Forfatteren Ben Mears returnerer til sin barndoms småby, som blir kalt ‘Salem’s Lot på folkemunne. Det er forkortning av Jerusalem’s Lot, og ligger i delstaten Maine. Ben Mears har gitt ut tre forholdsvis suksessrike bokutgivelser, og drar tilbake for å få inspirasjon til å skrive på sin fjerde bok.
Han har egentlig tenkt å leie det beryktede Marstenhuset, der det skjedde et mord da han var barn. Så lenge han kan huske har det gått rykter om at huset er hjemsøkt. En gang da han var yngre, ble han utfordret til å snike seg inn i huset og gå opp i andre etasje, der drapet i følge ryktene ble utført. Men da han gikk inn i rommet der drapet skjedde, følte han en iskald uhygge. Han flyktet i blind panikk. Siden har han hatt mareritt om denne opplevelsen, helt frem til nå.

Til sin store skuffelse, hører han at huset er solgt når han forhører seg hos eiendomdsmegleren. To mystiske menn har overtatt huset. Den ene mannen, Mr. Straker, åpner en antikvitetsbutikk i byen. Mr. Straker hevder at den andre partneren, Mr. Brodie, er på en innkjøpsrunde i New York og andre byer. Etter kort tid begynner mennesker fra småbyen å forsvinne, og huset Marsten House blir igjen gjenstand for ny oppmerksomhet.

Hvis du har sansen for vampyrer av den gode, gamle uhyggelige sorten, er dette boken for deg. Her er det herlig mye uhygge å kose seg med.

Den norske tittelen på boka er “Nattens hus”. Bærum bibliotek har boka på engelsk og på norsk.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Anbefalt av Oddbjørg

Translate »