Hva skjer?

mar
28
tir
Årsmøte i Bærum turlag og åpent kåseri @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 28@19:00-21:15
Brynjulf Bjørklid kåserer fra sin bok Kongler på kastet

Brynjulf Bjørklid kåserer fra sin bok Kongler på kastet.

Kl. 20.30 Kåseri ved Brynjulf Bjørklid: Kongler på kastet

Brynjulf Bjørklid (f. 1946) har tilbrakt ett år alene, fra midtsommer til midtsommer, i ei koie ved Fjellsetra på Krokskogen. Han fartet omkring i hele marka, sommer som vinter, fra vestre Bærum i sør til Øyangen i nord. Vandringene er knyttet til sagn og myter, for eksempel olavskildene på Retthella og Midtskogen, eller han fører drømmeaktige samtaler med Peter Christen Asbjørnsen og Bernhard Herre. Han leste ellers den markalitteratur som fantes, og de gangene han skulle handle, tok han sykkelen fatt til samvirkelaget i Lommedalen. Oppholdet på Fjellsetra resulterte i boka «Kongler på kastet». Kast er steder der det en gang har skjedd en ulykke. Tradisjonen har vært å kaste noe på når man passerer. De fleste kastene er glemt og usynlig, men Ingjerdkastet på Ingjerdsbrenna holdes fortsatt i hevd. Her legger også moderne vandrere på kvist og kongler, for å minnes en gammel tragedie.

Forfatteren vil lese noen utdrag fra boka, svare på spørsmål og delta samtalen som måtte oppstå. Kåseriet avsluttes med framføring av teksten «Følg stien» til eget gitarakkompagnement.

Bærum Turlag avholder ordinært årsmøte på Bærum bibliotek, Bekkestua tirsdag 28. mars kl. 19.00 før kåseriet.

Dørene åpnes kl. 18.30.

Sakspapirer legges ut på bærumturlag.no 2 uker før årsmøtet. Enkel servering

apr
4
tir
En Gud for de mange @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 4@18:00-19:15
Helge Simonnes presenterer sin nye bo "En Gud for de mange".

Helge Simonnes presenterer sin nye bok «En Gud for de mange».

Bekkestua bibliotek får vi besøk av tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes , som nettopp har gitt ut boken «En Gud for de mange». Den har den siste tiden fått mye omtale i ulike medier. I tolv historier forteller han om hvordan en for bokstavtro tolkning av Bibelen fører troende på avveie. Etter hver historie deltar biskopene i Den norske kirke i en refleksjonssamtale.

Simonnes vil fortelle om bakgrunnen for boken og arbeidet med den. Han inviterer til samtale om følgende:

Skepsisen til religion vokser i Norge, og avstanden mellom kirke og folk er økende. Stadig færre oppsøker gudstjenester, antallet barn som bæres til dåp synker, og tallet på kirkebryllup stuper. Helge Simonnes mener at de troende selv må ta noe av ansvaret for denne utviklingen. Kirken har ikke tatt tilstrekkelig oppgjør med usunn trosutøvelse, og han mener at kirkelige miljøer er for lite lydhøre for kritikk.

Møtet avholdes i «Gråsonen» inne i biblioteket ved tidsskriftene. Gratis inngang.

apr
20
tor
Bokinspirator Liv Gade med forfattere @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 20@18:00

Ellen Vahr

Vi feirer verdens bokdag (litt på forskudd) med Norges eneste bokinspirator, Liv Gade! Gade reiser land og strand rundt for å inspirere og motivere små og store til leselyst ved å holde glødende foredrag om sin store lidenskap i livet – nemlig litteratur!

Med seg har hun også forfatterne Ellen Vahr og irske Ann O’Loughlin. Ellen Vahr vil snakke om sin roman «Gaven». Gaven er en historisk roman som handler om Norges mest kjente signekone, Anne Brannfjell. Brannfjell ble sett på som vår tids Snåsamann.

Ann O’Loughlin, journalist bosatt i Wicklow i Irland, vil fortelle om sin debutroman «Kaféen på Roscarbury Hall», som blant annet handler om ulovlige adopsjoner fra Irland til USA.

Det blir også utlodning av bøker! Arrangementetet holdes i Gråsonen.

apr
22
lør
Terrorens rike. Møt tidligere ambassadør i Saudi-Arabia, Carl Schiøtz Wibye @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 22@12:00-13:00

Terrorens rike. Tidligere ambassadør i Saudi-Arabia, Carl Schøitz Wibye, presenterer sin bok om landet.

I Terrorens rike beskriver Carl Schiøtz Wibye hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken har radikalisert islam. Wahhabismen er Saudi-Arabias statsreligion, en ekstremt nidkjær versjon av islam klekket ut på 1700-tallet av Muhammed ibn Abdul Wahhab. Siden den gang har en allianse mellom Al Saud-familien og wahhabienes presteskap holdt landets befolkning i et jerngrep.
I 1932 forente herskeren Abdulaziz al Saud sine områder til et kongerike han ga navnet Saudi-Arabia, oppkalt etter ham selv. Få år senere sprutet oljen i været. Den dramatisk økte oljeprisen på 1970-tallet åpnet for en global utbredelse av wahhabismen, i en propaganda-kampanje av historiske dimensjoner. Resultatet ser vi i etableringen av bevegelser som Taliban, Al Qaida og IS.

Carl Schøitz Wibye, presenterer sin bok om landet.

I dag regnes Saudi-Arabia som arnestedet for mye av radikaliseringen vi ser i islam, en utvikling som også angår oss i Norge. Wibye går til kjernen av problemet og gir leseren solid bakgrunn for å forstå en av vår tids store konflikter. (Forlagets omtale)

«Han tør å si fra der andre tier, og i boka får den oljerike statens herskere sitt pass påskrevet – med et språk som er langt fra diplomatisk. Dette er bra, og Wibye skriver med tyngde.» Jan Erik Smilden, Dagbladet
«Ei overmåte aktuell og verdfull bok.» Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, Dag og Tid

Carl Schiøtz Wibye (f. 1947) er diplomat og sivilingeniør. Han har jobbet i utenrikstjenesten siden 1974. Fra 2009 – 2014 var han Norges ambassadør til Saudi-Arabia. Terrorens rike er Wibyes fjerde bok.

Høvik bok- og papirhandel stiller med bøker for salg og signering.

Gratis inngang.

apr
27
tor
Aldri redd for mørkets makt @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 27@19:00-21:00
Jørgen Norheim kommer til Bekkestua bibliotek

Jørgen Norheim kommer til Bekkestua bibliotek

Bekkestua bibliotek arrangerer i samarbeid med Bærum Mållag eit møte om Jørgen Norheims bok: Aldri redd for mørkets makt. Boka, som kom ut hausten 2016, er eit brennande oppgjer med totalitær tenking i Noreg generelt, og med stalinismen spesielt. Me fylgjer fire generasjonar i ein norsk familie som kom i nærkontakt stalinismen og maoismen. Forfattaren vil lese frå delar av boka, og me inviterer også sentrale deltakarar i debatten om totalitarisme i Noreg.

«Både i innhald, sjølve historia, og konstruksjonsmessig, ned til verbale detaljar, er Jørgen Norheim på litterær linje og lag med Kjartan Fløgstad. Og dermed nesten fullrost. (…) Innhaldsrikare og formsikrare norsk roman er ikkje lett å finna.»
Jan Askelund,  Stavanger Aftenblad.
På dette møtet blir det også kåring av bærumsordet 2017.
Inngang: 50 kroner, inkl kaffi og kaker.
Translate »