Av Rick Riordan

Boken Det skjulte orakelet er den første i serien Apollons Prøvelser, forfattet av Rick Riordan. Han har også skrevet Percy Jackson bøkene, og Percy dukker opp i disse bøkene også.

Det skjulte orakelet handler om at guden Apollon blir utsatt for flere prøvelser av sin far gudekongen Zevs fordi de ble uvenner med hverandre. Apollon må mestre livet uten evnene sine så han søker ly i Halvblodsleiren og forbereder seg til hva enn som måtte skje.

Serien Apollons Prøvelser er en blanding mellom fantasi og gresk mytologi og handler om vennskap, familiebånd og svik.

Boken er kjempespennende og jeg klarte nesten ikke å legge den fra meg. For deg som liker en blanding mellom gamle guder og fantasihistorier er dette en perfekt bok. Historien følger hovedpersonen som gjennom boken opplever forskjellige hendelser, i hans jakt på å bli gud igjen. Hendelsene er varierte med spenning, følelser og nye oppgaver som gjør at man hele tiden blir oppslukt av historien. Den er spennende fra start til slutt og man gleder seg til å lese neste bok. Skrivemåten til forfatteren gjør at man lett kan danne seg bilder fra hendelsene i boken. Historien skrives i jeg-person fordi man skal kunne forstå hvordan Apollon har det igjennom boken.

Boken passer for deg mellom 11-14 år som liker spenning og action bøker. Boken passer mest sannsynlig ikke for yngre barn, fordi det er en ganske tykk bok og det kan være mye å holde styr på.

Anbefalt av en elev på Eiksmarka skole

Lån boka her

 

Translate »