Når:
16. februar 2019@12:00-13:00
2019-02-16T12:00:00+01:00
2019-02-16T13:00:00+01:00
Hvor:
Bærum bibliotek, Bekkestua
Gamle Ringeriksvei 44 1357 Bekkestua Norway
Pris:
Gratis

Som en opptakt til VM på ski som starter på tirsdag 19. februar, har vi invitert Thor Gotaas til biblioteket på Bekkestua. Han vil presentere sin nye bok «Oddvar Brå Et skiløperliv»

Bilder av Thor Gotaas sist han var på Bærum bibliotek og snakket om "Femmila". Det ble et fyrverkeri av et foredrag. Vi gleder oss allerede til å høre om Oddvar Brå!

Bilder av Thor Gotaas sist han var på Bærum bibliotek og snakket om «Femmila». Det ble et fyrverkeri av et foredrag. Vi gleder oss allerede til å høre om Oddvar Brå!

 

Langrennsløperen Oddvar Brå er blant våre største idrettslegender, han brakk staven i VM i Oslo i 1982 og huskes særlig for det. Men han presterte mye mer. Hva vet vi egentlig om Oddvar Brå fra Hølonda, bygda i Sør-Trøndelag der han vokste opp som odelsgutt? Der han brøytet spor på jordene og i skogen, og gikk alene på ski, tidlig bestemt på å bli verdensmester.
Det er historien om en viljesterk bondesønn, og om foreldre og besteforeldre som støttet opp om barnestjerna som ble best også som voksen. Boka speiler òg samfunnsutviklinga i annen halvdel av 1900-tallet – gammeldags landsbygd og nye, moderne tider – og skiløpernes betydning som nasjonale helter. Om muligheten til å komme fra folkedypet og bli noe stort med ski på beina. Forlagets omtale.

Thor Gotaas fra Brumunddal, er folklorist og forfatter. Ikke minst er han en foredragsholder som underholder, begeistrer og engasjerer! Så dette bør du ikke gå glipp av! En bedre opptakt til den kommende skifesten får du ikke. Thor har skrevet om tatere, bygdeoriginaler og bygdehistorie, idrett, løping og uteliggere, men mest av alt har han skrevet om norsk skihistorie. Det har blitt bøker om langrenn, Birken, hopp og ski og mye mer.

Høvik bok- og papirhandel vil stille med bøker for salg og signering. Gratis inngang.

 

Translate »