Til alle dere som elsket Fugletribunalet av Agnes Ravatn, her er et nytt psykologisk kammerspill! Tor Even Svanes har skrevet sin tredje roman, og den har blitt godt mottatt av kritikerne.

Den unge veterinæren Mari Ris mønstrer på fangstskuta M/S Kvalfjord i Tromsø, som skal på selfangst i Vestisen. Mari skal være inspektør, på oppdrag for Fiskeridirektoratet. Besetningen består av kapteinen og selfangere. Allerede første fangstdag ber Mari om et møte med kapteinen. Hun er urolig etter det hun har vært vitne til. Førsteskytteren ser ut til å ha gått amok, skyter i ett sett hele dagen, og skadeskyter svært mange selunger. Mari forsøker å si ifra, men snakker for døve ører. De er ikke interessert i å høre at de ikke følger reglementet når det gjelder avlivning av dyr. Det bør vel nevnes at boken inneholder noen sterke, detaljerte skildringer av selve selfangsten.

Stemningen blir stadig dårligere, de skal være på tokt i seks uker, og dag for dag blir situasjonen mer tilspisset. Mannskapet frosser henne ut, trakasserer henne, og Mari tilbringer stadig mer tid alene i lugaren sin. Jeg skal ikke røpe hvordan det utvikler seg, men jeg kan love deg en veldig spennende og intens leseopplevelse!

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

Finnes også som e-bok.

Anbefalt av Elizabeth

Translate »