Hva skjer?

apr
22
lør
Terrorens rike. Møt tidligere ambassadør i Saudi-Arabia, Carl Schiøtz Wibye @ Bærum bibliotek Bekkestua
apr 22@12:00-13:00

Terrorens rike. Tidligere ambassadør i Saudi-Arabia, Carl Schøitz Wibye, presenterer sin bok om landet.

I Terrorens rike beskriver Carl Schiøtz Wibye hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken har radikalisert islam. Wahhabismen er Saudi-Arabias statsreligion, en ekstremt nidkjær versjon av islam klekket ut på 1700-tallet av Muhammed ibn Abdul Wahhab. Siden den gang har en allianse mellom Al Saud-familien og wahhabienes presteskap holdt landets befolkning i et jerngrep.
I 1932 forente herskeren Abdulaziz al Saud sine områder til et kongerike han ga navnet Saudi-Arabia, oppkalt etter ham selv. Få år senere sprutet oljen i været. Den dramatisk økte oljeprisen på 1970-tallet åpnet for en global utbredelse av wahhabismen, i en propaganda-kampanje av historiske dimensjoner. Resultatet ser vi i etableringen av bevegelser som Taliban, Al Qaida og IS.

Carl Schøitz Wibye, presenterer sin bok om landet.

I dag regnes Saudi-Arabia som arnestedet for mye av radikaliseringen vi ser i islam, en utvikling som også angår oss i Norge. Wibye går til kjernen av problemet og gir leseren solid bakgrunn for å forstå en av vår tids store konflikter. (Forlagets omtale)

«Han tør å si fra der andre tier, og i boka får den oljerike statens herskere sitt pass påskrevet – med et språk som er langt fra diplomatisk. Dette er bra, og Wibye skriver med tyngde.» Jan Erik Smilden, Dagbladet
«Ei overmåte aktuell og verdfull bok.» Bjørn Kvalsvik Nicolaysen, Dag og Tid

Carl Schiøtz Wibye (f. 1947) er diplomat og sivilingeniør. Han har jobbet i utenrikstjenesten siden 1974. Fra 2009 – 2014 var han Norges ambassadør til Saudi-Arabia. Terrorens rike er Wibyes fjerde bok.

Høvik bok- og papirhandel stiller med bøker for salg og signering.

Gratis inngang.

Translate »