Rotvelt – En fortapt bror

Oslo-trioen Rotvelt spiller melodisk punkrock, og debuterte i 2013 med «En dårlig dag å dø». Oppfølgeren «En fortapt bror» viser et tight band fullt av energi og spilleglede, og låtene har både trøkk og fine harmonier. Det anbefales absolutt å se dem live hvis man får muligheten.

Sjekk ut: Alene på månen, Silly season, Kråkenes ting

 

Descendents – Hypercaffium spazzinate

Descendents debuterte i 1982 med albumet «Milo goes to college», og har hatt stor betydning for amerikansk hardcore, og senere pop-punk. Tolv år etter det noe tamme albumet «Cool to be you» er de tilbake med «Hypercaffium spazzinate», og her tar de opp igjen noe av energien fra de beste platene.

Sjekk ut: Victim of me, Feel this, Spineless and scarlet red

Phantoms – Their legendary 4th

Oslo-bandet Phantoms startet opp i 1996, og dette er første platen de gir ut siden «Phantom Physics» fra 2011. De spiller ska på gamlemåten, med elementer av reggae og jazz. Etter 20 år regnes de nærmest som en institusjon innenfor sjangeren i Norge, og «Their legendary 4th» skuffer ikke.

Sjekk ut: Moonshine and water, Rebel blood, I’m Spartacus

 

Ondt Blod – Finnmark

Ondt Blod fra Kirkenes debuterte tidlig i 2016 med denne plata, og høstet gode kritikker. De spiller melodiøs hardcore, og låtene varierer mellom det brutale og harde, ispedd overraskende allsangvennlige refrenger og fengende riff.

Sjekk ut: Nye lydspor, Symbola, Kompis med Satan

 

Senjahopen – Himmel og hav

Den nordnorske ekvivalenten til trønder-rock. De årlige konsertene deres på John Dee tiltrekker seg Oslos mest joviale publikum, og den buldrende røsten til vokalist Henrik Sandnes gir de jordnære kjærlighetslåtene om både landsdelen og kvinnene der en ekstra dimensjon.

Sjekk ut: Himmel og hav, Bære æ og du, Morrastemning II

Translate »