Leviathan wakes av James S. A. Corey

200 år frem i tid har menneskene greid å ødelegge mye av jordens ressurser, men de har også klart å finne en utvei ved å kolonisere Mars og asteroidbeltet.

Jim Holden jobber ute i rommet på isfrakteren The Canterbury. Frakteren får inn et nødrop og Holden blir sendt ut med et lite mannskap for å hjelpe. De oppdager et forlatt romskip, The Scopuli, og skjønner fort at det er noe som ikke stemmer. Alt tyder på en kamp ombord og da de finner ut at maskinrommet er full av noe som ser ut som menneskekjøtt, prøver de å komme seg vekk så fort som mulig. Men før de rekker å forlate Scopuli blir Canterbury angrepet uten forvarsel og bombet i stykker. Mars ser Jorden som skurken som bombaderte skipet, mens Jorden tenker Mars provoserer. Noen der ute vil ha krig. Mannskapet blir til brikker i en interplanetarisk konspirasjon, men det hjelper at Holden får tak i et ultraavansert romskip: The Rocinante.

Samtidig får politimannen Joe Miller på Ceres oppgaven til å finne en jente som har rømt. Hun har rike foreldre og de vil ha henne på jorden så fort som mulig. Men etterhvert finner Miller ut at jenta var på det forlatte romskipet Scopuli. På leting etter svar møtes Holden og Miller på Eros hvor de oppdager et dødelig virus, protomolekulen. Og det er bare begynnelsen.

Dette er en utrolig bra sci-fi bok, spennende, episk og til tider også morsomt. Likte du livet ombord på Millennium Falcon og Serenety, kommer du til å elske Rocinante. «Leviathan wakes» kombinerer den hardkokte detektivfortellingen rundt Miller og Holdens Odyssee i verdensrommet. Boken har alt man kan ønske seg, en spennende plot, en intelligent visjon av livet i fremtiden, kampscener, veldig sjarmerende protagonister og en altutslettende alien-virus trussel.

James S. A. Corey er felles pseudonymet til science fiction forfatterne Daniel Abraham og Ty Franck som også har forbindelse til Georg RR Martin. Til nå er det utgitt fem bøker i «The Expanse»-serien, som ventes å bli på totalt ni bøker. Serien er filmatisert og kan ses på Netflix. Sesong 2 sendes våren 2017. Finnes bare på engelsk.

Bestill Boken Fra Bærum Bibliotek

 

Translate »