I boka Kugalskap av Mac Barnett blir vi kjent med pøbelstrekeksperten Miles. Han har alltid vært kjent for pøbelstrekene sine på den gamle skolen sin, men denne sommeren må han flytte sammen med moren til en liten bygd som heter Slumredal; en kjedelig bygd med mange kuer.

Miles ønsker å være den beryktede pøbelen på Slumredal skole, slik som han alltid har vært. Han oppdager tidlig at skolen allerede har en oppfinnsom pøbel og Miles får en pøbelkonkurrent. Konkurrenten opererer i det skjulte og ingen vet hvem han er. Første dag etter sommerferien har den ukjente pøbelen kjørt rektors nye bil opp alle trappetrinnene til skolens hovedinngang. Ingen vet hvordan den kan fjernes, så alle elevene på skolen må gå gjennom bilen til rektor for å komme inn på skolen den dagen. Resultatet blir en skitten og ødelagt bil og en kjempesinna rektor, som egentlig alltid er sinna.

Hvem er denne ukjente pøbelen? Kan Miles være trygg for pøbelstrekene hans eller kan han bli utsatt for dem selv?

Kugalskap er en morsom barnebok med mange morsomme tegninger. Kugalskap er første bok i serien Miles og Niles. Boka finnes også som e-bok.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »