Jeg gir deg sola av Jandy Nelson

Noah og Jude er tvillinger. De er så nære at de lett kan fullføre hverandres setninger og vite hvordan den andre har det, men de er også veldig ulike. Som trettenåringer er Jude den kule jenta som elsker å surfe, stupe fra bratte klipper, er utadvendt og har mange venner. Broren Noah er sjenert, elsker å tegne og er hemmelig forelska i nabogutten. Når de er 16 er alt forandret. Noah er populær og har mange venner, men han tegner ikke lenger. Jude går på kunstskole, men har trukket seg tilbake fra vennene. Hva har hendt? Hvorfor snakker ikke Noah og Jude sammen? Noah og Jude forteller hver sin del av historien. Noah som trettenåring, Jude som sekstenåring. Som leser forstår vi at de hver for seg bare kjenner halve historien.

Det handler om søskenkjærlighet og familiebånd som nesten slites i stykker av løgner, svik og hemmeligheter. Noah og Jude framstår som ekte personer, og det er lett å leve seg inn i deres historie. Alle de fine metaforene løfter språket og gjør den rett og slett til en vakker bok.

Det er en sånn type bok jeg ikke ville skulle ta slutt, samtidig som jeg var så utrolig spent på slutten at jeg nesten ikke fikk lest fort nok.

Likte du «Vi var løgnere» av E. Lockhart, vil du kanskje like denne også.

 

 

Translate »