Høstoffer av S.J. Bolton

Familien Fletcher, som består av pappa Gareth, moren Alice og deres tre barn Tome, Joe og Millie har bygd et stort hus mellom to gamle kirker, i den lille byen Heptonclough i Nord-Englands ville natur.
I begynnelsen er 10 år gamle Tom Fletcher og 6 år gamle Joe Fletcher opprømte over å være nabo med kirkegården med de gamle gravsteinene og alle de spennende lekemulighetene dette kan gi dem.
Harry er den nye sognepresten i Heptonclough og er travelt opptatt med å treffe sine nye sognebarn. Evi er en av byens psykiatere og har fått henvist en ny pasient, den noe og-tyve år gamle Gillian, som mistet sitt eneste barn i en husbrann for noen år siden. Etter bare tre uker på den nye skolen har Tom allerede vært innblandet i flere slåsskamper på skolen. Det er særlig Jake Knowles, en klassekamerat av Tom, som er hovedfienden og opphavet til mye av mobbingen og knuffingen på skolen. Samme dag som sognepresten Harry starter i sin nye jobb, treffer han på Tom, Joe og Jake. De slåss på kirkegården. Jake gir seg til å kjenne ved å kaste steiner på Tom, men av steinene treffer og knuser en av kirkens vinduer. Heldigvis tar Harry Jake på fersk gjerning. Etter dette starter et gryende vennskap mellom Harry og de to Fletcher guttene. Samme dag blir Harry og Evi kjent. Hun har blitt kastet av hesten hun red på, og Harry er der tilfeldigvis til å plukke henne opp. Varme føleleser oppstår mellom de to, men et forhold til Evis pasient kompliserer de gryende følelsene mellom dem. Snart begynner mystiske ting å skje i og på kirkegården. Millie Fletcher holder på å dø på De dødes dag: Hun er bare 2 år og enda ikke helt stødig på beina. På mystisk vis har hun kommet seg opp på kirkens galleri og holder på å falle rett ned på kirkegulvet under. Heldigvis er Harry der og klarer tidsnok å tilkalle voksenhjelp og forhindre lillesøsterens dødsfall.
Dette er starten på en nifs grøsser der tragiske barnedødsfall har satt sitt preg på Heptonclough og dets innbyggere i mange år.

Boken er nifs, spennende og grufull med en passe dose overnaturlige elementer.

Lån boken her: http: //http://brmweb.barum.folkebibl.no/cgi-bin/websok?tnr=396106

Anbefalt av Oddbjørg

 

Translate »