Søk i og etter bøker (og annet materiale)

Amazon.com Verdens største bokhandel hvor du kan søke i teksten i mange av bøkene. Har også opplysninger om bøker som ikke er i salg. Sjekk også de enkelte lands avdelinger av Amazon.com, Canada China France Germany Italy Japan United Kingdom

Boken er ikke død, den lever bare i mange formater! Her fra Bekkestua bibliotek.

Boken er ikke død, den lever bare i mange formater! Her fra Bekkestua bibliotek.

Google Bøker er den norske versjonen.  Målet har vært å skanne inn hele verdens bokproduksjon. Google er imidlertid fortsatt i konflikt med rettighetshavere. Det virker også som tempoet i digitaliseringen har dabbet av. Når du søker kan de forskjellige språkversjonene gi forskjellig resultat. Etter et enkelt søk, klikk på «About this book» og søk i teksten i boka. Innstillinger for søket og avansert søk finner du øverst til høyre på siden. Du får også treff på bøker som ennå ikke er skannet inn. Les mer, se WikipediaBeyond Citation har en god omtale.

NB Digital bokhylla.no (Nasjonalbiblioteket) skal digitalisere alle norske trykte bøker. For søk i og etter digitaliserte bøker og annet materiale. Frigitte bøker kan leses hjemmefra. Bøker i pdf format kan lastes ned til PC eller lesebrett.

The Internet Archive Inneholder Wayback Machine som lagrer gamle nettsider. Du kan søke etter alle typer medier. Nå kan du også søke i bøkene! Hak av for «Search full text of books» under søkefeltet. Er foreløpig i beta Les deres bloggpost.

Finn informasjon om bøker

WorldCat for søk etter bibliografiske opplysninger. 2 milliarder registrerte bøker mm i 10000 bibliotek over hele verden. Norge er ikke med i samarbeidet, men du finner mange norske bøker som finnes i utenlandske bibliotek.

For søk i norske fagbibliotekOria for alle typer ressurser, også digitale i fulltekst. Om søketjenesten. Er du ikke tilknyttet / bor langt fra en høyskole eller universitet, kontakt ditt folkebibliotek som kan låne inn for deg.

Søk i folkebibliotek i din landsdel, prøv samsøket for bibliotek med Bibliofil. Eller gå inn på søket i ditt bibliofilbibliotek, se øverste linje og velg Avgrens. Da får du muligheter til å begrense søket, og du kan markere at du vil søke i flere bibliotek via samsøket.

Bibliotekveiviseren med oversikt norske folke- og fylkesbibliotek, eller se base Bibliotek, også med fagbibliotek mm.

Bibliotek.dk for søk etter danske bøker og annet materiale.

Sondera for søk i svenske bibliotek, arkiver og Svensk mediedatabase.

Translate »