Av Bobbi peers

Alt leder fram til en Kryptalportal.

Men hva er egentlig det?

Kryptalportalen handler om William Wenton og vennen hans som alle er noen av verdens smarteste. På toppen av det har William levende metall inne i seg som gjør han enda smartere. Siden disse menneskene er overlegne tenkere er det opp til dem å redde verden fra…..

Boka kan være litt forvirrende noen ganger fordi den har mye rare fenomener og ord som forklares litt dårlig men er i grunnen veldig bra, selv liker jeg spesielt godt prinsippene med alt høyteknologisk utstyr i boka som gjør boka mer spennings fylt. Men det kunne godt vært en mer innholdsrik bok når personene flyttet seg fra et sted til et annet. Den har nemlig store mangler på detaljer i action scenene. Jeg synes også at forfatteren var veldig god til å forklare følelsene til William. Det burde egentlig vært litt flere dialoger synes jeg.

Jeg mener denne boka er en fantasi bok og temaet dreier seg mest om koder og at man kan stole på hverandre.(eller ikke…) Boka er fortalt i 3 person og passer for de fleste 11-14 åringer fordi den handler mest om ungdommer og voksne og det kan være noen litt skumle scenarioer der. jeg gir den terningkast 5.  Og jeg anbefaler å lese eneren (Luridiumstyven) først for da kjenner du bedre personene i boka.

Pontus skulle til å fortsette inn i rommet da han stanset. Plutselig var det som om han visste at han ikke var alene. Han snudde seg langsomt og fikk øye på skikkelsen som kom mot ham.

-Nei, hvisket Pontus og løftet hendene beskyttende opp foran seg. -Det er ikke mulig. Du er død…. Han ristet på hodet mens han rygget innover i det mørke rommet. Skikkelsen fortsatte etter ham og lukket døra bak dem.       

Anbefalt av en elev på Eksmarka skole

Lån boka her        

Translate »