Hva skjer?

apr
5
tor
Indisk aften og konsert med Bansal Band @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 5@18:00-20:00

Niru Kumra, som har jobbet med indisk mat i over 15 år, kommer og forteller om indisk mat og kultur. Det blir mulig å kjøpe produkter og kokebok fra Masalamagic. Kokeboken kom ut i 2017 og heter «Masalamagic: magien i det indiske kjøkken». Det blir servert smaksprøver.

Bansal Band spiller ny musikk av fiolinist Harpreet Bansal. Komposisjonene henger nært sammen med den indiske raga-tradisjonen hun har vokst opp med. De musikalske arrangementene byr på lek og improvisasjon og henter inspirasjon fra alle utøvernes musikalske bakgrunner. Bansal Band ble tildelt Norsk Kulturråds Ensemblestøtte for 2014 og 2017, og er aktuelle med et helt nytt album. Konserten har fri adgang!

Bansal Bands hjemmeside

Niru Kumra

apr
7
lør
«Vintage livsstil»- Bokforedrag med Cecilie Larvåg @ Bærum bibliotek Høvik
apr 7@14:30-15:30

Cecilie Larvåg har i boken «Vintage livsstil» samlet gammel kunnskap slik at den kan bli til nye gleder for hennes egen generasjon og de som kommer etter, en bok om all kunnskapen som har vært nedarvet men som er i ferd med å gå i glemmeboken. Larvåg byr på gammel velprøvd kunnskap om hud- og hårpleieprodukter, oppskrifter, gode råd for hus og hage, tips om alt du kan sanke i naturen, borddekking, etikette, bærekraft i klesskapet og mye, mye mer. Cecilie selger og signerer boken. Høvik biblioteks venner serverer forfriskninger, te og kaffe.

 

apr
10
tir
Iram Haq: Hvordan våge å være seg selv? @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 10@18:00-19:00

Iram Haq kommer til biblioteket på Bekkestua!

Denne utfordringen er noe vi alle kjenner på – gjennom hele livet – og i ulik grad. Hvordan skal vi våge å hoppe ut i det fristende ukjente og følge våre drømmer?
Iram Haq tar tak i utfordringen med utgangspunkt i kjærlighet til familien, oppveksten mellom to kulturer, kvinneundertrykkelse, pliktfølelse og veien mot uavhengighet. Følelsen av å stå utenfor mer enn å være innenfor i oppveksten har formet Iram, som mener at tematikken er universell.
Vi har alle et behov for å forme og bli kjent med egen identitet og for å finne vår plass. Bakgrunn og oppvekst kan stå i veien for oss, men behøver ikke bli en hindring. Det er viktig å våge å lytte til seg selv for å finne egen lykke. Ved å våge utviser du mot. Modige handlinger gir endring og personlig vekst. Men motet kommer ikke av seg selv. Vi må trene – hele tiden.

Iram Haq er en prisbelønnet regissør og manusforfatter som er aktuell med publikumsuksessen «Hva vil folk si». Filmen har hatt mer enn 100.000 besøkende i Norge og er solgt til mange land. Den har allerede vunnet flere priser:
Audience Award – new authors AFI FEST 2017 i Los Angeles.
Publikumsprisen i Lübeck Nordic Filmdays 2017.
Femme de Cinéma award og Les Arc European film festival France med utdeling i desember 2017.

Daniella Reyes bidrar med musikalske innslag.

Det blir også musikalske innslag med den unge artisten Daniela Reyes. Under årets by:Larm-festival og ved mange andre anledninger har hun fått mye oppmerksomhet for sine sjarmerende og imponerende opptredener. Hun kombinerer akustiske instrumenter med bruk av loopmaskin og skaper et bredt lydlandskap med trekkspill, gitar, stompboks og en enestående stemme.

Gratis inngang!

mai
3
tor
Mine beste nynorske dikt @ Bærum bibliotek Bekkestua
mai 3@19:00-21:00

Olav H. Hauge, ein av dei fremste norske lyrikarar i det 20. hundreåret. (Foto: Olav H. Hauge-senteret sitt arkiv)

Mange av dei beste og vakraste dikta som er skrivne på norsk, er forfatta på nynorsk. Denne kvelden tek vi for oss dei mest sentrale nynorsk dikta og ser kva dei har betydd i den norske bokheimen dei siste 200 åra.

Innleiar til møtet blir professor Jan Inge Sørbø som er litteraturvitar, forfattar og journalist frå Bru i Ryfylke. Han har skrive ei rekkje bøker i fleire sjangrar.

Møtet blir arrangert av Bekkestua bibliotek i samarbeid med Bærum Mållag.

Inngang: 100 kroner (inkludert kaker og kaffi)

Alle er velkomne

Translate »