Av A. Audhild Solberg

«Det skjærer fortsatt i hodet mitt med jevne mellomrom, kutter i tankene mine og får meg til å føle meg dum og ekkel. Selv om jeg har det bedre på skolen og inne i meg».

Det spøker for superbitchene er den tredje boken i serien til A. Audhild Solberg. Du burde lese de to andre bøkene i serien før du leser denne. Denne boka tar opp kjærlighet, vennskap og bitte litt spenning.

Superbitchene handler om livet til Anne Bea som skal med klassen sin på leirskole. Anne Bea er albino, så hun ser veldig dårlig og har ikke så mye fargestoffer. Klassen skal til et gammelt hotell der det går rykter om at det spøker. Anne Bea er forelska, men i hvem?

Solberg skriver veldig bra fordi hun beskriver veldig godt og gjør slik at leseren greier og sette seg ordentlig inn i Anne Bea sin situasjon. I boka er det skrevet i jeg-person. Du kommer raskt inn i boka og den er litt lettlest også. Men en del stygt språk. Forfatteren får til slik at det virker ekte og at det er syvendeklassingene som snakker. Anne-Bea går i sjuende klasse og det handler om sjuende-klassinger derfor mener jeg at den passer for litt eldre. Det er også noen få engelske ord så det kan være litt vanskelig og forstå for de yngre. Min mening er at boka passer for jenter fra 10-14 år. Den passer best for jenter fordi det er Anne Bea som forteller og er hovedrollen i boka. Det handler jo om livet til Anne Bea som har et typisk jenteliv.

Boka er veldig bra fordi jeg synes forfatteren har beskrevet godt livet til Anne Bea og gjort slik at leseren lett kan sette seg inn i situasjonen i boka.

Anbefalt av en elev på Eiksmarka skole

Lån boka her

Translate »