Hva skjer?

feb
23
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 23@13:00-14:00

BokpratBibliotekarene anbefaler nyere bøker.
Velkommen til en en hyggelig liten time med god litteratur!

feb
24
fre
Litterært kvarter @ Bærum bibliotek Sandvika
feb 24@12:00-12:15

Hver fredag kl. 12.00 (bortsett fra den første fredagen i hver måned) får du ukens boktips! Velkommen!

feb
25
lør
Hjertespråk på morsmålsdagen @ Bærum bibliotek Rykkinn
feb 25@13:00-14:00

morsmalsdagenHjertespråk! Ordlek, sang og quiz. Smaksprøver på spennende språk og fingermat. Feiring av morsmålsdagen for barn og voksne. Medarrangører: Barn fra Rykkinn skole og Internasjonalt kvinneforum Rykkinn.

feb
28
tir
Strikk, lytt og prat @ Bærum bibliotek Rykkinn
feb 28@12:30-13:30

Iboya, Sigrun eller Hilde leser høyt. Vi diskuterer temaene fra tekstene. Ta gjerne med strikketøy eller annet håndarbeide. Vi møtes disse dagene: 17. og 31. januar, 14. og 28. februar, 14. og 28. mars, 11. og 25. april og 9. mai.

Framtidas morsmål – norsk eller engelsk? @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 28@19:00-20:30
Norsk eller engelsk, hva vil skje med morsmålet vårt?

Norsk eller engelsk, hva vil skje med morsmålet vårt?

Språkpolitisk debatt 28. februar kl. 19.00 med rektor ved Ramstad skole, Siv Børven Moberg, leiar i Språkrådet Åse Wetås og leiar i Noregs mållag Magne Aasbrenn m.fl..

Kåring av bærumsordet 2017.

Språkpolitikk blir eitt av dei viktigaste tema i valkampen. Korleis balansere ønsket om at nordmenn flest skal ha gode kunnskapar i engelsk mot behovet for å ta vare på det norske språket? Er det greitt at eit aukande tal norske born skal ta til i første klasse med engelsk som hovudmål og ha mest heile utdanninga si på engelsk-språklege lærestader? Skal vi ta fatt på ei utvikling der engelsk blir hovudmålet på universitetet? Blir engelsk språket i alle viktige samanhengar, som forretningsliv, kulturliv, undervisning og vitskap?

Inngang: 50 kroner, inkl kaffi og kaker.

Arrangør: Norges mållag/Bærum mållag og Bærum bibliotek

Nei og atter nei. @ Bærum bibliotek Høvik
feb 28@19:00-20:30

Nei og atter nei er tittelen på Nina Lykkes roman fra 2016. Forlaget omtaler den slik: «Nei og atter nei er en skarp, morsom og ubehagelig roman om kjernefamiliens kår i et samfunn hvor øyeblikkets lyst er den edleste ledestjerne og ingenting er så drøyt at det ikke kan forsvares med individets trang til frihet.»  Nina Lykke vil presentere boken sin og diskutere den med publikum. Høvik bokhandel er med og selger bøker som forfatteren kan signere. Høvik biblioteks venner serverer kaffe, te og kaker.

mar
1
ons
Språkkafé @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 1@12:30

VelkommenSpraakkafe1 til språkkafé!
Dette er en møteplass for deg som ønsker å trene på å snakke norsk.

Welcome to the library’s Language Café!
For everyone who wants to practice their Norwegian.

Vi trenger også deg som snakker godt norsk, slik at de som ønsker å bli bedre har noen å snakke med. Ta kontakt med oss: barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen.
Språkkaféene vil holdes annenhver onsdag. Vi møtes disse datoene:
18/1, 1/2, 15/2, 1/3, 15/3, 29/3, 26/4, 10/5 og 24/5.
Vi møtes ikke onsdag 12/4 pga påskeferien.

Norsk ølbrygging @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 1@18:00-19:00

Gardsol Det norske oletTradisjonene rundt ølbrygging er mange. Lars Marius Garshol, forfatter av boken “Gårdsøl: det norske ølet”, har besøkt mange ølbryggere rundt om i Norge. Einerkvister, malt og humle, i tillegg til selve prosessen, er med på å gi gårdsølet særpreg og karakter. Lars Marius Garshol er godt kjent i ølkretser, er utdannet øldommer, og er en selverklært ølentusiast!

Julroser – Heleborus @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 1@19:00-20:30

helleborus-julerose«Julroser – Helleborus». Denne spennende, flotte staude som finne i så mange variasjoner, farger og former er en glede i hagen året rundt. Gartneriet Spiren i Skælskør på Syd Sjælland har spesialisert seg på Helleborus. Marianne Rostén vil fortelle om gartneriet og Helleborus-plantens forunderlige og eventyrlige verden.

Det serveres kaffe, te og kaker.

Arrangert av Bærum hagelag. Inngang kr. 50 –

mar
2
tor
Litterære godbiter @ Bærum bibliotek Rykkinn
mar 2@14:00-15:00


litteraere-godbiter Bibliotekarene snakker om sine favoritter i nyere og eldre litteratur. Inspirasjon til videre lesning. Enkel servering. Gratis.

mar
3
fre
“Det som ble Norge” ved geolog Reidar Müller @ Bærum bibliotek Sandvika
mar 3@12:00-13:00

Hvodet-som-ble-norge-bokomslag-3-marsrfor ser vi ut som vi gjør – bleke og blonde?  Hva kan en gammel trestokk fra en myr fortelle oss om klima, om endringer og om overlevelse?  Og hvorfor har vi egentlig alt fra fjorder til fjell i Norge?  Bli med på tur i den fascinerende fortellingen om ditt eget land.

Gratis

mar
4
lør
Vigdis Hjorth om Arv og miljø @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 4@12:00-13:30
"Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, intelligent og poetisk måte." Cathrine Krøger, Dagbladet

«Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, intelligent og poetisk måte.» Cathrine Krøger, Dagbladet

«Vigdis Hjorth har skrevet sin sterkeste roman; om et seksuelt overgrep som ødelegger alle relasjoner i en familie… Vigdis Hjorth skriver om konfliktene som rulles opp på et tilforlatelig, hverdagslig språk, men det dirrer mellom linjene. Det ligger en energi, et spenningsnivå, i fortellingen som bare er der når noe virkelig står på spill.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Hjorth utporsjonerer hemmelighetene med ibsensk presisjon, slik at spenningsnivået opprettholdes til den siste av de 343 sidene.»arv-og-miljo
Ingunn Økland, Aftenposten

Har Vigdis Hjort skrevet årets beste og viktigste bok? Det vil vise seg, men den har i hvert fall blitt den mest diskuterte i 2016. Ingunn Økland i Aftenposten startet diskusjonen om «virkelighetslitteratur». Var Vigdis Hjorts bok fordekt selvbiografisk? Nei, absolutt ikke sier Vigdis, men den tar opp et dypt alvorlig problem.

Kom til Bekkestua bibliotek denne lørdagen og hør forfatteren selv fortelle om boka. Høvik bok- og papirhandel vil være tilstede med boka for salg og signering. Gratis inngang.

Hør en podcast med Vigdis Hiorth.

mar
7
tir
Språkkafé @ Bærum bibliotek Rykkinn
mar 7@12:30-12:30

 

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som ønsker å trene på å snakke norsk.

Welcome to the library’s Language Café!
For everyone who wants to practice their Norwegian.

Vi trenger også deg som snakker godt norsk, slik at de som ønsker å bli bedre har noen å snakke med. Ta kontakt med oss: ry@barum.folkebibl.no

Krimfestival-vorspiel! @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 7@18:00

KrimfestivalVi lader opp til Krimfestivalen som går av stabelen 9. – 11. mars i Oslo. Denne kvelden får vi besøk av forfatterne Hans Olav Lahlum og Torkil Damhaug, som vil bli intervjuet av forfatter og journalist Sidsel Dalen.

Hans Olav LahlumHans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. Han er født i Mo i Rana og har vokst opp i Jektvik i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Lahlum debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt Presidentene (2008) og Slik jeg ser det nå (2008). Sammen med Haakon Lie og Hilde Harbo har han skrevet Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket (2009), og i 2011 utga han Noen av oss har snakket sammen. I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med en klassisk krimroman, Menneskefluene. Boken ble raskt fulgt opp med flere bøker om det samme etterforskerparet K2 og Patricia. Bøkene er solgt til flere land. I løpet av kort tid har Lahlum blitt en ettertraktet medie- og publikumsyndling. Han har blant annet vært en sentral aktør under Krimfestivalen, som de siste årene har blitt arrangert av Cappelen Damm i
samarbeid med flere andre forlag. (Fra forlagets omtale)

Torkil Damhaug

Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker. I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon. «En fantastisk roman. Les den langsomt», skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste. Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid. Han utgav Se meg, Medusa (2007), Døden ved vann (2008), Ildmannen (2011) og Sikre tegn på min død (2013), alle romaner som er kategorisert som krimromaner. I 2011 vant han Riverton-prisen for Ildmannen. Den foreløpige siste romanen hans kom i 2016, Den femte årstid. (Fra forlagets omtale)

Sidsel DalenSidsel Dalen debuterte med oljethrilleren «Dødelige dråper» i 2011 og fulgte opp med korrupsjons-trafficking-thrilleren «21 dager» (2013), som ble nominert til Riverton-prisen. «Nødhjelp» (2015) var hennes tredje bok. Dalen har bakgrunn som PR-rådgiver i et større oljeselskap og har bodd i Rio de Janeiro.

Høvik bokhandel stiller med bøker for salg og signering.

mar
8
ons
Kvinnedagsfest @ Bærum bibliotek Rykkinn
mar 8@19:00-20:00

kvinnefestI Rykkinn bibliotek og grendehus. Appeller, innslag og underholdning. Ta med litt mat til felles festbuffet og eget drikke. Gratis adgang. Arr: Bærum bibliotek Rykkinn, Internasjonalt kvinneforum Rykkinn og Rykkinn seniorsenter.

Møt eventyreren Liv Arnesen 8. mars! @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 8@19:00-20:30
Liv Arnesen, her ved elven Ganges

Liv Arnesen, her ved elven Ganges

55 dager i India på Ganges fra kilden til havet  2015.
72 dager på Stillehavet med KonTiki2 vinteren 2016.

Liv Arnesen bruker sammen med sin amerikanske kollega Ann Bancroft ekspedisjoner til å markedsføre kunnskap. Sist høst ble Access Water ekspedisjonene lansert på Ganges. Sammen med en kvinne fra hver verdensdel reiste de fra Ganges kilde til Bengalbukta og møtte tusenvis av elever og lærere. Det ble en krevende og inspirerende tur: Møtet med Indias unge, lærere, arbeidere, byråkratiet, Indias religiøse tåke, festivaler, livet på Ganges, teltliv langs Ganges, kobraer og delfiner.
Etter Ganges var Liv hjemme i 14 dager og dro til Påskeøya der hun var med på siste etappe av forskningsekspedisjonen KonTiki2 – fra Påskeøya tilbake til Sør-Amerika. Dette gikk ikke som planlagt….

Liv Arnesen er vår lokale eventyrer, bosatt på Bekkestua og kjent for en rekke utfordrende ekspedisjoner. Hun har bla gått alene til Sydpolen og på ski over Grønnlandsisen. Denne gangen får vi den spennende beretningen fra hennes to siste ekspedisjoner på selveste kvinnedagen. Liv har vist hele verden at kvinner kan utrette hva det skal være!

Gratis inngang og enkel servering. Velkommen til et spennende  8. mars møte!

mar
9
tor
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 9@19:00-21:00
Popquiz! @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

Staale Venstad inviterer til en ny runde popquiz! Forvent varierte nøtter fra popens rikholdige nøttetre, flotte premier og ikke minst, veldig god stemning! Møt opp med komplett lag eller alene, vi finner et lag til deg. Tørk støv av de små grå, trim musikkmusklene, og gjør klar til popquiz!

mar
10
fre
Litterært kvarter @ Bærum bibliotek Sandvika
mar 10@12:00-12:15

Hver fredag kl. 12.00 (bortsett fra den første fredagen i hver måned) får du ukens boktips! Velkommen!

mar
11
lør
Låne-, quiz- og vaffeldag! @ Bærum bibliotek Høvik
mar 11@11:00-15:00

Denne dagen fyller vi biblioteket med vaffelstekere og vaffelduft og inviterer store og små til å spise masse vafler, drikke saft, te og kaffe, låne mange bøker, lydbøker og filmer. Alle barn kan delta i en uhøytidelig quiz som Høvik bibliotek lager. Fine premier. Har du ikke lånekort? Ta med ID, så lager bibliotekar Åshild dette til deg.

 

mar
14
tir
Strikk, lytt og prat @ Bærum bibliotek Rykkinn
mar 14@12:30-13:30

Iboya, Sigrun eller Hilde leser høyt. Vi diskuterer temaene fra tekstene. Ta gjerne med strikketøy eller annet håndarbeide. Vi møtes disse dagene: 17. og 31. januar, 14. og 28. februar, 14. og 28. mars, 11. og 25. april og 9. mai.

Translate »