Ruben skal dø. Han har en sykdom som gjør at han antagelig ikke vil leve lenge nok til å få tatt lappen. Før det skjer, vil han legge ut på sitt livs reise. Han vil kjøre bil, han vil til Danmark og han vil kjøpe sin egen øl. Og først og fremst vil han ha med seg Alona – den fineste jenta i klassen. Hvordan skal han få med seg Alona til Danmark, når han ikke har lappen engang.

På rommet sitt har Ruben en plakat av sitt store forbilde Ogwyn George; en radiooperatør og skytter som ble skutt ned av tyskerne under andre verdenskrig. Han overlevde et fall på 1000 meter uten fallskjerm. «Det er slike historier jeg liker, sier Ruben; fortellinger fra virkeligheten der folk overlever mot alle odds».

I avisene kalles han «Gate Wildenwei» (eller – ingen vet at det er han) etter dikteren med samme navn, fordi han i nattens mulm og mørke henger opp plakater med små betraktninger og sitater rundt omkring.

Den største krisen for Ruben er ikke bare det at han skal dø som tenåring, det er det at han skal dø uten å ha mulighet til å bli sammen med Alona. Alona gjør at Ruben føler seg som en katt i en tørketrommel, og når han er sammen med henne er han både verdens smarteste fyr og en som ikke klare å stave navnet sitt på en gang. Sammen med Alona tyvlåner han farens bil og stikker til utlandet.

Så lenge himmelen er over jorda er en vakker bok fra Levi Henriksen.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Translate »