Nidstangen av Åsa Larsson og Ingela Korsell

Estrid har sett i orakelkortene, og mye tyder på at biblioteket er i fare. Hun ser både, ondskap og død. Broren Magnar er også bekymret. Men kortene viser også håp, og to krigere som vil forsvare biblioteket.

Viggo og Alrik har nettopp flyttet inn hos Laylah og Anders i Mariefred. Den første dagen på den nye skolen får de urettferdig nok skylden for en slåsskamp de ikke startet, med sløydlærerens sønn. Alrik blir så sint at han knuser rutene i et drivhus. Gartneren Magnar oppdager han, og inngår en avtale med Laylah og Anders om at guttene skal jobbe til de har betalt det de skylder for rutene. De blir satt til å rydde i det gamle biblioteket til Magnar og Estrid, som er godt skjult lang nede i en mørk kjeller. Guttene skal tørke støv av hyller og bøker, men bøkene bak det låste jerngitteret får de streng beskjed om å holde seg unna.

Viggo stjeler nøkkelen til gitteret, og Estrid merker etter hvert at nøkkelen er borte. Hun er fornøyd, planen har gått som den skulle, og en bekymret Magnar håper på det beste. Nå er det opp til guttene å klare testen …

Dette er den første spennende boka i den actionfylte PAX serien.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »