En trettimeters reise av MoraisEn sjarmerende kulinarisk roman om kulturforskjeller, sterke personligheter, konflikt og forsoning.

Hassan vokser opp i en familie som er bosatt i Mombai i India. Papa og moren, Ammi. Papa er muslim, men velger å ikke emigrere til Pakistan når India blir delt. Fra å være fattig gutt greier han å jobbe seg opp til å eie en egen restaurant i Napean Sea Road. Det er kona Ammi som driver kjøkkenet, og som etterhvert blir berømt for sitt gode kjøkken. Hassan blir lært opp av sin mor til å hjelpe i kjøkkenet, og oppdager selv at han har arvet hennes gode gane.

Tragiske omstendigheter gjør at en rasende mobb en dag tar livet av Ammi. Papa mister etter dette livsgleden og familien velger å emigrere til London i Storbritannia. Her blir familien i to år, før de på ny bryter opp og drar videre. Etter å ha kjørt gjennom de fleste land i Europe, gjør tilfelighetene det til at  de til slutt bosetter seg i den franske alpelandsbyen Lumière.

Hassans far, Papa, havner raskt i konflikt med naboen tvers over gata, den estimerte og berømte Madame Mallory, kjent over hele Frankrike for sin kulinariske gane og sine to Michelin stjerner. Både Papa og Madame Mallory er sterke personligheter og havner raskt i en kulinarisk krig. Etter flere krigerske påfunn går konflikten til slutt over stakkars Hassan, som dessverre havner på det lokale sykehuset.

Denne boken er sjarmerende og morsom lesing. Den kan minne litt om en annen sjarmbombe biblioteket har, D.L. Smiths herlige: «Miraklene i Santo Fico».

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Anbefalt av Oddbjørg

 

Translate »