Smil av Raina Telgemeier

Smil handler om forfatterens egne opplevelser de siste årene på barneskolen og over i ungdomsskolen. Som så mange andre i klassen skal Raina ha tannregulering, men ved et uhell slår hun ut fortennene og behandlingen blir langt mer omfattende enn planlagt. Ståltråd som strammer, bøyle og til og med falske tenner, det er både vondt og pinlig. Hun føler seg rar, og det mangler ikke på oppmerksomhet for tennene, men den ene hun bryr seg om ser ikke ut til å legge merke til henne i det hele tatt.

Som om ikke det er nok, bekymrer Raina seg for hvordan hun skal passe inn på skolen. De såkalte venninnene lurer henne og gjør narr av henne, og det er lett å få sympati med denne litt usikre jenta og alt hun går igjennom. Måten hun takler utfordringene på er rørende, og viser at det er viktig ikke å gi opp, men holde fast ved det man tror på.

Fortellingen treffer rett i hjertet, og mange vil nok kjenne seg igjen i tenåringstidas mange frustrasjoner. Illustrasjonene utfyller teksten så den blir lett og morsom å lese.

Denne boka fikk meg virkelig til å smile!

Translate »