Hva skjer?

mar
8
tor
Det vakre i Haugtussa @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 8@19:00-20:00

Kristin Lunde, Trude Helen Binderø, Pia Borgli

Det vakre i Haugtussa

Mange komponister har tonesatt musikk til Arne Garborg sitt diktverk Haugtussa. Her de vakreste sangene og dikt valgt ut, – der følelser, kjærlighet, naturskildringer og mystikk er vevet sammen

Forestillingen har også med en bilde-collage som vises på storskjerm.

Medvirkende: Trude Helen Binderø sang, Kristin Lunde klaver, Pia Borgli skuespiller og fotograf Marie Øydvin.

mar
15
tor
Geitekillingen som kunne telle til ti – forestilling ved Akershus teater @ Bærum bibliotek Sandvika
mar 15@10:30-11:00

Geitekillingen som kunne telle til ti er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn. Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?

Fra 3 år. Ca 30 min. Pris kr 30 for liten og stor. Billetter bestilles fra 2. januar på tlf 67 50 96 40. Forestillingen spilles kl. 10.30 og kl. 12.00

 

Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 15@19:00-21:00
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Staale Venstad inviterer til en ny runde popquiz! Forvent varierte nøtter fra popens rikholdige nøttetre, flotte premier og ikke minst, veldig god stemning! Møt opp med komplett lag eller alene, vi finner et lag til deg. Tørk støv av de små grå, trim musikkmusklene, og gjør klar til popquiz!

apr
5
tor
Indisk aften og konsert med Bansal Band @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 5@18:00-20:00

Niru Kumra, som har jobbet med indisk mat i over 15 år, kommer og forteller om indisk mat og kultur. Det blir mulig å kjøpe produkter og kokebok fra Masalamagic. Kokeboken kom ut i 2017 og heter «Masalamagic: magien i det indiske kjøkken». Det blir servert smaksprøver.

Bansal Band spiller ny musikk av fiolinist Harpreet Bansal. Komposisjonene henger nært sammen med den indiske raga-tradisjonen hun har vokst opp med. De musikalske arrangementene byr på lek og improvisasjon og henter inspirasjon fra alle utøvernes musikalske bakgrunner. Bansal Band ble tildelt Norsk Kulturråds Ensemblestøtte for 2014 og 2017, og er aktuelle med et helt nytt album. Konserten har fri adgang!

Bansal Bands hjemmeside

 

 

apr
7
lør
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 7@13:00-14:00
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

I over 20 år har Bærum bibliotek hatt gleden av å huse kammerkonserter i regi av Bærum symfoniorkester, og dette er noe vi setter stor pris på. Under kammerkonserten vil et mindre utvalg musikere fremføre perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen.

Program kommer.

                                                                                    

 

 

apr
10
tir
Iram Haq: Hvordan våge å være seg selv? @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 10@18:00-19:30

Iram Haq kommer til biblioteket på Bekkestua!

Denne utfordringen er noe vi alle kjenner på – gjennom hele livet – og i ulik grad. Hvordan skal vi våge å hoppe ut i det fristende ukjente og følge våre drømmer?
Iram Haq tar tak i utfordringen med utgangspunkt i kjærlighet til familien, oppveksten mellom to kulturer, kvinneundertrykkelse, pliktfølelse og veien mot uavhengighet. Følelsen av å stå utenfor mer enn å være innenfor i oppveksten har formet Iram, som mener at tematikken er universell.
Vi har alle et behov for å forme og bli kjent med egen identitet og for å finne vår plass. Bakgrunn og oppvekst kan stå i veien for oss, men behøver ikke bli en hindring. Det er viktig å våge å lytte til seg selv for å finne egen lykke. Ved å våge utviser du mot. Modige handlinger gir endring og personlig vekst. Men motet kommer ikke av seg selv. Vi må trene – hele tiden.

Iram Haq er en prisbelønnet regissør og manusforfatter som er aktuell med publikumsuksessen «Hva vil folk si». Filmen har hatt mer enn 100.000 besøkende i Norge og er solgt til mange land. Den har allerede vunnet flere priser:
Audience Award – new authors AFI FEST 2017 i Los Angeles.
Publikumsprisen i Lübeck Nordic Filmdays 2017.
Femme de Cinéma award og Les Arc European film festival France med utdeling i desember 2017.

Daniella Reyes bidrar med musikalske innslag.

Det blir også musikalske innslag med den unge artisten Daniela Reyes. Under årets by:Larm-festival og ved mange andre anledninger har hun fått mye oppmerksomhet for sine sjarmerende og imponerende opptredener. Hun kombinerer akustiske instrumenter med bruk av loopmaskin og skaper et bredt lydlandskap med trekkspill, gitar, stompboks og en enestående stemme.

Gratis inngang!

apr
28
lør
Tusmørke – «Bydyra» En musikal for barn! @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 28@13:00-14:30

Bydyra er et musikalprosjekt av Tusmørke, i samarbeid med Aktivitetsskolen Nordstrand i Oslo. Musikalen er i to deler, der vi følger Ekornet, Grevlingen og Kråka på vei fra villmarka til storbyen. Konserten passer for barn og voksne fra 4 år.

Treet de bor i blir hugget ned av menneskene, så dyra flytter til byen. Det er ikke så lett å finne seg til rette, og dyra oppdager at de ikke er de eneste husløse i menneskenes verden. Dyra tilpasser seg og finner seg et nytt hjem i parker og bakgårder. Det viser seg at menneskenes by, plassert oppå naturen, ikke er trygg for naturens egne luner. Når vannet stiger og byens underjordiske elver kommer opp i dagen, er ikke betongen og asfalten så sterk som den ser ut. Storbyen blir på nytt en villmark.

Tusmørke

Tusmørke er et norsk progrock-band fra Skien men bosatt i Oslo. Bandet ble dannet i 1994 som Tusmørke men kalte seg en stund Sativa og Withywindle. I 1997 tok de navnet Elektrisk Tusmørke da en elektrisk utgave av bandet så dagens lys. I 1997 flyttet gruppa til Oslo og platedebuterte i 2012 som Tusmørke med albumet Underjordisk Tusmørke. De ble nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen rock for albumet Ført bak lyset.

Translate »