Hva skjer?

sep
25
man
Møt de norske kandidatene til Nordisk råds litteraturpris! @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 25@19:00-21:00

Vigdis Hjorth

Denne gangen er det Vigdis Hjorth som er nominert for romanen «Arv og miljø» og Henrik Nor-Hansen som er nominert for «Termin: en fremstilling av vold i Norge». Musikalske innslag blir ved Guro von Germeten.

Dette blir den 24. gangen Nordisk råds norske delegasjon på Stortinget, Foreningen Norden i Bærum og Bærum bibliotek samarbeider om arrangementet.

Om Arv og miljø fra nettsiden til Nordisk Råd: I sin behandling av et betydelig samfunnsproblem – seksuelle overgrep mot barn og de skadevirkninger det kan ha gjennom livet – står Arv og miljø i en linje av romaner som Herbjørg Wassmos Tora-trilogi (vinner av Nordisk Råds litteraturpris, 1987)… Spenningen i romanen går ikke så mye på avsløringen av hva som faktisk skjedde, som i å følge hovedpersonens kamp med sin egen historie, og hvor dypt striden om sannheten kan prege de mest hverdagslige situasjoner og de næreste relasjoner. Uten å forenkle skaper romanen en dirrende spenning med hensyn til om Bergljot vil nå frem med sin sannhet. Arv og miljø er en roman som borer dypt i spørsmål om hva det vil si å fortelle og å bli hørt, og som favner langt videre enn den konkrete familiehistorien. Les mer.

Henrik Nor-Hansen

Om Termin: I likhet med de to foregående titlene er Termin en kortfattet beretning preget av fortellermessig distanse og en utpreget bevissthet om hvordan språk, psyke og sosial kontroll henger sammen. Nor-Hansens prosjekt utmerker seg som et av de mest egenartede og selvstendige i norsk litteratur per i dag… Det briljante med Termin er derfor ikke at den sosioøkonomiske utviklingen i Stavanger-regionen kobles med forekomsten av vold, men hvordan distansen i selve språket og fortellingen etter hvert fremstår som voldens opphav, ja mer enn det – som selve volden… Gjengivelsen av det som skjer med Kjetil Tuestad utgjør en egen form for vold nettopp gjennom sin relativisering, sin fraskrivelse av ethvert ansvar. Mediet er i sannhet budskapet. Les mer.

Guro von Germeten med musikere.

Guro von Germeten vil stå for de musikalske innslagene. Hun stiller med sin trio.

«Guro von Germeten beskrives som Kaizers Orchestras skumle lillesøster, en kvinnelig Tom Waits eller Kate Bush på Edith Piaf-piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv: Guro von Germeten, «hun med det røde trekkspillet», leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons. Hun hylles av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, av Kongsberg Jazzfestival som en av de mest originale artister i norsk og europeisk musikkliv, og av Bylarm som elektrisk, kraftfull og dramatisk (Victoria Nasjonal jazzscene). Hun mottok Prøysens Kunststipend i 2014. Hun spilte for Aung Saan Suu Kyi da hun kom til Norge for å motta Nobels fredspris, så vi har noe å glede oss til!
Se og hør en smakebit nedenfor.

Stortingsrepresentant Gunvor Eldegard fra den norske delegasjonen til Nordisk Råd vil introdusere kandidatene.

Kaféen vil være åpen, og har nylig fått innvilget skjenkebevilling! Velkommen til en spennende og hyggelig kveld!

Høvik bok- og papirhandel vil stille med bøker for salg og signering. Gratis inngang.

‘Kiss Me’ – Guro von Germeten – og flere smakebiter.

sep
26
tir
Språkkafé Rykkinn @ Bærum bibliotek Rykkinn
sep 26@12:30-13:30

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som kan litt norsk og ønsker å trene på språket. Møt våre hyggelige frivillige språkverter over en kopp kaffe, te og litt kjeks.
Samtale og enkle muntlige eller skriftlige øvelser.
Velkommen på tirsdager i høst fra og med tirsdag 22. august. Siste gang før jul: tirsdag 12. desember.

Cyberforsvaret @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 26@18:30-20:00

Geir Fonstad holder foredrag om cyberforsvaret

Først blir det overrekkelse av Forsvarets medalje med laurbærgren til vår mangeårige president i Asker og Bærum Forsvarsforum, oberstløytnant (p) Sven Lie.

”Cyberforsvaret” – foredrag ved Oberst Geir Fonstad (stabssjef)

Hvor sårbart er vårt forsvar for cyberangrep? Hva gjør Cyberforsvaret for å sikre at forsvaret kan operere sikkert? Hva er Cyberforsvarets rolle i Norges totalforsvar?

Møtet er åpent for alle. Kaffen er klar fra kl. 18:00.

Arrangert av Asker og Bærum Forsvarsforum

sep
27
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 27@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

Strikkekafé @ Bærum bibliotek Eiksmarka
sep 27@17:00-19:00

Strikkekafe_EiksmarkaVelkommen til strikkekafé på Eiksmarka! Vi møtes hver siste fredag i måneden.

sep
28
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 28@13:00-13:45

Bibliotekarene anbefaler bøker de liker ekstra godt. Velkommen til en hyggelig liten time med god litteratur. Boktips fra publikum er også velkomne!

Vi møtes i Bærumssamlingen!

Oljelandet i klimakampen. Foredrag og diskusjon @ Bærum bibliotek Høvik
sep 28@19:00-20:00

Forfatter Anne Karin Sæther har høstet en rekke gode anmeldelser for boken «De beste intensjoner: Oljelandet i klimakampen» som kom ut tidligere i år. «Grundig om forsømt debatt», skrev Dagbladet. Denne kvelden drøfter Sæther innholdet i boken med publikum. Tidligere konsernsjef i Statoil – Harald Norvik – vil kommentere innholdet i boken og delta i diskusjonen. I samarbeid med Høvik biblioteks venner.

sep
29
fre
Barseltreff @ Bærum bibliotek Høvik
sep 29@12:00-13:30

Vi inviterer til barseltreff på biblioteket den siste fredagen i måneden. Ta med deg babyen og matpakke, så stiller vi med kaffe, te og tips til bruk av bøker for de minste. Velkommen skal dere være.

sep
30
lør
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 30@13:00-14:00
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

I over 20 år har Bærum bibliotek hatt gleden av å huse kammerkonserter i regi av Bærum symfoniorkester, og dette er noe vi setter stor pris på. Under kammerkonserten vil et mindre utvalg musikere fremføre perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen.

Program kommer.

                                                                                    

 

 

okt
2
man
Kurs i hurtiglesing @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 2@17:00-21:00

HurtiglesKurset har sitt utspring i senere års hjerneforskning, som avdekker hjernes utrolige kapasitet. Forskning har avdekket at vi bruker mindre enn 1 % av hjernens kapasitet. Basert på denne forskningen er det utviklet metoder og teknikker, som baserer seg på samspillet mellom øye og hjerne. I dag finnes det mennesker som leser over titusener av ord i minuttet (OIM)- med full forståelse. En voksen person i Norge leser i gjennomsnitt en roman med en fart på ca 200 – 300 ord i minuttet og faglitteratur med 100 – 200 ord i minuttet. Kun 4% av verdens (lesende) befolkning leser mer enn 400 ord i minuttet. Målet for kurset er at alle deltagerne skal godt over denne grensen – med økt forståelse av hva de leser.

Kursholder er Per Morten Olafsen. Han er leder av opplæringsfirmaet Read and Memorize AS, og utdannet og autorisert kursholder i hurtiglesning fra Learning Methods Group i London. Eier og leder av gruppen er Tony Buzan, som har skrevet bøkene «Hurtiglesing», «Husk Bedre» og «Bruk Hodet Bedre» m.m. Per Morten Olafsen har samarbeidet med Tony Buzan gjennom en rekke år, og også laget de norske huskesystemene til boken «Husk Bedre». Per Morten er også autorisert kursholder i hukommelse (mnemoteknikker)) og Mind Mapping (hjernekart for notering og studieteknikk).

Kom å la deg inspirere og lære disse teknikkene! Kursvarighet ca 4 timer, fra kl. 17.00 – 21.00. Ingen forkunnskaper trengs, passer for alle. Fra 15 år.
Kurset koster kr 350,-  NB! Begrenset antall plasser. Påmelding til kursholder Per Morten Olafsen,
epost: pmo@readandmemorize.no eller mob 952 76 350.

 

 

okt
3
tir
Språkkafé Rykkinn @ Bærum bibliotek Rykkinn
okt 3@12:30-13:30

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som kan litt norsk og ønsker å trene på språket. Møt våre hyggelige frivillige språkverter over en kopp kaffe, te og litt kjeks.
Samtale og enkle muntlige eller skriftlige øvelser.
Velkommen på tirsdager i høst fra og med tirsdag 22. august. Siste gang før jul: tirsdag 12. desember.

okt
4
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 4@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

okt
5
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Rykkinn
okt 5@14:00-14:45


Bibliotekarene presenterer sine beste boktips. Vi plukker både fra høstens bøker og fra eldre litteratur, og skaper en hyggelig stund rundt bøkene. Boktips fra deltakerne er også velkomne. Kaffe, te og kjeks. Varighet ca. 45 min. Gratis.

okt
6
fre
Litterær lunsj @ Bærum bibliotek Høvik
okt 6@12:00-12:30

Har du en favorittbok du vil dele med andre? Eller kanskje du ble så begeistret for den siste boken du leste at du syns andre også burde lese den? Kom på litterær lunsj på Høvik og del din leseropplevelse med likesinnede!
Første fredagen i måneden inviterer Høvik bibliotek til en lunsj hvor man kan ta med egen matpakke, og snakke om en bok man brenner for. Dette blir en blanding av åpen lesesirkel og bokprat, hvor publikum er de som formidler. Det vil bli servert kaffe og te.

Stormakten Kina ved Torbjørn Færøvik @ Bærum bibliotek Sandvika
okt 6@12:00-13:00

 

Norges politiske forhold til Kina de siste årene har vært kaldt, men nå begynner vi å komme tilbake i varmen. Forfatter og foreleser Torbjørn Færøvik forteller om dagens Kina. Foredraget er gratis.

 

 

okt
9
man
Lesesirkel for alle @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 9@18:00-19:00

NaivSuper_ErlendLoeDenne lesesirkelen er for deg som lærer norsk. Vi snakker om boken «Naiv.Super.» av Erlend Loe. Du må ha lest boken på forhånd.
Begrenset antall plasser. Påmelding til annak@barum.folkebibl.no

Boken kan du låne på biblioteket! Bestill her.

okt
10
tir
Språkkafé Rykkinn @ Bærum bibliotek Rykkinn
okt 10@12:30-13:30

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som kan litt norsk og ønsker å trene på språket. Møt våre hyggelige frivillige språkverter over en kopp kaffe, te og litt kjeks.
Samtale og enkle muntlige eller skriftlige øvelser.
Velkommen på tirsdager i høst fra og med tirsdag 22. august. Siste gang før jul: tirsdag 12. desember.

okt
11
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 11@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

okt
12
tor
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 12@19:00-21:00
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Staale Venstad inviterer til en ny runde popquiz! Forvent varierte nøtter fra popens rikholdige nøttetre, flotte premier og ikke minst, veldig god stemning! Møt opp med komplett lag eller alene, vi finner et lag til deg. Tørk støv av de små grå, trim musikkmusklene, og gjør klar til popquiz!

okt
14
lør
Gutten som lurte Gestapo @ Bærum bibliotek Høvik
okt 14@14:00-15:00

På nyåret 1941 dannet gymnasiasten Øistein Guderud fra Stabekk en motstandscelle med noen av sine klassekamerater, den ble et av de mest veldrevne og best organiserte Milorg-avsnittene i landet, med nærmere 1500 mann under våpen i 1945. Øistein var operativ gjennom alle krigsårene – i hemmelig, illegal virksomhet og sto på Gestapos dødsliste fra 1942.  Forfatteren av boken «Gutten som lurte Gestapo» – historiker Harald Utter – kommer til biblioteket for å fortelle historien. Høvik biblioteks venner serverer kaffe, te og kaker.

Translate »