Som barn hadde forfatteren Douglas Preston forelsket seg i Italia under et feriebesøk med foreldrene sine, for så å bestemme seg for å komme tilbake og bo der som voksen. I 2000 oppfylte han drømmen sin, og flyttet med familien til Firenze. Opprinnelig hadde Douglas Preston tenkt å skrive en kriminalroman med handlingen lagt til Firenze, og den skulle handle om renessansemaleren Masaccio og et maleri av ham som hadde forsvunnet.

Imidlertid ble forfatteren kjent med Mario Spezi, en krimreporter som skrev for La Nazione, en anerkjent avis i Toscana og Sentral-Italia. Mario Spezi fortalte ham så om Italias egen Jack the Ripper, kalt Monsteret fra Firenze. Douglas Preston ble så interessert i denne historien at hans opprinnelige ide til roman ble forkastet til fordel for denne historien fra virkeligheten. Det viste seg at Mario Spezi hadde skrevet om Monsteret helt fra de første likene ble funnet, i en ås utenfor Firenze.

Douglas Preston og Mario Spezi bestemte seg etterhvert for å skrive en bok om disse beryktede drapene. Dette samarbeidet skulle vise seg å få negative konsekvenser for dem begge, da de selv ble dratt inn i disse forferdelige hendelsene. Boken skildrer deres møte med det italienske politivesenet, rettssystemet og tragediene som fulgte i kjølvannet av denne saken.

Boken er en sterk skildring av en dyster kriminalsak fra Firenzes nære historie.

Anbefalt av Oddbjørg

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Det er også mulig å se en dokumentar på Youtube som ble laget om denne saken, som Dateline har laget. Du kan søke på «The monster of Florence».

Translate »