I det stille begynner den første kunstige intelligensen, som får navnet Archos, å ta over styringen av datasystemer i hele verden.  Husroboter, satelitter, kommunikasjonssystemer og andre datasystemer får kodet nye instrukser. Ulykker og andre uforklarlige hendelser skjer oftere og oftere. Menneskene oppdager ikke at det er en sammenheng mellom dem.

Barn er ikke trygge for sine søte robotdukker, som forvandler seg fra koselige leker til skumle og farlige våpen. Militære fredsbevarende roboter, satt til å forsvare sivilbefolkningen, setter i gang en drapsorgie før de blir uskadeliggjort av sine førere. Pubertale hackere, som er ute etter å skape uro og bråk, oppdager til sin store skrekk at datamaskinene de før har vært herre over terroriserer sine tidligere herskere.

Cormac Wallace har samlet sammen biter av informasjon om tiden før, under og etter Den store krigen mot robotene. Denne informasjonen blir oppdaget da menneskelige opprørere angriper og overvinner en viktig forsvarspost for robotene. De kommer over en kunstig kube som synes å være viktig. I denne kuben har den kunstige intelligensen Archos samlet sammen data over mennesker den har spionert på ved hjelp av overvåkning. Cormac føler at noen må fortelle de overlevendes historie, et slags heltearkiv. Dette er historien deres.

Denne boka anbefales til de som liker spennende og dystopiske historier. Anbefales varmt!

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Anbefalt av Oddbjørg

Translate »