My swordhand is singing av Marcus Sedgwick.

For de av våre lesere som liker grøssere og vampyrer, har vi en liten godbit her. Denne boken føyer seg inn under gotiske grøsserromaner, men ordet vampyr blir ikke nevnt, de blir kalt for de udøde. Uhyggen kommer snikende inn på deg, og forfatteren bygger langsomt opp spenningen.

Forfatteren har hentet stoff fra århundrer med legender og overleveringer fra Øst-Europa, spesielt fra området rundt gamle Transylvania. Den mest kjente av bøkene om disse legendene er Bram Stokers «Dracula», der legenden om Vlad the Impaler er brukt som basis.

Handlingen foregår tidlig på 1700-tallet i Romania. Hovedpersonen Peter har levd et omflakkende liv med sin forfyllede far Tomas. Etter mange år på flyttefor, slår Peter og Tomas seg ned utenfor landsbyen Chust.

Peter og Tomas blir så vidt tolerert av de fiendtlig innstilte landsbybeboerne, men de berger seg som tømrere. Tomas har hele livet hatt hemmeligheter for Peter, som f.eks. Det store skrinet han alltid har med seg, men som Peter aldri har fått lov til å åpne.

En dag skjer det et dødsfall i landsbyen, en ung mann har dødd av mystiske årsaker. Tradisjonen i landsbyen er at hvis en ung mann dør uten å være gift, skal liket giftes bort til en av byens jomfruer. Dette for å forhindre at han skal vandre hvileløst rundt på jorden som et spøkelse.

Vennen til Peter, Agnes, blir valgt til å bli den dødes brud. Etter bryllupet sendes Agnes til en avsidesliggende hytte der hun skal sørge i 40 dager, uten kontakt med andre mennesker. Peter vil gjerne trøste sin livredde venninne, og sniker seg derfor avgårde en kveld ingen ser ham. Senere den natta hører de merkelige lyder og titter ut gjennom vinduet. Der ser de den den nylig avdøde ektemannen til Agnes, vandrende rett utenfor stuevindet.

Boken er på lett engelsk, kapitlene korte og språket enkelt.
Hvis du liker spennende bøker om vampyrer, men uten romantikk, er dette en bok for deg.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Anmeldt av Oddbjørg

Translate »