Hva skjer?

feb
23
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 23@13:00-14:00

BokpratBibliotekarene anbefaler nyere bøker.
Velkommen til en en hyggelig liten time med god litteratur!

feb
28
tir
Framtidas morsmål – norsk eller engelsk? @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 28@19:00-20:30
Norsk eller engelsk, hva vil skje med morsmålet vårt?

Norsk eller engelsk, hva vil skje med morsmålet vårt?

Språkpolitisk debatt 28. februar kl. 19.00 med rektor ved Ramstad skole, Siv Børven Moberg, leiar i Språkrådet Åse Wetås og leiar i Noregs mållag Magne Aasbrenn m.fl..

Kåring av bærumsordet 2017.

Språkpolitikk blir eitt av dei viktigaste tema i valkampen. Korleis balansere ønsket om at nordmenn flest skal ha gode kunnskapar i engelsk mot behovet for å ta vare på det norske språket? Er det greitt at eit aukande tal norske born skal ta til i første klasse med engelsk som hovudmål og ha mest heile utdanninga si på engelsk-språklege lærestader? Skal vi ta fatt på ei utvikling der engelsk blir hovudmålet på universitetet? Blir engelsk språket i alle viktige samanhengar, som forretningsliv, kulturliv, undervisning og vitskap?

Inngang: 50 kroner, inkl kaffi og kaker.

Arrangør: Norges mållag/Bærum mållag og Bærum bibliotek

mar
1
ons
Språkkafé @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 1@12:30

VelkommenSpraakkafe1 til språkkafé!
Dette er en møteplass for deg som ønsker å trene på å snakke norsk.

Welcome to the library’s Language Café!
For everyone who wants to practice their Norwegian.

Vi trenger også deg som snakker godt norsk, slik at de som ønsker å bli bedre har noen å snakke med. Ta kontakt med oss: barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen.
Språkkaféene vil holdes annenhver onsdag. Vi møtes disse datoene:
18/1, 1/2, 15/2, 1/3, 15/3, 29/3, 26/4, 10/5 og 24/5.
Vi møtes ikke onsdag 12/4 pga påskeferien.

Norsk ølbrygging @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 1@18:00-19:00

Gardsol Det norske oletTradisjonene rundt ølbrygging er mange. Lars Marius Garshol, forfatter av boken “Gårdsøl: det norske ølet”, har besøkt mange ølbryggere rundt om i Norge. Einerkvister, malt og humle, i tillegg til selve prosessen, er med på å gi gårdsølet særpreg og karakter. Lars Marius Garshol er godt kjent i ølkretser, er utdannet øldommer, og er en selverklært ølentusiast!

Julroser – Heleborus @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 1@19:00-20:30

helleborus-julerose«Julroser – Helleborus». Denne spennende, flotte staude som finne i så mange variasjoner, farger og former er en glede i hagen året rundt. Gartneriet Spiren i Skælskør på Syd Sjælland har spesialisert seg på Helleborus. Marianne Rostén vil fortelle om gartneriet og Helleborus-plantens forunderlige og eventyrlige verden.

Det serveres kaffe, te og kaker.

Arrangert av Bærum hagelag. Inngang kr. 50 –

mar
4
lør
Vigdis Hjorth om Arv og miljø @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 4@12:00-13:30
"Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, intelligent og poetisk måte." Cathrine Krøger, Dagbladet

«Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, intelligent og poetisk måte.» Cathrine Krøger, Dagbladet

«Vigdis Hjorth har skrevet sin sterkeste roman; om et seksuelt overgrep som ødelegger alle relasjoner i en familie… Vigdis Hjorth skriver om konfliktene som rulles opp på et tilforlatelig, hverdagslig språk, men det dirrer mellom linjene. Det ligger en energi, et spenningsnivå, i fortellingen som bare er der når noe virkelig står på spill.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Hjorth utporsjonerer hemmelighetene med ibsensk presisjon, slik at spenningsnivået opprettholdes til den siste av de 343 sidene.»arv-og-miljo
Ingunn Økland, Aftenposten

Har Vigdis Hjort skrevet årets beste og viktigste bok? Det vil vise seg, men den har i hvert fall blitt den mest diskuterte i 2016. Ingunn Økland i Aftenposten startet diskusjonen om «virkelighetslitteratur». Var Vigdis Hjorts bok fordekt selvbiografisk? Nei, absolutt ikke sier Vigdis, men den tar opp et dypt alvorlig problem.

Kom til Bekkestua bibliotek denne lørdagen og hør forfatteren selv fortelle om boka. Høvik bok- og papirhandel vil være tilstede med boka for salg og signering. Gratis inngang.

Hør en podcast med Vigdis Hiorth.

mar
7
tir
Krimfestival-vorspiel! @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 7@18:00

KrimfestivalVi lader opp til Krimfestivalen som går av stabelen 9. – 11. mars i Oslo. Denne kvelden får vi besøk av forfatterne Hans Olav Lahlum og Torkil Damhaug, som vil bli intervjuet av forfatter og journalist Sidsel Dalen.

Hans Olav LahlumHans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. Han er født i Mo i Rana og har vokst opp i Jektvik i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Lahlum debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt Presidentene (2008) og Slik jeg ser det nå (2008). Sammen med Haakon Lie og Hilde Harbo har han skrevet Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket (2009), og i 2011 utga han Noen av oss har snakket sammen. I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boken ble raskt fulgt opp med flere bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene er solgt til flere land. I løpet av kort tid har Lahlum blitt en ettertraktet medie- og publikumsyndling. Han har blant annet vært en sentral aktør under Krimfestivalen, som de siste årene har blitt arrangert av Cappelen Damm i
samarbeid med flere andre forlag. (Fra forlagets omtale)

Torkil Damhaug

Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker. I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon. «En fantastisk roman. Les den langsomt», skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste. Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid. Han utgav Se meg, Medusa (2007), Døden ved vann (2008), Ildmannen (2011) og Sikre tegn på min død (2013), alle romaner som er kategorisert som krimromaner. I 2011 vant han Riverton-prisen for Ildmannen. Den foreløpige siste romanen hans kom i 2016, Den femte årstid. (Fra forlagets omtale)

Sidsel DalenSidsel Dalen debuterte med oljethrilleren «Dødelige dråper» i 2011 og fulgte opp med korrupsjons-trafficking-thrilleren «21 dager» (2013), som ble nominert til Riverton-prisen. «Nødhjelp» (2015) var hennes tredje bok. Dalen har bakgrunn som PR-rådgiver i et større oljeselskap og har bodd i Rio de Janeiro.

Høvik bokhandel stiller med bøker for salg og signering.

mar
8
ons
Møt eventyreren Liv Arnesen 8. mars! @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 8@19:00-20:30
Liv Arnesen, her ved elven Ganges

Liv Arnesen, her ved elven Ganges

55 dager i India på Ganges fra kilden til havet  2015.
72 dager på Stillehavet med KonTiki2 vinteren 2016.

Liv Arnesen bruker sammen med sin amerikanske kollega Ann Bancroft ekspedisjoner til å markedsføre kunnskap. Sist høst ble Access Water ekspedisjonene lansert på Ganges. Sammen med en kvinne fra hver verdensdel reiste de fra Ganges kilde til Bengalbukta og møtte tusenvis av elever og lærere. Det ble en krevende og inspirerende tur: Møtet med Indias unge, lærere, arbeidere, byråkratiet, Indias religiøse tåke, festivaler, livet på Ganges, teltliv langs Ganges, kobraer og delfiner.
Etter Ganges var Liv hjemme i 14 dager og dro til Påskeøya der hun var med på siste etappe av forskningsekspedisjonen KonTiki2 – fra Påskeøya tilbake til Sør-Amerika. Dette gikk ikke som planlagt….

Liv Arnesen er vår lokale eventyrer, bosatt på Bekkestua og kjent for en rekke utfordrende ekspedisjoner. Hun har bla gått alene til Sydpolen og på ski over Grønnlandsisen. Denne gangen får vi den spennende beretningen fra hennes to siste ekspedisjoner på selveste kvinnedagen. Liv har vist hele verden at kvinner kan utrette hva det skal være!

Gratis inngang og enkel servering. Velkommen til et spennende  8. mars møte!

mar
9
tor
Andungen @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 9@11:00-14:00

Andungen med Teater Experia. “Mamma, det er ingen som vil leke med meg!” Andungen ser annerledes ut enn søsknene sine. Dyra på gården vil ikke være sammen med henne og stenger henne ute fra fellesskapet.Heldigvis møter Andungen Reven som ikke bryr seg om hvordan man ser ut, det er det som er inni som betyr noe. Reven hjelper andungen gjennom den tøffe vinteren og får henne til å forstå at hun er en svane..

Basert på H. C. Andersens eventyr “Den stygge Andungen”.

Ca 40 min. Fra 3 år. Pris kr 30 både for liten og stor. Påmelding fra fredag 6. januar, tlf 67 50 96 00 eller barn@barum.folkebibl.no
Forestilling både kl 11 og kl 13.

 

Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 9@19:00-21:00
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Staale Venstad inviterer til en ny runde popquiz! Forvent varierte nøtter fra popens rikholdige nøttetre, flotte premier og ikke minst, veldig god stemning! Møt opp med komplett lag eller alene, vi finner et lag til deg. Tørk støv av de små grå, trim musikkmusklene, og gjør klar til popquiz!

mar
11
lør
«Fra tekst til tone» musikkverksted for barn @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 11@12:00-15:00

Etter suksessen med forrige musikkverksted inviterer Olaf Andenæs på ny til kreative musikalske utfoldelser! Du kan bli med å lage helt ny musikk og du trenger ikke å kunne spille fra før. Olaf tar med instrumenter som piano, kassegitar, elgitar, bassgitar, trommer og synthesizere, så her kan du få prøve litt av hvert. «Fra tekst til tone» går ut på at vi leser litt fra en bok, for så å lage musikk som passer til handlingen i boka.

Olaf Andenæs er en erfaren musikklærer og pedagog som ved hjelp av kreative metoder gjør komponering til en morsom og intuitiv opplevelse. Anbefalt for barn fra 9-12 år.

olaf

mar
14
tir
Foredrag for tenåringsforeldre @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 14@18:00

Nina BenckeÅ være tenåringsforeldre kan være en risikosport. Det er en hårfin balanse mellom å ha kontroll, for i neste sekund å føle seg utilstrekkelig. Livet kan raskt veksle mellom å kjenne glede og overskudd til å ha et utall bekymringer. Det verste er kanskje å få døren i ansiktet og det er full «communication breakdown». Det krever en modig mamma og pappa å stå i dette! Bli med på en kveld hvor du får inspirasjon, tips og enkle verktøy som er gull verdt for tenåringsforeldre og kan gjøre hverdagen litt enklere! Du er god nok, er bevisst hva som er viktig for deg – og kan senke skuldrene!

Nina L. Behncke driver firmaet Modig mamma, og er utdannet fysioterapeut og DNCF sertifisert Coach. Hun holder kurs og foredrag, og jobber som mental trener og coach for foreldre og ungdom.
Les mer her: www.modigmamma.no

mar
15
ons
Språkkafé @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 15@12:30

VelkommenSpraakkafe1 til språkkafé!
Dette er en møteplass for deg som ønsker å trene på å snakke norsk.

Welcome to the library’s Language Café!
For everyone who wants to practice their Norwegian.

Vi trenger også deg som snakker godt norsk, slik at de som ønsker å bli bedre har noen å snakke med. Ta kontakt med oss: barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen.
Språkkaféene vil holdes annenhver onsdag. Vi møtes disse datoene:
18/1, 1/2, 15/2, 1/3, 15/3, 29/3, 26/4, 10/5 og 24/5.
Vi møtes ikke onsdag 12/4 pga påskeferien.

Operaforedrag «Pelléas et Mélisande» av Claude Debussy @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 15@18:00-19:00
Operaforedrag "Pelléas et Mélisande" av Claude Debussy @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Den Norske Opera viser fra 7-30. april, Claude Debussys opera «Pelléas et Mélisande». I den anledning inviterer Bærum bibliotek Bekkestua til et operaforedrag med Pål Ivar Bergersen. Bergersen er en erfaren foredragsholder, som i løpet av ti år har dekket over 25 operaer. I foredraget vil han ta for seg handlingen, Debussy og spille utdrag og høydepunkter fra «Pelléas et Mélisande». Foredraget varer i ca en time.

mar
17
fre
På talefot med Lisbeth Hammer Krog @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 17@12:00-13:00

Lisbeth Hammer KrogKom og møt vår engasjerte ordfører, Lisbeth Hammer Krog!
Lisbeth Hammer Krog var leder i Bærum Høyre fra 2004 – 2008, og har vært leder av foreningens kvinnepolitiske utvalg og medlem av representantskapet.
Hun har vært ordfører i Bærum siden 2011.

Arrangementet foregår i Gråsonen.

 

mar
21
tir
Om å ta vare på sin egen historie @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 21@13:00

Kristi KinsarvikTrenger du litt oppmuntring og noen gode råd for å komme i gang med å skrive om minnene dine? Verden er i rask endring, og du tenker kanskje på at vi må ta vare på minnene fra i går, for barn og barnebarn.

Kristi Kinsarvik har skrevet bok om sin egen barndom og familie, og vil gi gode råd for hvordan komme i gang med egen skriving. Hvordan kan vi huske mer enn vi tror, hvordan kan du kontrollere at det du skriver er noenlunde riktig? Dessuten kan du få noen tips om hvordan du kan ta vare på det du har skrevet. Kinsarvik vil også lese litt fra sin egen bok: «Barndom mellom øst og vest».

Om boken «Barndom mellom øst og vest»:
«Veldig morsomt gjensyn med barndom og oppvekst i Oslo på 1950- og 60-tallet! Gjett om jeg kjente meg igjen! Er imponert over detaljene – lukter og smaker – og Frognerbadet!»
Kari Svendsen, visesanger og Oslo-jente

Arrangementet holdes i Gråsonen.

mar
23
tor
Om fermentering @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 23@18:00

Gry Hammer

Gry Hammer er forfatteren bak Fermentering og Den moderne jeger, og denne kvelden vil hun lære oss hvordan vi kommer i gang med fermentering. Fermentering er en konserveringsmetode som gjør at matvarene får lang holdbarhet, og i tillegg dyrker man frem probiotiske bakterier som er godt for magen. Gry Hammer har med seg surdeigsstarteren sin, som hun deler ut til de som ønsker å bake surdeig hjemme etter foredraget. Boksalg og signering.

Foredraget holdes i Gråsonen.

mar
25
lør
Kan meitemark sitte opp ned? @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 25@13:00-14:00

LevendeLørdag! Kan meitemark sitte opp ned?

Tusenfold teater viser forestillingen om Bjarne som gleder seg til å begynne på skolen. Men han har hørt rykter om at der må man sitte rolig på stolen hele tiden….og det er jo ikke gøy, – selv om han er mye flinkere nå enn da han var kanskje to og et halvt år.

Forestillingen vipper mellom å være teaterforestilling og fysisk standup for barn, der skuespilleren henvender seg direkte til barna. Femåringen tar tak i fysiske situasjoner som barn kjenner seg igjen i, og drar dem ut i det ekstreme, som en imitasjon av barns lek. En morsom forestilling! Skuespiller og musiker: Iver Bjurgren.
min. Passer fra 3 år. Gratis.

Lørdag 25. mars kl 13. Bekkestua, Fugleberget

mar
27
man
Skolebarnas raselærer @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 27@18:00

Morten Haave Foredrag ved Morten Haave. Sverre Kvassnes fra Evje fikk utløp for sin store interesse under andre verdenskrig. Etter at Nasjonal Samling kom til makten fikk den «selvlærte antropologen» sitt livs sjanse til å skrive lærebok for barneskolen – i raselære. Han ivret for det han kalte «rasehygiene», som ville innebære at personer han så på som mindreverdige måtte nektes de mest grunnleggende rettigheter. Hvorfor? Fikk han gjennomført noen av sine ideer? Morten Haave er historiker og jobber for tiden med bokprosjektet “Nasjonal Samling i Bærum”. Boka vil ta for seg hele virksomheten til NS i Bærum fra 1933 til 1945.

Foredraget holdes i Gråsonen.

mar
28
tir
Årsmøte i Bærum turlag og åpent kåseri @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 28@19:00-21:15
Brynjulf Bjørklid kåserer fra sin bok Kongler på kastet

Brynjulf Bjørklid kåserer fra sin bok Kongler på kastet.

Kl. 20.30 Kåseri ved Brynjulf Bjørklid: Kongler på kastet

Brynjulf Bjørklid (f. 1946) har tilbrakt ett år alene, fra midtsommer til midtsommer, i ei koie ved Fjellsetra på Krokskogen. Han fartet omkring i hele marka, sommer som vinter, fra vestre Bærum i sør til Øyangen i nord. Vandringene er knyttet til sagn og myter, for eksempel olavskildene på Retthella og Midtskogen, eller han fører drømmeaktige samtaler med Peter Christen Asbjørnsen og Bernhard Herre. Han leste ellers den markalitteratur som fantes, og de gangene han skulle handle, tok han sykkelen fatt til samvirkelaget i Lommedalen. Oppholdet på Fjellsetra resulterte i boka «Kongler på kastet». Kast er steder der det en gang har skjedd en ulykke. Tradisjonen har vært å kaste noe på når man passerer. De fleste kastene er glemt og usynlig, men Ingjerdkastet på Ingjerdsbrenna holdes fortsatt i hevd. Her legger også moderne vandrere på kvist og kongler, for å minnes en gammel tragedie.

Forfatteren vil lese noen utdrag fra boka, svare på spørsmål og delta samtalen som måtte oppstå. Kåseriet avsluttes med framføring av teksten «Følg stien» til eget gitarakkompagnement.

Bærum Turlag avholder ordinært årsmøte på Bærum bibliotek, Bekkestua tirsdag 28. mars kl. 19.00 før kåseriet.

Dørene åpnes kl. 18.30.

Sakspapirer legges ut på bærumturlag.no 2 uker før årsmøtet. Enkel servering

Translate »