Artemis Fowl av Eoin Colfer

Tolv år gamle Artemis Fowl er ikke helt som alle andre gutter på sin alder. Han er sønnen til den irske mafiabossen. Han er veldig rik, men det som er mest spesielt med Artemis er at han er veldig smart. Han er faktisk et geni. Noen ville kanskje kalle han et ondt geni, men et geni uansett.

Da faren til Artemis forsvinner, bruker familien alle pengene på å prøve å finne han igjen. Pengene tar slutt og Artemis må prøve å finne en måte å skaffe mer penger. I de gamle irske folkeeventyrene, fortelles det at den som kan fange en alv, vil også få alt gullet alven eier. Du vil kanskje tro at et geni som Artemis ikke vil tro på slike gamle eventyr, men hva om eventyrene var sanne? Artemis er bestemt på å fange en alv og ta pengene dens. Han lager en helt brilliant plan. Det viser seg at det å fange en alv er vanskeligere enn man skulle tro, spesielt siden alver er mye mer teknisk avanserte enn mennesker.

Dette er en spennende, humoristisk og helt fantastisk bok. Vi har den både som bok og lydbok. Boka kan du låne her, og lydboka her.

Translate »