A DARKER SHADE OF MAGIC, AV V. E. SCHWAB

Amerikanske Victoria Schwab er kanskje mest kjent for «Vicious», en roman om to venner som fikk superkrefter etter å ha eksperimentert med gjenopplivning, men som så blir dødsfiender.

Nå har hun begynt på en spennende og svært underholdende fantasy-trilogi. Bøkene er ennå ikke oversatt og finnes bare på engelsk.

«A Darker Shade of Magic» er første del i serien om Kell, en av de siste magikerne i London, og Lila, en eventyrlysten tyv som er enestående dyktig til å overleve farer. De møtes i London, i hennes London, kalt Grey London. Det finnes nemlig fire verdener og alle har en by som heter London. Grey London er uten magi og ligner vår verden, Red London er livlig og full av magi, og i White London blir magi brukt for å drepe og for å få makt. Det fantes også et Black London som ingen lenger tør snakke om, veien dit er stengt for alltid.

Det er ikke mange som kan reise mellom disse verdener, men Kell er en av dem. Det er strengt forbudt å ta med noe fra en verden til en annen, det kan medføre uante konsekvenser, noe Black Londons skjebne har vist. Men Kell smugler små ting, både til seg selv og noen kunder som er villige til å betale hva som helst for å eie noe fra en annen verden, og én gang går det galt. Kell må ikke bare flykte for å redde livet, men også forhindre at Red London blir utslettet.

Så dukker Lila opp.

Bok nummer to heter «A gathering of shadows». Siste del «A Conjuring of Light» skal komme ut våren 2017.

Bestill Boken Fra Bærum Bibliotek

 

 

Translate »