Hvis du kan høre en god gammel julesang ut av en bilradio, og kanskje så vidt se en Rolls Royce Wraith 1938 med nummerskilt NOS4A2 i mørket, da kan det hende Charles Talent Manx er på vei for å hente deg til Juleland! I Juleland er hver dag første juledag og hver kveld julaften, og alle barn er lykkelige hele tiden! Ikke bekymre deg for at mammaen din ikke vil la deg dra, henne tar Gassmaskemannen seg av. Men hvor ligger Juleland? Hvorfor har du ikke hørt om det før? Vel, det er ikke helt lett å forklare, men det er noen få mennesker i verden som kan reise gjennom vår egen verden og verdener hinsides på en helt spesiell måte. Charles Talent Manx er en av disse.

En annen med en liknende gave er Victoria McQueen, en ganske ulykkelig jente som en dag hun er ute og sykler finner en gammeldags bro med tak som skulle ha vært revet for lengst. Og hun finner snart ut at denne brua kan føre henne hvor som helst, og at hun kan bruke den til å finne igjen ting som er blitt borte. Etter en spesielt trist episode med foreldrene bestemmer hun seg for at hun vil rett og slett finne seg litt trøbbel. Og det fungerer like bra som når hun skulle finne igjen morens favorittarmbånd.

Den siste boka til skrekk-arveprinsen Joe Hill er en skikkelig murstein på nesten 700 sider, så her er det bare å sette seg ned og la seg selv fraktes til en verden full av monstre (både menneskelige og ikke fullt så menneskelige), rocka outsidere, klassiske kjøretøy og neglebitende spenning. Boka greier på imponerende vis å holde spenningsnivået oppe stort sett gjennom hele historien uten å bli heseblesende, og har nok fine og varme personskildringer til at du virkelig ønsker at alt skal gå godt til slutt. En ordentlig godbit for de som liker skrekk, spenning og amerikansk popkultur. Vi har boka både på norsk og på engelsk.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Anbefalt av Elin

Translate »