Barbaren Logan Nifingre, Glokta torturisten, Jezal dan Luthar og den mystiske trollmannen Bayaz møtes og slår seg sammen for å bekjempe Unionens undergang. Bayaz tar med seg Logan og Luthar på reise ut i villmarken for å hente en mystisk gjenstand som skal hjelpe Unionen fra å falle i klørne til den nådeløse Bethod i nord, og fra de grusomme Ghurkaene i sør.

Det var i sin tid at torturisten Glokta ble tatt til fange av Ghurkaene og torturert til han ble en deformert krøpling. Han er nå en bitter og nådeløs mann som alltid greier å tvinge tilståelser ut av sine fanger. Jezal er en av Unionens mest forfengelige posører, en vakker soldat som er mer opptatt av å forføre kvinner og å planlegge den neste festen. Logan Nifinger er en beryktet barbar fra nord, som har ord på seg for å være uovervinnelig og nådeløs i kamp.

Disse karakterene utgjør hovedpersonene i første del av serien Den første loven, av Joe Abercrombie. Boken er full av tortur, blod og gørr, men har og en tørrvittig humor som jeg likte godt. Den har gode karakterskildringer, er handlingsmettet, og engasjerende og godt fortalt.

Hvis du liker bøkene til Gerorge E. E. Martin, er dette kanskje er en bok for deg! Hvis dere ikke greier å vente på oversettelsene, så har vi hele serien tilgjengelig på engelsk i biblioteket.

BESTILL BØKENE FRA BÆRUM BIBLIOTEK (evt på engelsk)

Anbefalt av Oddbjørg

Translate »