I disse dager går det for seg en stor Googlekonferanse; Google I/O = «Innovation in the Open». Frem til og lørdag kommer det hele tiden nye spennende presentasjoner. Her ble Keynote 2017 lagt frem med nye produkter og nyvinninger for et jublende publikum. Se den nesten to timer lange videoen her:

Eller 13 minutter med høydepunkter.

Oppdatering 22.05.17 The Verge har oppsummert Google I/O, se  highlights from the developer conference fordelt på 46 bloggposter.

Kunstig intelligens, som bygger på «big data», gjennomsyrer nå alt det Google foretar seg, og mye baserer seg på språkforståelse, oversettelse, tale, lyd, bilder og film.

Google varsler en ny app, Google lens, som vil revolusjonere ditt mobilkamera til en av dine viktigste informasjonskanaler. Google lens vil i første omgang komme som en del av Google Assistant og til de som bruker Google Photo, last den ned og sjekk ut. Den finnes både for Android og ios.

Google translate foretok nylig en oppgradering og tok et stort skritt fremover takket være kunstig intelligens. Saken ble behørig omtalt i Aftenposten. Foreløpig gjelder oppgraderingen de store språkene til og fra engelsk, men oversettelsene blir uansett bedre også for de små språkene. I denne forbindelse kan jeg nevne at Google sterkeste konkurrent, Yandex ligger langt fremme i oversettelse av små språk, også elvish(!), se motherboards blogginnlegg.

I disse dager har Google også lansert en ny nettside for å gjøre forskningen mer tilgjengelig for oss:

Google.ai Bringing the benefits of AI to everyone.

Her finner du mye informativt og spennende. Skroll deg nedover eller gå inn på Our work eller Tools. Se video om hvordan telefonen din kan vite at du har tatt et bilde av en hund.  Lek deg med eksperimenter og mye mer!

Få en grei innføring i kunstig intelligens på forskning.no

Se også Aftenpostens artikkel Kunstig intelligens må ikke lenger trenes av mennesker

Tilbake til Nettguiden

Translate »