Hva skjer?

aug
29
tir
Lokale stemmer: Berit Østbye @ Bærum bibliotek Bekkestua
aug 29@12:00-13:00

Forfatter Berit Østbye leser fra sin siste diktsamling “En neve jord”. Sist sommer, i en alder av 95 år, fikk forfatteren en skjellsettende opplevelse av samhørighet med alt som lever, med insekter, fugler, blomster, trær. Dette ga inspirasjon til hennes siste diktsamling. Arrangementet holdes i Bærumssamlingen.

aug
31
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
aug 31@13:00-13:45

Sommeren er på hell, men noen er kanskje fortsatt i feriemodus? Bibliotekarene anbefaler bøker de har lest i løpet av sommeren. Velkommen til en hyggelig liten time med god litteratur. Kanskje har du lest noe i ferien som du gjerne vil dele også? Vi møtes i Bærumssamlingen.

Kurs i hurtiglesing @ Bærum bibliotek Bekkestua
aug 31@17:00-21:00

Kurset har sitt utspring i senere års hjerneforskning, som avdekker hjernes utrolige kapasitet. Forskning har avdekket at vi bruker mindre enn 1 % av hjernens kapasitet. Basert på denne forskningen er det utviklet metoder og teknikker, som baserer seg på samspillet mellom øye og hjerne. I dag finnes det mennesker som leser over titusener av ord i minuttet (OIM)- med full forståelse. En voksen person i Norge leser i gjennomsnitt en roman med en fart på ca 200 – 300 ord i minuttet og faglitteratur med 100 – 200 ord i minuttet. Kun 4% av verdens (lesende) befolkning leser mer enn 400 ord i minuttet. Målet for kurset er at alle deltagerne skal godt over denne grensen – med økt forståelse av hva de leser.

Kursholder er Per Morten Olafsen. Han er leder av opplæringsfirmaet Read and Memorize AS, og utdannet og autorisert kursholder i hurtiglesning fra Learning Methods Group i London. Eier og leder av gruppen er Tony Buzan, som har skrevet bøkene «Hurtiglesing», «Husk Bedre» og «Bruk Hodet Bedre» m.m. Per Morten Olafsen har samarbeidet med Tony Buzan gjennom en rekke år, og også laget de norske huskesystemene til boken «Husk Bedre». Per Morten er også autorisert kursholder i hukommelse (mnemoteknikker)) og Mind Mapping (hjernekart for notering og studieteknikk).

Kom å la deg inspirere og lære disse teknikkene! Kursvarighet ca 4 timer, fra kl. 17.00 – 21.00. Ingen forkunnskaper trengs.
Kurset er gratis. NB! Begrenset antall plasser. Fra 15 år.
Meld deg på kurset ved å sende en epost til: barum@barum.folkebibl.no

sep
6
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 6@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

sep
7
tor
«Hans Børli i toner» – konsert med Erik Lukashaugen @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 7@19:00-20:15

Erik Lukashaugen kommer til Bekkestua Foto: Vår Wilse

Visesangeren Erik Lukashaugen fikk sitt musikalske gjennombrudd da han sang tekster av ”skogens dikter” Hans Børli på sitt debutalbum ”Av en sliters memoarer” i 2013. Albumet mottok yatzy i terningkast 6 fra anmelderne og Elverumsingen ble belønnet med Vidar Sandbecks kulturpris ”Regnbågåbrua”. Erik turnerer nå Norge rundt med konserten «Hans Børli i toner» og den 7. september kommer han til Bekkestua bibliotek. Konserten holdes i Gråsonen inne i biblioteket.

Hør Eriks bejublede album på Spotify/Tidal/iTunes eller få smakebiter på hans nettside.

Arrangert i samarbeid med Bærum bibliotek.

Billetter kr. 100 betales ved inngangen.

sep
12
tir
Gitarkurs for nybegynnere @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 12@18:00-19:00

Musikkbibliotekar Jo Scharning

Har du lyst til å lære å spille gitar? Musikkbibliotekar Jo Scharning leder et gitarkurs for barn/ ungdom fra 10-15 år. Hvis du ikke har gitar selv, kan du låne på biblioteket!

Kurset går over tre tirsdager, varer ca en time hver gang og er gratis. Kursdager 12.9, 19.9 og 26.9. NB! begrenset antall plasser.

Påmelding til: josh@barum.folkebibl.no 

sep
13
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 13@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

Fotokurs for deg med mobil – lær å ta bedre bilder! @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 13@18:00-20:30

Morten Golimo holder fotokurs for deg med mobiltelefon.

Morten Golimo er en prisbelønnet fotokunstner med en rekke utstillinger bak seg. Han har også bred erfaring som journalist for både dags-, uke- og fagpresse. Han har holdt en rekke foto- og videokurs, workshops og foredrag blant annet i samarbeid med Kommunikasjonsforeningen og Norsk Journalistlag. I vår holdt han to fotokurs på Bekkestua bibliotek som raskt ble fulltegnet, og i høst blir de gjentatt.

Dette første kurset er et tilbud til alle som har lyst til å bli litt bedre til å ta bilder med mobiltelefonen. Du vil lære litt om komposisjon av bildet, om lysforhold, gode og dårlige motiver og om hvordan du skal unngå de verste feilene. Fotografi handler først og fremst om å se. Kurset vil derfor legge vekt på å gjøre deg mer bevisst på hva du ser og hva du har lyst til å fortelle med bildet ditt. Det skal ikke så mye mer til enn å være litt mer bevisst på dette for å klare å ta bedre bilder av barn eller barnebarn, av turen i skogen eller langs sjøkanten, eller av hyggelige sammenkomster.

Det andre kurset er et praktisk kurs hvor du konkret lærer hvordan du etterbehandler egne bilder i gratis-appen Snapseed. Les mer her.

En entusiastisk Morten Golimo demonstrerer mobilfotografi på kurset han hadde i vår.

Du trenger ikke spesielle forkunnskaper for å ha utbytte av kursene som er for alle mellom 20 og 102 år. Det eneste du trenger, en smart-telefon og lyst til å ta bedre bilder. Kursene holdes i møterom 2 på Bekkestua bibliotek.

Kursene er et samarbeid mellom Bærum bibliotek og Morten Golimo. Se bilder tatt av Morten på flickr eller instagram.

Pris: kr 350 per kurskveld, 600 kr for begge. Forhåndspåmelding / flere opplysninger:  Morten Golimo mobiltelefon 91345776 eller morten.golimo@icloud.com
Det er begrensning på antall deltakere, så vær rask!

Oslo sentrums flotte blomsterbed @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 13@19:00-20:00

Frognerparken Foto:Bymiljøetaten

Det blir årsmøte i Bærum hagelag, men først får vi foredraget ”Oslo sentrums flotte blomsterbed”. Disse blomsterbedene er til glede både for byens innbyggere og tilreisende. Hvordan legger kommunen sine planer og hvordan får man det til?  Vi får høre om kjente og mer ukjente planter og hvordan disse velges ut. Er alt satt fra frø, eller er det planter som tas inn for vinteren? Vi får også høre om vedlikehold og utskifting i sesongen. Rune Ingjer fra by- og miljøetaten vil fortelle om beplantning i Rådhushaven,  Eidsvolls plass, Karl Johan, 7. juni plassen og Abelhaugen m.m.

Det serveres kaffe, te og kaker. Møtet er åpent for alle.

Arrangert av Bærum hagelag. Inngang kr. 50 –

sep
14
tor
Strikkekveld med Nina Skarra @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 14@18:00-19:00
Nina Skarra

Foto: Truls Qvale

Nina Skarra forteller om hvordan hun ble interessert i kunst, design og håndarbeid, og om samarbeidet med Telespinn, et spinneri i Telemark, og viktigheten av å bevare norske håndarbeidstradisjoner og kulturarv. Introduksjon av den spesielle Nina Skarra-strikke/veve-teknikken. Stil, strikk og tanker om klær globalt og langt inn i klesskapet.

«Nina Skarra er den første skandinaven som har vist kleskolleksjonene sine på Mercedes Benz New York Fashion Week. Hun er internasjonalt anerkjent for sine gallakjoler, og for kolleksjoner med florlett, skjør silke, kombinert med den tykke, røffe fiberen fra ull. Våren 2017 kom hun med sin aller første strikkebok, «Nina Skarre strikkebok» » (fra forlagets omtale).

sep
20
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 20@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

Kom i gang med e-bibliotek! @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 20@14:00-15:00

Lurer du på hvordan du kommer i gang med å låne e-bøker? Eller elektroniske aviser og tidsskrifter? Vi gir deg et minikurs om appene våre eBokBib, PressReader og Bibliofil. PressReader gir deg tilgang til hele 6800 elektroniske aviser og tidsskrifter. Bibliofil-appen gjør det enklere å få tilgang til alle bibliotekets tjenester. Du kan søke etter, fornye og reservere materiale, i tillegg får du tilgang til både lånekortet ditt og innlogging i PressReader hjemmefra.

Les mer om appene våre her.

Vi møtes i Gråsonen!

sep
21
tor
Lokale stemmer: Bernt Kristian Børresen @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 21@18:00-19:00

“Finne ut og finne på: om å skrive historiske spill”. Foredrag med sang og dramatiske eksempler ved forfatter, dramatiker og komponist Bernt Kristian Børresen. Kan man blande  historiske og oppdiktede personer uten å spre falsk informasjon? Kan man skrive om mennesker som har levd ut fra ens egne behov? Børresen har blant annet i flere år stått bak Bærums Verkspillet.

Arrangementet holdes i Gråsonen.

sep
25
man
Møt de norske kandidatene til Nordisk råds litteraturpris! @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 25@19:00-21:00

Vigdis Hjorth

Denne gangen er det Vigdis Hjorth som er nominert for romanen «Arv og miljø» og Henrik Nor-Hansen som er nominert for «Termin: en fremstilling av vold i Norge». Musikalske innslag blir ved Guro von Germeten.

Dette blir den 24. gangen Nordisk råds norske delegasjon på Stortinget, Foreningen Norden i Bærum og Bærum bibliotek samarbeider om arrangementet.

Om Arv og miljø fra nettsiden til Nordisk Råd: I sin behandling av et betydelig samfunnsproblem – seksuelle overgrep mot barn og de skadevirkninger det kan ha gjennom livet – står Arv og miljø i en linje av romaner som Herbjørg Wassmos Tora-trilogi (vinner av Nordisk Råds litteraturpris, 1987)… Spenningen i romanen går ikke så mye på avsløringen av hva som faktisk skjedde, som i å følge hovedpersonens kamp med sin egen historie, og hvor dypt striden om sannheten kan prege de mest hverdagslige situasjoner og de næreste relasjoner. Uten å forenkle skaper romanen en dirrende spenning med hensyn til om Bergljot vil nå frem med sin sannhet. Arv og miljø er en roman som borer dypt i spørsmål om hva det vil si å fortelle og å bli hørt, og som favner langt videre enn den konkrete familiehistorien. Les mer.

Henrik Nor-Hansen

Om Termin: I likhet med de to foregående titlene er Termin en kortfattet beretning preget av fortellermessig distanse og en utpreget bevissthet om hvordan språk, psyke og sosial kontroll henger sammen. Nor-Hansens prosjekt utmerker seg som et av de mest egenartede og selvstendige i norsk litteratur per i dag… Det briljante med Termin er derfor ikke at den sosioøkonomiske utviklingen i Stavanger-regionen kobles med forekomsten av vold, men hvordan distansen i selve språket og fortellingen etter hvert fremstår som voldens opphav, ja mer enn det – som selve volden… Gjengivelsen av det som skjer med Kjetil Tuestad utgjør en egen form for vold nettopp gjennom sin relativisering, sin fraskrivelse av ethvert ansvar. Mediet er i sannhet budskapet. Les mer.

Guro von Germeten med musikere.

Guro von Germeten vil stå for de musikalske innslagene. Hun stiller med sin trio.

«Guro von Germeten beskrives som Kaizers Orchestras skumle lillesøster, en kvinnelig Tom Waits eller Kate Bush på Edith Piaf-piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv: Guro von Germeten, «hun med det røde trekkspillet», leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons. Hun hylles av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, av Kongsberg Jazzfestival som en av de mest originale artister i norsk og europeisk musikkliv, og av Bylarm som elektrisk, kraftfull og dramatisk (Victoria Nasjonal jazzscene). Hun mottok Prøysens Kunststipend i 2014. Hun spilte for Aung Saan Suu Kyi da hun kom til Norge for å motta Nobels fredspris, så vi har noe å glede oss til!
Se og hør en smakebit nedenfor.

Et medlem av den norske delegasjonen til Nordisk Råd vil introdusere kandidatene.

Kafeen vil være åpen.

Høvik bok- og papirhandel vil stille med bøker for salg og signering. Gratis inngang.

‘Kiss Me’ – Guro von Germeten – og flere smakebiter.

sep
27
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 27@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

sep
28
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 28@13:00-13:45

Bibliotekarene anbefaler bøker de liker ekstra godt. Velkommen til en hyggelig liten time med god litteratur. Boktips fra publikum er også velkomne!

Vi møtes i Bærumssamlingen!

okt
4
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 4@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

okt
10
tir
Europa etter EU. @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 10@18:00-19:00

Chr. Anton Smedshaug holder foredrag om EU med utgangspunkt i sin nye bok.

Den norske modellen, nasjonalstaten og europeisk samarbeid.

EUs framtid er i støpeskjeen i jubileumsåret for Romatraktaten og gjennom året skal det være flere viktige avstemninger som Frankrikes presidentvalg 23. april/ 10. mai og i Tyskland i midten av september. I tillegg har det vært valg i Nederland som fikk stor oppmerksomhet. Boka «Europa etter EU» av Chr. Anton Smedshaug gir innføring i europeisk samarbeid over tid og forklarer hvorfor dagens EU sliter med splittelser og store motsetninger. Boka gir derfor en bakgrunn både for å forstå utviklingen i europeisk samarbeid i kort og langt perspektiv. Boka inneholder refleksjoner om europeiske forskjeller
og samarbeid fra reformasjonen til i dag.

Blir det Europas forente stater eller et Europa av nasjonalstater?

Forfatteren og foredragsholderen bor på Eilsmarka og har en doktorgrad i økologi (2000) fra daværende Norges Landbrukshøgskole. Han har skrevet en rekke bøker om alt fra landbruk, gjeld og marked til småvilt og rovvilt. Christian Anton Smedshaug har siden 2011 ledet AgriAnalyse. Han er også tidligere nestleder i Oslo Senterparti og nestleder i Oslo Nei til EU.

Etter foredraget blir det anledning til spørsmål og debatt.

Se innslag i Urix med forfatteren, klipp 7 og 10.

okt
11
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 11@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

okt
12
tor
Prinsessen på erten @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 12@11:00-12:00

Dårekisten teater

Dukkeforestillingen Prinsessen på erten er Dårekisten teaters versjon av det kjente eventyret av H.C. Andersen.

Dronningen som gjør alt hun kan for å hindre at prinsen gifter seg. Hun har stjålet kongens krone, og dermed skaffet seg retten til å bestemme over alt og alle. Også dukkespilleren.

Nå tvinger hun dukketeaterspilleren til å bygge et berg av madrasser og dyner, samt plassere en prinsesse på toppen av det hele. – Skrekk og gru! – Heldigvis greier dukkespiller Von Contrafei, med publikums hjelp, å rive kronen av dronningens hode. Og dermed får kongen tilbake kronen sin, og prinsen får lov til å gifte seg med prinsessen. – Hipp hurra!

– Og på nytt er det dukketeaterspiller som bestemer hva som skal skje i teateret. Med mindre det samme skjer neste gang også? …

Fra 3 år. varighet ca 40 min. pris kr 30,- både for liten og stor. OBS! Forestilling både kl 11 og kl 13.

Bill fra 1. sept. på tlf 67 50 96 00 eller barn@barum.folkebibl.no

Translate »