Hva skjer?

mar
23
tor
Om fermentering @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 23@18:00

Gry Hammer

Gry Hammer er forfatteren bak Fermentering og Den moderne jeger, og denne kvelden vil hun lære oss hvordan vi kommer i gang med fermentering. Fermentering er en konserveringsmetode som gjør at matvarene får lang holdbarhet, og i tillegg dyrker man frem probiotiske bakterier som er godt for magen. Gry Hammer har med seg surdeigsstarteren sin, som hun deler ut til de som ønsker å bake surdeig hjemme etter foredraget. Boksalg og signering.

Foredraget holdes i Gråsonen.

mar
25
lør
Kan meitemark sitte opp ned? @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 25@13:00-14:00

LevendeLørdag! Kan meitemark sitte opp ned?

Tusenfold teater viser forestillingen om Bjarne som gleder seg til å begynne på skolen. Men han har hørt rykter om at der må man sitte rolig på stolen hele tiden….og det er jo ikke gøy, – selv om han er mye flinkere nå enn da han var kanskje to og et halvt år.

Forestillingen vipper mellom å være teaterforestilling og fysisk standup for barn, der skuespilleren henvender seg direkte til barna. Femåringen tar tak i fysiske situasjoner som barn kjenner seg igjen i, og drar dem ut i det ekstreme, som en imitasjon av barns lek. En morsom forestilling! Skuespiller og musiker: Iver Bjurgren.
min. Passer fra 3 år. Gratis.

Lørdag 25. mars kl 13. Bekkestua, Fugleberget

mar
27
man
Skolebarnas raselærer @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 27@18:00

Morten Haave Foredrag ved Morten Haave. Sverre Kvassnes fra Evje fikk utløp for sin store interesse under andre verdenskrig. Etter at Nasjonal Samling kom til makten fikk den «selvlærte antropologen» sitt livs sjanse til å skrive lærebok for barneskolen – i raselære. Han ivret for det han kalte «rasehygiene», som ville innebære at personer han så på som mindreverdige måtte nektes de mest grunnleggende rettigheter. Hvorfor? Fikk han gjennomført noen av sine ideer? Morten Haave er historiker og jobber for tiden med bokprosjektet “Nasjonal Samling i Bærum”. Boka vil ta for seg hele virksomheten til NS i Bærum fra 1933 til 1945.

Foredraget holdes i Gråsonen.

mar
28
tir
Årsmøte i Bærum turlag og åpent kåseri @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 28@19:00-21:15
Brynjulf Bjørklid kåserer fra sin bok Kongler på kastet

Brynjulf Bjørklid kåserer fra sin bok Kongler på kastet.

Kl. 20.30 Kåseri ved Brynjulf Bjørklid: Kongler på kastet

Brynjulf Bjørklid (f. 1946) har tilbrakt ett år alene, fra midtsommer til midtsommer, i ei koie ved Fjellsetra på Krokskogen. Han fartet omkring i hele marka, sommer som vinter, fra vestre Bærum i sør til Øyangen i nord. Vandringene er knyttet til sagn og myter, for eksempel olavskildene på Retthella og Midtskogen, eller han fører drømmeaktige samtaler med Peter Christen Asbjørnsen og Bernhard Herre. Han leste ellers den markalitteratur som fantes, og de gangene han skulle handle, tok han sykkelen fatt til samvirkelaget i Lommedalen. Oppholdet på Fjellsetra resulterte i boka «Kongler på kastet». Kast er steder der det en gang har skjedd en ulykke. Tradisjonen har vært å kaste noe på når man passerer. De fleste kastene er glemt og usynlig, men Ingjerdkastet på Ingjerdsbrenna holdes fortsatt i hevd. Her legger også moderne vandrere på kvist og kongler, for å minnes en gammel tragedie.

Forfatteren vil lese noen utdrag fra boka, svare på spørsmål og delta samtalen som måtte oppstå. Kåseriet avsluttes med framføring av teksten «Følg stien» til eget gitarakkompagnement.

Bærum Turlag avholder ordinært årsmøte på Bærum bibliotek, Bekkestua tirsdag 28. mars kl. 19.00 før kåseriet.

Dørene åpnes kl. 18.30.

Sakspapirer legges ut på bærumturlag.no 2 uker før årsmøtet. Enkel servering

mar
29
ons
Språkkafé @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 29@12:30

VelkommenSpraakkafe1 til språkkafé!
Dette er en møteplass for deg som ønsker å trene på å snakke norsk.

Welcome to the library’s Language Café!
For everyone who wants to practice their Norwegian.

Vi trenger også deg som snakker godt norsk, slik at de som ønsker å bli bedre har noen å snakke med. Ta kontakt med oss: barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen.
Språkkaféene vil holdes annenhver onsdag. Vi møtes disse datoene:
18/1, 1/2, 15/2, 1/3, 15/3, 29/3, 26/4, 10/5 og 24/5.
Vi møtes ikke onsdag 12/4 pga påskeferien.

mar
30
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 30@13:00

BokpratBibliotekarene anbefaler nyere bøker.
Velkommen til en en hyggelig liten time med god litteratur!

Asker og Bærum Historielag – Årsmøte og lokalhistorisk foredrag @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 30@19:00-20:30

Asker og Bærum Historielag avholder årsmøte på Bekkestua Bibliotek. Etter årsmøtet blir det lokalhistorisk foredrag «Bekkestua – fra husmannsplass til «mini-Manhattan» (som det nå heter på folkemunne!).

Arrangementet er åpent og gratis for alle interesserte.

apr
1
lør
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 1@13:00-14:00
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

I over 20 år har Bærum bibliotek hatt gleden av å huse kammerkonserter i regi av Bærum symfoniorkester, og dette er noe vi setter stor pris på. Under kammerkonserten vil et mindre utvalg musikere fremføre perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen. Detaljer om program kommer.

apr
4
tir
En Gud for de mange @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 4@18:00-19:15
Helge Simonnes presenterer sin nye bo "En Gud for de mange".

Helge Simonnes presenterer sin nye bok «En Gud for de mange».

Bekkestua bibliotek får vi besøk av tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes , som nettopp har gitt ut boken «En Gud for de mange». Den har den siste tiden fått mye omtale i ulike medier. I tolv historier forteller han om hvordan en for bokstavtro tolkning av Bibelen fører troende på avveie. Etter hver historie deltar biskopene i Den norske kirke i en refleksjonssamtale.

Simonnes vil fortelle om bakgrunnen for boken og arbeidet med den. Han inviterer til samtale om følgende:

Skepsisen til religion vokser i Norge, og avstanden mellom kirke og folk er økende. Stadig færre oppsøker gudstjenester, antallet barn som bæres til dåp synker, og tallet på kirkebryllup stuper. Helge Simonnes mener at de troende selv må ta noe av ansvaret for denne utviklingen. Kirken har ikke tatt tilstrekkelig oppgjør med usunn trosutøvelse, og han mener at kirkelige miljøer er for lite lydhøre for kritikk.

Møtet avholdes i «Gråsonen» inne i biblioteket ved tidsskriftene. Gratis inngang.

apr
5
ons
Kunsten å anlegge en hage @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 5@19:00-20:30
Bærum Hage- og Anleggsservice om å anlegge en hage.

Bærum Hage- og Anleggsservice om å anlegge en hage.

Bærum Hage- og Anleggsservice vil gi råd og veiledning. Hva bør man tenke på før man begynner; klima, solforhold, terreng, forhold til naboen etc. Hvilke regler gjelder for fontener og dammer?  Hva med materialvalg? Må man melde murer og trapper til kommunen? Disse og andre spørsmål vil du få svar på når vi setter hard landscaping på programmet.

Det serveres kaffe, te og kaker.

Arrangert av Bærum hagelag. Inngang kr. 50 –

apr
6
tor
Hærens situasjon i dag og utsiktene fremover @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 6@18:30-19:45

Generalmajor Odin Johannessen

Sjef for Hæren,
Generalmajor Odin Johannessen
holder foredrag om
Hærens situasjon i dag og utsiktene fremover
Når landmakten nå utredes, hva betyr det? Skal enheter opprettes, legges ned eller flyttes? Skal vi beholde tunge pansrede avdelinger? Hva med artilleriet?
Dette er bare noen få av de mange sentrale spørsmål som nå utredes. Det blir spennende å høre Sjefen for Hærens forventninger til utredningen om Hærens fremtid.

Åpent for alle og gratis inngang. Kaffen er klar fra kl. 18:00.

Møtet er arrangert av Asker og Bærum Forsvarsforum

apr
8
lør
Konsert med Colin John @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 8@13:00-13:30
Konsert med Colin John @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Colin John er en lokal artist på vei opp og fram. I en alder av 17 år har han allerede gitt ut en singel og varmet opp for selveste deLillos! Med ærlige og sjarmerende sanger om ungdomstiden har han det siste året jobbet med debutalbumet «Mellompartiet», som har en helt unik plass i pop landskapet. Med solide paralleller til TV-serien «SKAM» og sterk inspirasjon fra Bob Dylan, deLillios og Jokke er Colin John et ung talent som er verdt å merke seg.

apr
19
ons
Dansekurs: Brudevals @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 19@19:00

BrudevalsSkal du gifte deg, men er usikker på hvordan du skal takle brudevalsen? Kom og lær deg dansetrinnene hos oss. Instruktør for kvelden er Annette Salvesen fra organisasjonen «Kom og dans». Kurset er gratis.

Påmelding innen 12. april til musikken@barum.folkebibl.no

 

apr
20
tor
Bokinspirator Liv Gade med forfattere @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 20@18:00

Ellen Vahr

Vi feirer verdens bokdag (litt på forskudd) med Norges eneste bokinspirator, Liv Gade! Gade reiser land og strand rundt for å inspirere og motivere små og store til leselyst ved å holde glødende foredrag om sin store lidenskap i livet – nemlig litteratur!

Med seg har hun også forfatterne Ellen Vahr og irske Ann O’Loughlin. Ellen Vahr vil snakke om sin roman «Gaven». Gaven er en historisk roman som handler om Norges mest kjente signekone, Anne Brannfjell. Brannfjell ble sett på som vår tids Snåsamann.

Ann O’Loughlin, journalist bosatt i Wicklow i Irland, vil fortelle om sin debutroman «Kaféen på Roscarbury Hall», som blant annet handler om ulovlige adopsjoner fra Irland til USA.

Det blir også utlodning av bøker! Arrangementetet holdes i Gråsonen.

apr
22
lør
LEGO – kom og bygg! @ Bærum bibliotek bekkestua
apr 22@10:00-15:30

LevendeLørdag! LEGO. Kom og bygg! Slipp fantasien løs.
Lørdag 22. april, Bekkestua

Terrorens rike. Møt tidligere ambassadør i Saudi-Arabia, Carl Schiøtz Wibye @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 22@12:00-13:00

Terrorens rike. Tidligere ambassadør i Saudi-Arabia, Carl Schøitz Wibye, presenterer sin bok om landet.

I Terrorens rike beskriver Carl Schiøtz Wibye hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken har radikalisert islam. Wahhabismen er Saudi-Arabias statsreligion, en ekstremt nidkjær versjon av islam klekket ut på 1700-tallet av Muhammed ibn Abdul Wahhab. Siden den gang har en allianse mellom Al Saud-familien og wahhabienes presteskap holdt landets befolkning i et jerngrep.
I 1932 forente herskeren Abdulaziz al Saud sine områder til et kongerike han ga navnet Saudi-Arabia, oppkalt etter ham selv. Få år senere sprutet oljen i været. Den dramatisk økte oljeprisen på 1970-tallet åpnet for en global utbredelse av wahhabismen, i en propaganda-kampanje av historiske dimensjoner. Resultatet ser vi i etableringen av bevegelser som Taliban, Al Qaida og IS.

Carl Schøitz Wibye, presenterer sin bok om landet.

I dag regnes Saudi-Arabia som arnestedet for mye av radikaliseringen vi ser i islam, en utvikling som også angår oss i Norge. Wibye går til kjernen av problemet og gir leseren solid bakgrunn for å forstå en av vår tids store konflikter. (Forlagets omtale)

«Han tør å si fra der andre tier, og i boka får den oljerike statens herskere sitt pass påskrevet – med et språk som er langt fra diplomatisk. Dette er bra, og Wibye skriver med tyngde.» Jan Erik Smilden, Dagbladet
«Ei overmåte aktuell og verdfull bok.» Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, Dag og Tid

Carl Schiøtz Wibye (f. 1947) er diplomat og sivilingeniør. Han har jobbet i utenrikstjenesten siden 1974. Fra 2009 – 2014 var han Norges ambassadør til Saudi-Arabia. Terrorens rike er Wibyes fjerde bok.

Høvik bok- og papirhandel stiller med bøker for salg og signering.

Gratis inngang.

apr
26
ons
Språkkafé @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 26@12:30

VelkommenSpraakkafe1 til språkkafé!
Dette er en møteplass for deg som ønsker å trene på å snakke norsk.

Welcome to the library’s Language Café!
For everyone who wants to practice their Norwegian.

Vi trenger også deg som snakker godt norsk, slik at de som ønsker å bli bedre har noen å snakke med. Ta kontakt med oss: barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen.
Språkkaféene vil holdes annenhver onsdag. Vi møtes disse datoene:
18/1, 1/2, 15/2, 1/3, 15/3, 29/3, 26/4, 10/5 og 24/5.
Vi møtes ikke onsdag 12/4 pga påskeferien.

apr
27
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 27@13:00

BokpratBibliotekarene anbefaler nyere bøker.
Velkommen til en en hyggelig liten time med god litteratur!

Aldri redd for mørkets makt @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 27@19:00-21:00
Jørgen Norheim kommer til Bekkestua bibliotek

Jørgen Norheim kommer til Bekkestua bibliotek

Bekkestua bibliotek arrangerer i samarbeid med Bærum Mållag eit møte om Jørgen Norheims bok: Aldri redd for mørkets makt. Boka, som kom ut hausten 2016, er eit brennande oppgjer med totalitær tenking i Noreg generelt, og med stalinismen spesielt. Me fylgjer fire generasjonar i ein norsk familie som kom i nærkontakt stalinismen og maoismen. Forfattaren vil lese frå delar av boka, og me inviterer også sentrale deltakarar i debatten om totalitarisme i Noreg.

«Både i innhald, sjølve historia, og konstruksjonsmessig, ned til verbale detaljar, er Jørgen Norheim på litterær linje og lag med Kjartan Fløgstad. Og dermed nesten fullrost. (…) Innhaldsrikare og formsikrare norsk roman er ikkje lett å finna.»
Jan Askelund,  Stavanger Aftenblad.
På dette møtet blir det også kåring av bærumsordet 2017.
Inngang: 50 kroner, inkl kaffi og kaker.
mai
10
ons
Språkkafé @ Bærum bibliotek Bekkestua
mai 10@12:30

VelkommenSpraakkafe1 til språkkafé!
Dette er en møteplass for deg som ønsker å trene på å snakke norsk.

Welcome to the library’s Language Café!
For everyone who wants to practice their Norwegian.

Vi trenger også deg som snakker godt norsk, slik at de som ønsker å bli bedre har noen å snakke med. Ta kontakt med oss: barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen.
Språkkaféene vil holdes annenhver onsdag. Vi møtes disse datoene:
18/1, 1/2, 15/2, 1/3, 15/3, 29/3, 26/4, 10/5 og 24/5.
Vi møtes ikke onsdag 12/4 pga påskeferien.

Translate »