Vinteren 1867 blir en mann funnet skalpert i hytta si i den lille utposten Dove River i Canada. Mannen har livnært seg som pelsjeger og leverer til oppkjøperen som har enerett i området, Kompaniet. Flere pelsjegere og handelsmenn diskuterer muligheten  for å starte opp en rival til Kompaniet, noe som ikke blir tatt godt i mot.

Samme kveld som mordet skjer forsvinner Francis, en ung mann fra Dove River, og mistanken retter seg mot ham. Adoptivmoren til Francis drar etter ham inn i villmarken, sammen med en stifinner. Samtidig sender Kompaniet en indiansk sporfinner og en tjenestemann på jakt etter Francis. De møtes på Himmelvanger, der en koloni nordmenn har dannet et religiøst samfunn. Francis hevder overfor forfølgerne fra Dove River at han stakk av fra mordåstedet for å følge etter en mann han påstår er morderen, før sporene etter morderen viskes vekk fra snøen. For å bevise sin uskyld, begir Francis` mor og stifinneren, sammen med en av kompaniets menn, seg videre inn i villmarken for å jage etter den påståtte morderen. På Himmelvanger krysses sporene og korrupsjon, grådighet og mord avsløres etterhvert som hemmeligheter avsløres.

Boken er spennende og velskrevet og med en passe dose av grøss. Den ble kåret til vinner av Costa Book of the year award i 2006.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Anbefalt av Oddbjørg

Translate »