«Og så kom dagen da Addie Moore gikk på besøk til Louis Waters. Det var en kveld i mai like før det ble mørkt.» Slik begynner denne lille perlen av en bok.

I den lille byen Holt i Colorado bor enken Addie og enkemannen Louis. Barna deres bor langt hjemmefra, og begge har bodd alene i noen år. En dag ber Addie Louis om å komme og sove hos henne om natten. Nettene er ensomme og hun lengter etter noen å snakke med. Hun er lei av det tomme huset. Den natten blir starten på deres lille eventyr om vennskap og kjærlighet.

Byen de bor er liten, og de vet at det vil bli snakk. Selvfølgelig blir det snakk når to naboer på over 70 år begynner å tilbringe nettene sammen. De klarer å heve seg over det. Verre er det når Addies’ sønn og Louis’ datter slett ikke liker dere vennskap. Småligheten og misunnelsen rår.

Gjennom samtalene i boken blir vi kjent med to kloke, ærlige og modige mennesker som ønsker å leve livet mens de kan. Det filosoferes over kjærlighet, ærlighet og det å ta de rette valgene.

Det er lettlest engasjerende bok med et kortfattet språk.

Forfatteren var døende da boken ble skrevet. Kanskje han prøvde å fortelle oss noe? Han har i alle skrevet en nydelig bok om helt vanlige mennesker uten de dramatiske hendelsene.

Det er bare å glede seg!

Bestill boken fra Bærum bibliotek

Anbefalt av Susanna

Translate »