Verden er en boble av Nicola Yoon

Hvor går skillet mellom å leve og eksistere? Hva betyr det egentlig å leve?

Madeline, eller Maddy, er 18 år gammel, og allergisk mot verden. Sykdommen hennes er uhyre sjelden – hun tåler nesten ingenting og kan bli alvorlig syk av mikroskopiske mengder bakterier eller pollen eller … hva som helst, egentlig. Madeline har ikke vært utenfor huset siden hun var ett år gammel – i søtten år har hun betraktet verden gjennom vinduet og via internett, filmer og bøker. Plantene i rommet er kunstige. Alle som kommer på besøk må «renses» så de ikke kan smitte henne med noe. De eneste menneskene Maddy har daglig kontakt med er moren og sykepleieren Carla.

Så flytter Olly og familien hans inn i nabohuset, og ingenting blir som før.

Maddy og Olly begynner å snakke sammen, først via lapper i vinduet, senere på mail og chatting. Etterhvert som vennskapet gradvis glir over i forelskelse, våkner også lengselen i Madeline – en lengsel etter å oppleve mer av verden enn den boblen hun har levd i hele sitt liv. Hun vil smake, kjenne, leve ; men hvordan er det mulig når et kyss kan gjøre henne dødssyk?

Denne boka var umulig å legge fra seg – den kommer garantert til å ta pusten fra deg. Den handler om valg, kjærlighet og hva det vil si å leve, og overrasker til siste side.

Fans av John Greens Faen ta skjebnen (på engelsk The fault in our stars) har mye å glede seg til!

 

Translate »