Mus av Gordon Reece.

Shelley og mamma har nettopp flyttet til Honeysuckle Cottage, et hus som ligger litt utenfor storbyen London.
Mammaen til Shelley kjøpte huset etter at mamma og pappa skilte seg. Shelley har måtte slutte på skolen på grunn av alvorlig mobbing fra sine
tidligere bestevenninner Teresa, Emma og Jane. Teresa, Emma og Jane begynte å forandre seg i tenårene. Shelley forandret seg ikke så raskt som dem.
Jentenes oppførsel seg overfor Shelley og mobbingen begynner. Mobbingen eskalerer til fysisk vold og en dag setter jentene fyr på Shelleys hår. Shelley får brannskader og må Med forandret utseende endrespå sykehus. Etter denne hendelsen får Shelley lov til å  slutte på skolen og få privatundervisning hjemme. Både Shelley og mamma har alltid være stille av seg. De liker ikke konflikter, har aldri tøffet seg og heller ikke tatt igjen når de har blitt plaget.  Alt forandrer seg den natten en innbruddstyv overrasker dem på kjøkkenet. Alle årene med mobbing gjør at det innestengte raseriet Shelley har opparbeidet eksploderer og innbruddstyven blir drept. Privatlæreren kommer om noen timer og de må kvitte seg med liket av tyven.

Dette er en veldig spennende ungdomsbok om en jente og hennes mamma som reagerer med vold etter årevis med trakassering fra andre mennesker. Boken reiser moralske spørsmål om hevn og skyld.
Den har ligget på internasjonale bestselgerlister og har fått veldig gode anmeldelser. Boken passer for ungdomstrinnet.

Anbefalt av Oddbjørg

Lån boken her: http://brmweb.barum.folkebibl.no/cgi-bin/websok?tnr=297354

Translate »