UNDEKASTELSE AV MICHEL HOUELLEBECQ

Den kontroversielle forfatteren Michel Houellebecq har skrevet en lettlest, underholdende og satirisk roman om det franske samfunnet med tittelen «Underkastelse». Noen husker kanskje at det var en karikatur av ham som var på førstesiden av satireavisen Charlie Hebdo den uken attentatet mot redaksjonen i Paris skjedde.

I boken følger vi akademikeren François, som etter hvert når høydepunktet i karrieren sin og blir professor. Men livet ellers er blitt mer og mer meningsløst for ham. Hans jødiske kjæreste Myriam flytter til Israel med familien og det er lenge siden han publiserte en inspirerende artikkel. Å holde forelesninger er en kjedelig plikt, men han får noe godt ut av dem, han benytter dem for å rekruttere nye studiner for flyktige seksuelle samkvem. Problemet er at der etterhvert dukker opp flere og flere tilslørte damer, som til og med blir hentet av brødrene sine etter forelesningene.

Presidentvalget 2022 nærmer seg. Venstresiden har alliert seg med et nytt parti, «Det muslimske brorskap» for å hindre Marine Le Pen i å vinne. Samfunnet er i forandring, damene slutter å gå i korte skjørt og manne-eliten blir ikke lenger forstyrret av briljante kvinner. Arbeidsløsheten forsvinner når kvinnene må trekke seg ut av arbeidslivet og livet til mennene blir lettere. Så blir François førtidspensjonert og livet hans når bunnpunktet, han trenger en opptur. Stikkordet er underkastelse.

Michel Houellebecq sparker i mange retninger i boken sin, han kritiserer fransk politikk, den intellektuelle venstresiden, religion, det liberale demokratiet og alt det med uventet humor.

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

http://brmweb.barum.folkebibl.no/cgi-bin/websok?tnr=417889

Finnes også som e-bok

Translate »