Sår av Mariangela J. Cacace

Midt på veggen i kantina har noen hengt opp en plakat og skrevet “KATARINA ER DRITPEN!!!”. Katarina liker det, og de mest populære guttene på skolen innrømmer fort at de står bak. Noe som ikke nødvendigvis blir godt likt blant de andre jentene. Etter timen finner Katarina og venninnen Kristin plakaten liggende på bakken i skolegården. Den er tydelig tråkket på, og noen har skrevet BITCH med store bokstaver. Katarina vet ikke hvem som har gjort det, men hun mistenker jentejuntaen, de tre som oppfører seg som skolens divaer og som gjør det de kan for å holde henne utenfor.

Katarina er flink på skolen og populær blant guttene. Å male er hennes store lidenskap og Frida Kahlo er hennes yndlingskunstner. Hun går på malerkurs både fordi hun elsker å male, og fordi hun liker Mikkel, læreren på kurset, han som ser både henne og kunsten hennes.

Men med en mor som ofte blir deprimert, en lillebror hun må passe på, en skole der hun ikke helt passer inn, og en venninne som svikter henne, er ikke livet alltid like lett.

Dette er en bok om vennskap, svik, kunst og kjærlighet. Og selvskading, om det å bruke smerte for å takle det vonde i hverdagen.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »