Klikk for å vise på kart
Når:
15. september 2018@12:00-13:30
2018-09-15T12:00:00+02:00
2018-09-15T13:30:00+02:00
Hvor:
Bærum bibliotek, Bekkestua
Gamle Ringeriksvei 44
1357 Bekkestua
Norway

«Ved siden av å være lyriker, kriminalforfatter, gjendikter og vitenskapsteoretiker, var André Bjerke en skarp polemiker som bidro i etterkrigstidens store kulturdebatter. I 2018 er det hundre år siden han ble født. André Bjerke var en stilsikker språkkunstner fra han var helt ung, og et talentfullt, humørfylt og lekende menneske som har satt sitt preg på norsk litteratur. Poesien er blitt folkelesning, kriminalromanene tilhører det ypperste innen sjangeren i Norge, og han har gledet flere generasjoner av barn med sin ABC og sine morovers. Peter Normann Waages biografi tar for seg alle sider ved Bjerkes virksomhet. Fordi Bjerke var så tett på sin samtid, en samtid han ofte sto i opposisjon til, er boken også en kulturhistorie.» Fra forlagets omtale.

Peter Normann Waage

Peter Normann Waage har et allsidig forfatterskap bak seg, med bøker og artikler om Russland, russisk litteratur, antroposofi, islam, ytringsfrihet, Firenze, renessansen og mye annet. Waage har fått  Riksmålsforbundets litteraturpris og Petropol-prisen i St. Petersburg for sin monografi om Dostojevskij. Fra 2013 ble han utnevnt til statsstipendiat.

Skrevet om «André Bjerke. I kampens glede»:

«For Bjerke har en særegen plass i norsk litteratur, og gikk gjerne på tvers av tidens motestrømninger, både i diktning og tenking. Og ved å framheve slike sider, er biografien også med på å utvide kunnskapen om krefter og tendenser i åndslivet her til lands. Og fortsatt er det mange sider ved diktningen hans som fortjener å gjenoppdages. Og når en minst venter det, dukker det rett som det er opp bitte små perler som for all del fortjener å tas vare på.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Peter Normann Waage gir et fascinerende innblikk i livet til en mann som havnet på kant med tidsånden.» Knut Hoem, NRK

«Medrivende om en dikter og hans tid.» Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen.

«Velskrevet og svært lojal.» Sindre Hovdenakk, VG

«Dette er den definitive biografien.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

Høvik bokhandel stiller med bøker for salg og signering. Gratis inngang.

Translate »