Av Marit Reiersgård

Knokkelsamleren er en spenningsbok som handler om livet til Jørgen gjennom en reise han aldri kommer til å glemme. Han er i et badeland og tar den skumleste sklia. Når han kommer opp av vannet er han et helt annet sted. Han er inni en skog. Her møter han Sorgen og flere rare vesener. Jørgen kjenner på spenning og redsel i forsøket på å finne hjem.

Knokkelsamleren er en grøsserfortelling av Marit Reiersgård. Man kommer rett inn i handlingen og replikker gjør at vi føler at vi lever oss inn i fortellingen. Det er mange spenningstopper som gjør at man trekkes inn i boka. Forfatteren beskriver godt følelser og vennskap. Det er enkelt å forstå hva de snakker om, dialogene mellom personene er også ganske lette å forstå.

Hvordan reagerer Jørgen når han kommer til et nytt sted? Hvem er denne Knokkelsamleren og hvem er Sorgen? Forfatteren har gode beskrivelser som gjør at vi kjenner på hvordan det er å være Jørgen i situasjonen han er i.

Boken er lettlest og jeg synes boken passer for barn fra 4. klasse og oppover. Yngre barn kan nok synes boken er litt skummel, fordi det kan være noen skumle personer og vesener i boken.

Anbefalt av en elev på Eiksmarka skole

Lån boka her

Translate »