E-bibliotek

Nettguide

Her finner du hjelp til mer effektiv søking og flere gode søkeverktøy. Det gjelder søkemotorer, nyhetssøk, søk etter bilder, lyd, video, vitenskapelige dokumenter, tidsskriftartikler, søk i og etter bøker mm. Vi håper nettguiden vil bli brukt av studenter, lærere, bibliotekarer, elever i videregående skole og andre som vil finne alternativer til de første treffene du får i Google.

Offentlig informasjon

Våre sider om offentlig informasjon vil hjelpe deg å finne frem til de viktigste tjenestene og bli en mer bevisst e-borger.

 

Våre apper og andre digitale tjenester du kan bruke hvor som helst:

Alle appene våre kan lastes ned fra App store hvis du har iPhone eller iPad, og Google play hvis du har en Android-enhet. Du bruker ditt lånernummer og din PIN-kode til å logge deg på.

BookBites – for å låne e-bøker Bibliofil – lånekort og medlemskap på farten

Med appen BookBites kan du låne e-bøker og lese på telefon eller nettbrett.  Lånene blir levert automatisk og du kan sette deg på venteliste hvis noe er utlånt. Du finner også et utvalg e-lydbøker tilgjengelig. Les mer her.

unnamedMed Bibliofil-appen kan du søke, reservere, fornye og låne med digitalt lånekort på mobil.
Pressreader – for å laste ned aviser og tidsskrifter Naxos Music Library – for klassisk musikk m.m.
I Pressreader-appen får du tilgang til tusenvis av publikasjoner på mer enn hundre forskjellige språk, inkludert Aftenposten og Dagbladet. Du får nedlastingstilgang i 10 dager ved å komme innom biblioteket. Hos oss har man også tilgang til nettsideutgaven. Naxos Music LibraryHer kan du lytte til over 120.000 CD-er (1.8 mill spor) og ny musikk legges til hver måned. NB! Husk å logge av med den røde knappen øverst på siden når du er ferdig med å lytte, da biblioteket har kun fem lisenser. Naxos er tilgjengelig både som app og på nett, mer info finner du her.
Filmbib – for norske kortfilmer og dokumentarer  
På Filmbib kan du helt gratis se norske kortfilmer og dokumentarer for voksne og barnPå Filmbib kan du helt gratis se norske kortfilmer og dokumentarer for voksne og barn. Tjenesten er tilgjengelig både som app og på nett.  

 

Databaser du har tilgang til fra bibliotekets lokaler:

Translate »