevenn på boks @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 27@13:00-14:00

 Hanne Buch

Hanne Buch leser fra boken sin: Bestevenn på boks

I en verden der du bare kan rusle inn i lekebutikken og kjøpe deg en ny bestevenn, – ville du gjort det? Det gjør Helene.

Bestevenninnen vil ikke leke med dukker, derfor bestemmer helene seg for å bytte henne ut med en bestevenn som bare vil leke med dukker. Det er bare det at den nye bestevennen har en liten defekt…

Arrangementet foregår på Fugleberget.

Karl Johan – Norges konge i spenningenes tid @ Bærum bibliotek Høvik
jan 27@14:00-15:00

I 2018 er det 200 år siden Karl Johan ble kronet som Norges kong og landet fikk en monark av et helt nytt format. Revolusjonssoldaten og Napoleons gamle marskalk hadde sine utfordringer med å styre Skandinavias halvøy, for samtidig som kroningen ble forberedt i Trøndelag, samlet bønder seg i Krokskogen for å gå mot hovedstaden med protester mot konge og storting. Direktør for Eidsvoll 1814 (Eidsvollsbygningen) – Bård Frydenlund – foredrar om kong Karl Johan. Høvik biblioteks venner serverer kaffe, te og kaker.

jan
29
man
Litteraturquiz for barn @ Bærum bibliotek Høvik
jan 29@15:00-16:00

Meld på et lag (maks 4 personer). Hvert lag må lese to bøker: «Georgs magiske medisin» av Roald Dahl og «Lokes skatt» av Måns Gahrton. Det serveres popcorn og drikke. Premie: SF Kino gavekort, og trøstepremier. Påmelding: ashild@barum.folkebibl.no eller 67 50 96 70. Arr. i samarbeid med Høvik biblioteks venner.

Digital hjelp på biblioteket: Datahjelp for seniorer @ Bærum bibliotek Eiksmarka
jan 29@16:00-19:00

Datahjelp for seniorerDatahjelp for seniorer

I samarbeid med Seniornett Bærum tilbyr vi inntil én times individuell veiledning til å bli bedre kjent med din mobiltelefon, nettbrett, PC eller Mac. Våre veiledere viser deg hvordan du betaler regninger i nettbanken, finner frem på Nav, bestiller reiser eller teaterbilletter – og mye annet. Ta med egen PC/nettbrett. Eiksmarka: mandager kl. 16.00 – 19.00.

Påmelding: ei@barum.folkebibl.no eller på tlf 67509680.

Oppstart mandag 8. januar kl. 16.00 – 19.00, Eiksmarka.
Mandag 23. april er siste veiledningsdag denne våren.

Trofast mot trådfast – stråling og smartmålere @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 29@18:00-21:00

Vi er muligens med på verdenshistoriens største eksperiment på menneskeheten. Barn og eldre er forsvarsløse forsøkskaniner. Trådløs teknologi oppfyller alle Hill-kriteriene for miljøgifter. Vil du virkelig være med på dette?

Vi opplever at kunnskapen om helserisiko knyttet til trådløs teknologi og elektrisitetsnett er lav i befolkningen. Samlet belastning er nå høy. I Norge er det fortsatt tabu å snakke om potensielle stråleskader, til tross for at det foreligger mange forskningsrapporter og anbefalinger fra leger og forskere om tiltak. Vi tar derfor Europarådets anbefalinger i egne hender og starter en opplysningskampanje. Vi håper du vil være med å utvide din horisont, slik at du kan gjøre gode valg for deg selv, dine barn, dine gamle foreldre, naboen, innbyggeren og klienten. Med fokus på trådløs teknologi har vi valgt å kalle temakveldene «Trofast mot trådfast».

Send oss din epostadresse og stå på vår mailingliste, eller lik facebook-siden «Trofast mot trådfast» og få oppdateringer om status. Send oss gjerne dine spørsmål som vi vil besvare etter beste evne. Vi mottar gjerne faglige bidrag og søker sponsing av lokaler for flere temakvelder. Foreløpig blir det tre foredragskvelder: MANDAG 29 JANUAR – STRÅLING & SMARTMÅLERE,  MANDAG 26. FEBRUAR – NETTBRETT I SKOLEN og MANDAG 5. MARS – LØSNING: TILTAK OG AREALPLANLEGGING.

STRÅLING & SMARTMÅLERE
Dette blir en introduksjonskveld hvor vi presenterer hvorfor vi og andre velger å bruke kablet informasjonsteknologi, jorde strømmen og holde trafoen på avstand. Leger og helsepersonell ønskes hjertelig velkommen. Vi vil gå gjennom:
– begrepet elektromagnetiske felt og hvordan dette henger sammen med trådløs teknologi og elektrisitetsnett
– kroppens signalsystem
– mulige virkningsmekanismer for levende liv
Hvordan kan det ha seg at det går an å bli syk av trådløsstråling?
Deretter snakker vi om smartmålere, fordi smartmålere blir obligatoriske og bruker sterke og hyppige trådløse signaler som standard løsning.
Einar Flydal: pensjonert strategiseniorrådgvier innen telekom/IKT, cand.polit., MTS, bidrar til møtet. 

Wifi vil være avslått i foredragssalen.

Møteserien er arrangert av Hege Gjedebo Haug og Janne Horn Erath.

jan
30
tir
Digital hjelp på biblioteket: Datahjelp for seniorer @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 30@12:00-14:00

Datahjelp for seniorer BekkestuaDatahjelp for seniorer

Bli bedre kjent med din mobiltelefon, nettbrett, PC eller Mac! I samarbeid med Seniornett Bærum tilbyr vi inntil én times individuell veiledning. Våre veiledere viser deg hvordan du betaler regninger i nettbanken, finner frem på Nav, bestiller reiser eller teaterbilletter – og mye annet. Ta med egen PC/Mac/nettbrett.

 

Bekkestua: tirsdager kl. 12.00 – 14.00. Påmelding: barum@barum.folkebibl.no eller på tlf. 67509600. Frem til 24. april. Si fra hva du ønsker hjelp til og hvilket utstyr du har.

Språkkafé @ Bærum bibliotek Rykkinn
jan 30@12:30-13:30

Vi møtes hver tirsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere. Tirsdager kl. 12.30.

Siste gang på Rykkinn 13.februar kl.12.30 fordi biblioteket stenger for ombygging.

jan
31
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
jan 31@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk.

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før sommeren: onsdag 20. juni 2018.

feb
1
tor
Litterære godbiter @ Bærum bibliotek Rykkinn
feb 1@14:00-15:00

Bibliotekarene presenterer sine beste boktips. Vi plukker både fra ferske utgivelser og fra eldre godbiter. Du får med deg en liste over de anbefalte bøkene. Velkommen til en trivelig stund med inspirasjon til videre lesning!

Digital hjelp på biblioteket: E-biblioteket @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 1@15:00-17:00

e_bibliotekBiblioteket tilbyr individuell veiledning i bruk av e-bøker, bokbasen og andre databaser som er tilgjengelige i biblioteket. I tillegg hjelper vi deg med å bruke offentlige tjenester på nett. Du får også hjelp med nedlasting og bruk av bibliotekets apper Bibliofil, eBokBib, Press Reader og Naxos.

Torsdager kl. 15.00 – 17.00. Påmelding til barum@barum.folkebibl.no eller tlf 67 50 96 00. Tilbudet gjelder frem til 26.04.2018.

 

Translate »