Carmine Street av Håkan Nesser

Erik Steinbecks mareritt starter den dagen han gjennom stuevinduet ser dette: Hans lille datter går inn i en rød varebil som straks forsvinner i stor fart. Hans lille Sarah bortført av en ukjent mann! Til tross for en stor politiaksjon er all leting forgjeves. I stor sorg prøver Steinbeck, som er forfatter, og hans kone, malerinnen Winnie, å leve sitt liv uten datteren. Etter noen tunge år velger de å bryte opp fra Maardam, for å starte et nytt liv i New York. Adresse Carmine Street i Greenwich Village. «Med fire fullpakkede kofferter og to tomme hjerter». Mens hans kone sitter hjemme og maler vandrer Erik Steinbeck sorgtung i gatene. Han føler at hans kone glir fra ham. Han er alvorlig bekymret for henne. Det synes som om hun i sitt store tap har mistet noe av virkelighetsoppfatningen. Hun begynner  å snakke om gjenforening med datteren…..

I tunge tanker vandrer Steinbeck alene i det pulserende gatelivet i Greenwich Village. Og her finner han oasen for hvile og videreutvikling. Det lokale biblioteket! Der kommer han i prat med en pensjonert privatetterforsker. En vennskapelig tone utvikler seg til jevnlige møter til glede for dem begge. Men så forsvinner også Steinbecks kone! Marerittet starter på nytt og spenningen tetner seg til. Med privatetterforskeren på laget drives historien fram mot et nesten uutholdelig klimaks.

Dette er krimmen for deg som vil ha spenning kombinert med det gode litterære uttrykket. Ja, for deg som liker en god roman. Nesser er her en mester i skildringen av hovedpersoner og miljø. Jeg ble rørt av bokens foreldrepar i deres sorg. Og særlig hans kamp for å bevare kjærligheten midt i det tragiske som var i ferd med å ødelegge dem. Jeg levde meg inn i gatelivet i Greenwich Village. Jeg gledet meg over vennskapet som oppstod i biblioteket. Herlig! Og spenningen som økte på i siste del av boken tok nesten pusten fra meg.

Lån boken fra Bærum bibliotek

Eller kanskje lydboken?

 

 

Translate »