Hva skjer?

okt
18
ons
«Død og fordervelse i tre akter – operahistorien i kortversjon» – foredrag av Sverre Gunnar Haga @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 18@18:00-19:00
"Død og  fordervelse i tre akter – operahistorien i kortversjon" – foredrag av Sverre Gunnar Haga @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

«Død og
fordervelse i tre akter – operahistorien i kortversjon»– foredrag av Sverre Gunnar Haga Onsdag 18. oktober kl. 18.00 (Gråsonen)

Sverre Gunnar Haga er forfatter, journalist og tidligere informasjonssjef ved Den Norske Opera & Ballett. Foredraget er en humoristisk vandretur gjennom operahistorien.

Haga serverer morsomme og spennende anekdoter, lydklipp og videoer, den komplette operahistorien (nesten), tipsene
om hva og hvem du bør lytte til og utforsker hva som egentlig skjer når en sangstemme, uten omveier, treffer deg rett i hjertet.

Han tar også opp spørsmålene du ikke turte å
stille:

* Hva er opera – og hvorfor virker det så sterkt?

* Hva bør jeg høre på først?

* Hva skjer – hjelp – når jeg skal i operaen for første gang?

* Når skal jeg klappe? Når skal jeg ikke klappe?

* Hvorfor dør så mange sopraner?

okt
23
man
Tid for slekt @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 23@18:00-19:00

Tid_for_slektEr du nysgjerrig på slektsforskning? Vi møter Nina Hanssen og Mette Gunneri, to av forfatterne bak boka «Tid for slekt». Vi tar spørsmål fra salen og det blir mulig å få kjøpt boken.

Arrangementet holdes i Gråsonen.

okt
26
tor
Kongsberg Gruppen – leverandør til Forsvaret i 200 år – hva er fremtidens teknologier? @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 26@18:30-20:00

NASAMS-Andøya Kongsberg Gruppen

Kommunikasjonssjef Kyrre Lohne ved Kongsberggruppen holder foredrag.

Kongsberggruppen er en storleverandør av avansert teknologi til beste for vårt og våre alliertes forsvar.

Møtet er åpent for alle. Kaffen er klar fra kl. 18:00.

Arrangert av Asker og Bærum Forsvarsforum

okt
29
søn
Konsul Iversens dag for bibliotek, demokrati og ytringsfrihet. @ Bærum bibliotek Høvik
okt 29@12:30-15:00

Konsul Georg Iversen ga for snart 100 år siden Høvik et nytt bibliotek som var et svært viktig bidrag til kunnskapsdeling og demokrati. På denne andre Konsul Iversens dag kommer redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle og innleder om åpenhet og demokrati. TV2s Elin Sørsdahl innleder om den nye boken sin om høyrepopulismen i Europa. Budstikka-redaktør Kjersti Sortland blir intervjuet om hvordan Budstikka opplever Bærum kommune når det gjelder blant annet åpenhet og innsyn. I tillegg blir det boklansering: «Spansk-norske affærer» – om Konsul Iversen & Co ved forfatterne Dorte Skulstad og Knut Aukrust
Høvik biblioteks venner serverer enkel mat og drikke ved oppstart.

 

okt
30
man
En bibel skrevet av en ateist @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 30@19:00-21:00

Bjørn Grinde«En bibel skrevet av en ateist: om skapelsen, moral og religionens vesen».
Foredraget holdes av professor Bjørn Grinde. Det inviteres til å delta med meninger og refleksjoner etter foredraget.

Bjørn Grinde (født 3. juli 1952) er en norsk biolog og forfatter. Han jobber som seniorforsker ved Divisjon for psykisk og fysisk helse, Folkehelseinstituttet, og har tidligere hatt stillinger som forsker og professor ved ledende universiteter i Norge, USA og Japan. Grinde er utdannet ved Universitetet i Oslo med dr. scient og dr.philos i biologi samt studier i antropologi, psykologi og pedagogikk. Ved siden av over 150 vitenskapelige publikasjoner, har han skrevet en rekke populærvitenskapelige artikler og bøker samt produsert filmer. Dessuten brukes han mye som foredragsholder og bidragsyter for radio og TV. Hans siste bok heter «Aldring – hva du bør vite før det er for sent» (2017).
Baerum filosofikafe

Arrangeres av Bærum filosofikafé. Inngang kr 50,-
Dørene åpnes kl. 18.00. For mer informasjon se nettside:www.baerumfilosofikafe.com

nov
1
ons
Från första spadtaget till konsten att odla det omöjliga – en utvecklingsresa @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 1@19:00-20:30

Peter Englander, en av Sveriges mest populære foredragsholdere.

Vi er så heldige å få Peter Englander på besøk. Han er en av Sveriges mest populære forelesere med vakre bilder, stor kunnskap og bred erfaring. Han mener at en hage skal være en kombinasjon av skjønnhet og funksjon. Alt begynner med en idé, og den utgår fra deg. Hvem er du? Foretrekker du et glass vin i kveldssolen på terrassen omgitt av duftende roser, eller vil du høste kål og gulrøtter, eller kanskje  etablere din egen middelhavshage. Mulighetene er mange – her er inspirasjon å hente.

Det serveres kaffe, te og kaker.

Arrangert av Bærum hagelag. Inngang kr. 50 –

nov
3
fre
Ungdomskilden ved Audun Myskja @ Bærum bibliotek Sandvika
nov 3@12:00-13:00

Lege, alternativ-behandler, forfatter og musiker Audun Myskja forteller om «The art of ageing» og hvordan man blir eldre på best mulig måte. Foredraget er gratis.

 

 

nov
10
fre
På talefot med Thorvald Stoltenberg @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 10@12:00-13:00

Thorvald Stoltenberg hjemme på kjøkkenet. (Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors)

Gå ikke glipp av et spennende møte med Thorvald Stoltenberg!  Han har en helt særegen posisjon i norsk samfunnsliv. Han har drevet med topp-politikk en årrekke, er levende interessert i sine medmennesker, og byr på seg selv i mange sammenhenger.

Denne gangen vil han holde foredrag med utgangspunkt i sin siste bok «Frokost med Thorvald». Boka inneholder 7 samtaler hvor han kommenterer og analyserer samfunnsspørsmål og mer nære relasjoner. Kort sagt samtaler om verden, livet og kjærligheten.

Arrangementet foregår i Gråsonen.

nov
11
lør
Er det håp for pressen? @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 11@12:00-13:15

Kjersti Sortland, redaktør i Budstikka snakker om falske nyheter og andre utfordringer pressen står overfor.

Når bruk av begrepet «falske nyheter» har blitt en hersketeknikk og merkelapp også på saker makten ikke liker – og utbudet av informasjon fra utallige aktører er massivt: Hvordan kan journalistikk utgjøre en forskjell?
Budstikkas ansvarlige redaktør Kjersti Sortland snakker om hva redaksjonene må ta innover seg – også hva angår utfordringene ved finansiering.

Sortland har vært journalist i Bergensavisen, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende og VG, der hun i 22 år arbeidet som journalist, reportasjeleder, avdelingsleder og nyhetssjef. I 2017 ble hun kåret til Årets redaktør av Oslo redaktørforening.

Arrangert av Bærum biblioteks venner og Bærum bibliotek.

nov
13
man
Øyer i Norden – Færøyene og Åland @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 13@19:00-20:30

Torshavn, hovedstaden på Færøyene. (Bildet er hentet fra Wikipedia.)

Anledningen til dette møtet er den tradisjonsrike skumringstimen i den Nordiske bibliotekuken. Foreningen Norden og bibliotekene i hele Norden demper lysene, tenner kandelabrene, og samles om samme tema. Denne gang øyer i Norden, og vi vil se nærmere på Færøyene og Åland. Foredragsholder er enda ikke klar, men vi lover en spennende reise til øyer vi kanskje ikke kjenner så godt.

Det vil også bli musikalske innslag, enkel servering og gratis inngang.

Arrangert av Foreningen Norden i Bærum og Bærum bibliotek.

PS! Endringer i programmet kan forekomme, og mer informasjon kommer etter hvert. Følg med på nettsiden til Bærum bibliotek.

nov
16
tor
Brexit – hva nå? @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 16@18:00-19:15

Øyvind Bratberg kommer til Bekkestua bibliotek.

Folkeavstemningen sommeren 2016 ga en klar instruks, selv om flertallet var knapt: Storbritannia skal forlate EU. I mars 2017 ga statsminister Theresa May startsignalet til forhandlingene som skal sørge for brudd med verdens mest omfangsrike internasjonale samarbeid. Hvordan kom britene hit, og hva slags politiske og økonomiske konsekvenser venter? Kan Brexit bli spranget som tar britene ut av Europa men som samtidig gir dødsstøtet til britenes egen uinion? Og hva blir konsekvensene for Norge?

Øivind Bratberg, førstelektor ved Institutt for statsvitenskap UiO, kommer til Bekkestua bibliotek og orienterer om den største krisen i EU’s historie. Bratberg har en doktorgrad i britisk politikk og har blant annet gitt ut boka «Britiske statsministre 1900-2015. Fra Lord Salisbury til David Cameron» sammen med Hans Olav Lahlum. I 2016 ga han ut biografien om Roald Dahl, Grensesprengeren.

Se Øivind Bratberg, studiogjest i URIX 14. mars 2017.

Øivind Bratberg i NRK TV Urix 14.03.2017

Norges forsvar i lys av Landmaktsutredningen @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 16@18:30-20:00

Statssekretær Øystein Bø

Foredrag ved statssekretær Øystein Bø

Møtet er åpent for alle. Kaffe er klar fra kl. 18:00.

Arrangert av Asker og Bærum Forsvarsforum

nov
29
ons
Finland 100 år – veien til en sterk, nordisk velferdsstat @ Bærum bibliotek Bekkestua
nov 29@19:00-20:30

Erja Karkkonen, Handels- og presseråd ved Finlands ambassade .

Erja Karkkonen, handels- og presseråd ved Finlands ambassade, vil fortelle om Finlands 100 år som selvstendig nasjon.  Finland er kanskje det nabolandet vi i Norge kjenner minst til. Vi har hørt om både borgerkrig og vinterkrig, Finland som EU medlem og som en del av det Nordiske fellesskapet. Denne kvelden får vi anledning til dypere kjennskap til de dramatiske hendelsene, men også bli kjent med den finske folkesjelen. Finland har utviklet seg voldsomt på disse hundre årene, og Erja vil gi oss innblikk i det landet har oppnådd.

Immi Bruseth, medlem av Foreningen Norden og musiker, spiller melodier av Jean Sibelius og andre finske komponister.

Erja er cand.mag og har arbeidet i Norge i en årrekke, de siste årene ved ambassaden. Hun er er en varm norgesvenn, elsker norske fjell og finske innsjøer. I Hallingdal har hun en hytte, selvfølgelig med badstu! I tillegg er gode bøker alltid en fast følgesvenn.

Alle er velkommen, det er gratis inngang. Enkel servering.

Møtet er arrangert av Foreningen Norden i Bærum i samarbeid med Bærum bibliotek.

des
6
ons
Sørkinahavet i egen båt @ Bærum bibliotek Bekkestua
des 6@14:30-15:45

Foredrag ved Jan Fredrik Mack

Vakkert, gjestfritt og spennende. En seilas med historisk og sikkerhetspolitisk perspektiv.

Kaffe og ”julekaker” fra kl 14:00.

Arrangert av Asker og Bærum Forsvarsforum

Translate »