Filmbib

På Filmbib kan du helt gratis se norske kortfilmer og dokumentarer for voksne og barn. Logg inn med nasjonalt lånekort fra Bærum bibliotek og PIN-kode og se filmene på pc, telefon og nettbrett.

Norsk filminstitutt administrerer innkjøpsordningen for norske kort- og dokumentarfilmer og gjør de tilgjengelig for norske bibliotek. Ordningen har fått navnet Filmbib og ble lansert i november 2015. Både nyere og eldre filmer for barn og voksne med i tilbudet.

Filmene i tjenesten er også klarert for undervisning og kan derfor brukes i klasserommet.

Logg inn her!

Mer informasjon
Filmbib inneholder kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også filmer som går tilbake i tid. Her finner man en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne, og historisk interessante, kritiske og samfunnsaktuelle dokumentarer. Her er filmer fra nyere talentfulle regissører, og fra de mer etablerte, som Anja Breien, Margreth Olin, Oscar-vinneren Torill Kove, Harald Zwart og Sara Johnsen, – for å nevne noen få. Her finnes forfatterportretter, og filmer basert på litterære tekster fra store forfattere som Hamsun, Ibsen og Undset, og også samisk film er representert.

Et uavhengig utvalg har vurdert hvilke filmer som inngår i ordningen på bakgrunn av fastsatte kriterier og retningslinjer. Filmskaperne mottar også vederlag for filmene i tjenesten, basert på en avtale utformet i samarbeid med Virke Produsentforeningen, Filmforbundet, Norske Filmregissører og Dramatikerforbundet.

Translate »