Hva skjer?

sep
25
man
Litteraturquiz for barn: @ Bærum bibliotek Høvik
sep 25@15:00-16:00

Meld på et lag (max 4 personer). Hvert lag må lese to bøker: «Libertygåten» av Jørn Lier Horst og «Matilda» av Roald Dahl. Det serveres popcorn og drikke. Premie: SF Kino gavekort, og trøstepremier. Påmelding: ashild@barum.folkebibl.no eller 67 50 96 70. Arr. i samarbeid med Høvik biblioteks venner.

Møt de norske kandidatene til Nordisk råds litteraturpris! @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 25@19:00-21:00

Vigdis Hjorth

Denne gangen er det Vigdis Hjorth som er nominert for romanen «Arv og miljø» og Henrik Nor-Hansen som er nominert for «Termin: en fremstilling av vold i Norge». Musikalske innslag blir ved Guro von Germeten.

Dette blir den 24. gangen Nordisk råds norske delegasjon på Stortinget, Foreningen Norden i Bærum og Bærum bibliotek samarbeider om arrangementet.

Om Arv og miljø fra nettsiden til Nordisk Råd: I sin behandling av et betydelig samfunnsproblem – seksuelle overgrep mot barn og de skadevirkninger det kan ha gjennom livet – står Arv og miljø i en linje av romaner som Herbjørg Wassmos Tora-trilogi (vinner av Nordisk Råds litteraturpris, 1987)… Spenningen i romanen går ikke så mye på avsløringen av hva som faktisk skjedde, som i å følge hovedpersonens kamp med sin egen historie, og hvor dypt striden om sannheten kan prege de mest hverdagslige situasjoner og de næreste relasjoner. Uten å forenkle skaper romanen en dirrende spenning med hensyn til om Bergljot vil nå frem med sin sannhet. Arv og miljø er en roman som borer dypt i spørsmål om hva det vil si å fortelle og å bli hørt, og som favner langt videre enn den konkrete familiehistorien. Les mer.

Henrik Nor-Hansen

Om Termin: I likhet med de to foregående titlene er Termin en kortfattet beretning preget av fortellermessig distanse og en utpreget bevissthet om hvordan språk, psyke og sosial kontroll henger sammen. Nor-Hansens prosjekt utmerker seg som et av de mest egenartede og selvstendige i norsk litteratur per i dag… Det briljante med Termin er derfor ikke at den sosioøkonomiske utviklingen i Stavanger-regionen kobles med forekomsten av vold, men hvordan distansen i selve språket og fortellingen etter hvert fremstår som voldens opphav, ja mer enn det – som selve volden… Gjengivelsen av det som skjer med Kjetil Tuestad utgjør en egen form for vold nettopp gjennom sin relativisering, sin fraskrivelse av ethvert ansvar. Mediet er i sannhet budskapet. Les mer.

Guro von Germeten med musikere.

Guro von Germeten vil stå for de musikalske innslagene. Hun stiller med sin trio.

«Guro von Germeten beskrives som Kaizers Orchestras skumle lillesøster, en kvinnelig Tom Waits eller Kate Bush på Edith Piaf-piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv: Guro von Germeten, «hun med det røde trekkspillet», leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons. Hun hylles av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, av Kongsberg Jazzfestival som en av de mest originale artister i norsk og europeisk musikkliv, og av Bylarm som elektrisk, kraftfull og dramatisk (Victoria Nasjonal jazzscene). Hun mottok Prøysens Kunststipend i 2014. Hun spilte for Aung Saan Suu Kyi da hun kom til Norge for å motta Nobels fredspris, så vi har noe å glede oss til!
Se og hør en smakebit nedenfor.

Stortingsrepresentant Gunvor Eldegard fra den norske delegasjonen til Nordisk Råd vil introdusere kandidatene.

Kaféen vil være åpen, og har nylig fått innvilget skjenkebevilling! Velkommen til en spennende og hyggelig kveld!

Høvik bok- og papirhandel vil stille med bøker for salg og signering. Gratis inngang.

‘Kiss Me’ – Guro von Germeten – og flere smakebiter.

sep
26
tir
Språkkafé Rykkinn @ Bærum bibliotek Rykkinn
sep 26@12:30-13:30

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som kan litt norsk og ønsker å trene på språket. Møt våre hyggelige frivillige språkverter over en kopp kaffe, te og litt kjeks.
Samtale og enkle muntlige eller skriftlige øvelser.
Velkommen på tirsdager i høst fra og med tirsdag 22. august. Siste gang før jul: tirsdag 12. desember.

Cyberforsvaret @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 26@18:30-20:00

Geir Fonstad holder foredrag om cyberforsvaret

Først blir det overrekkelse av Forsvarets medalje med laurbærgren til vår mangeårige president i Asker og Bærum Forsvarsforum, oberstløytnant (p) Sven Lie.

”Cyberforsvaret” – foredrag ved Oberst Geir Fonstad (stabssjef)

Hvor sårbart er vårt forsvar for cyberangrep? Hva gjør Cyberforsvaret for å sikre at forsvaret kan operere sikkert? Hva er Cyberforsvarets rolle i Norges totalforsvar?

Møtet er åpent for alle. Kaffen er klar fra kl. 18:00.

Arrangert av Asker og Bærum Forsvarsforum

sep
27
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 27@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

Strikkekafé @ Bærum bibliotek Eiksmarka
sep 27@17:00-19:00

Strikkekafe_EiksmarkaVelkommen til strikkekafé på Eiksmarka! Vi møtes hver siste fredag i måneden.

sep
28
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 28@13:00-13:45

Bibliotekarene anbefaler bøker de liker ekstra godt. Velkommen til en hyggelig liten time med god litteratur. Boktips fra publikum er også velkomne!

Vi møtes i Bærumssamlingen!

Oljelandet i klimakampen. Foredrag og diskusjon @ Bærum bibliotek Høvik
sep 28@19:00-20:00

Forfatter Anne Karin Sæther har høstet en rekke gode anmeldelser for boken «De beste intensjoner: Oljelandet i klimakampen» som kom ut tidligere i år. «Grundig om forsømt debatt», skrev Dagbladet. Denne kvelden drøfter Sæther innholdet i boken med publikum. Tidligere konsernsjef i Statoil – Harald Norvik – vil kommentere innholdet i boken og delta i diskusjonen. I samarbeid med Høvik biblioteks venner.

sep
29
fre
Barseltreff @ Bærum bibliotek Høvik
sep 29@12:00-13:30

Vi inviterer til barseltreff på biblioteket den siste fredagen i måneden. Ta med deg babyen og matpakke, så stiller vi med kaffe, te og tips til bruk av bøker for de minste. Velkommen skal dere være.

sep
30
lør
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 30@13:00-14:00
Kammerkonsert med musikere fra Bærum symfoniorkester @ Bærum bibliotek Bekkestua | Akershus | Norge

I over 20 år har Bærum bibliotek hatt gleden av å huse kammerkonserter i regi av Bærum symfoniorkester, og dette er noe vi setter stor pris på. Under kammerkonserten vil et mindre utvalg musikere fremføre perler fra den rikholdige kammermusikklitteraturen.

Program kommer.

                                                                                    

 

 

okt
2
man
Høstferie: Hånddukkeverksted @ Bærum bibliotek Sandvika
okt 2@10:00-14:00

Lag dine egne hånddukker! Kunstner Sara Tanderø viser hvordan vi ved hjelp av papirposer og gamle bøker kan lage fjonge fugler, supre sauer, rare rotter, tøffe typer, gøyale griser og andre rare dyr og skapninger. Hånddukkene du lager kan du spille teater med, eller henge opp på veggen. Biblioteket stiller med materiale, alt du trenger å ta med er fantasien din!

 

KREATIVT VERKSTED for barn @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 2@10:52-11:52

Kreativt verksted i høstferien: ha det gøy med LEGO, perler, strawbees og mer! Grpper må melde seg på, tlf 67 50 96 00.

Verkstedet er åpent kl 10-14 mandag – torsdag i høstferien.

Høstferie: LEGOuke @ Bærum bibliotek Høvik
okt 2@11:00-okt 7@15:00

Høvik biblioteks venneforening har kjøpt LEGO og inviterer til bygging i høstferien. Store grupper må melde seg på: tlf: 67 50 96 70 eller ashild@barum.folkebibl.no. Arrangementet er i samarbeid med Høvik biblioteks venner. I uke 40 kl.11.00-15.00

Kurs i hurtiglesing @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 2@17:00-21:00

HurtiglesKurset har sitt utspring i senere års hjerneforskning, som avdekker hjernes utrolige kapasitet. Forskning har avdekket at vi bruker mindre enn 1 % av hjernens kapasitet. Basert på denne forskningen er det utviklet metoder og teknikker, som baserer seg på samspillet mellom øye og hjerne. I dag finnes det mennesker som leser over titusener av ord i minuttet (OIM)- med full forståelse. En voksen person i Norge leser i gjennomsnitt en roman med en fart på ca 200 – 300 ord i minuttet og faglitteratur med 100 – 200 ord i minuttet. Kun 4% av verdens (lesende) befolkning leser mer enn 400 ord i minuttet. Målet for kurset er at alle deltagerne skal godt over denne grensen – med økt forståelse av hva de leser.

Kursholder er Per Morten Olafsen. Han er leder av opplæringsfirmaet Read and Memorize AS, og utdannet og autorisert kursholder i hurtiglesning fra Learning Methods Group i London. Eier og leder av gruppen er Tony Buzan, som har skrevet bøkene «Hurtiglesing», «Husk Bedre» og «Bruk Hodet Bedre» m.m. Per Morten Olafsen har samarbeidet med Tony Buzan gjennom en rekke år, og også laget de norske huskesystemene til boken «Husk Bedre». Per Morten er også autorisert kursholder i hukommelse (mnemoteknikker)) og Mind Mapping (hjernekart for notering og studieteknikk).

Kom å la deg inspirere og lære disse teknikkene! Kursvarighet ca 4 timer, fra kl. 17.00 – 21.00. Ingen forkunnskaper trengs, passer for alle. Fra 15 år.
Kurset koster kr 350,-  NB! Begrenset antall plasser. Påmelding til kursholder Per Morten Olafsen,
epost: pmo@readandmemorize.no eller mob 952 76 350.

 

 

okt
3
tir
Høstferie: LEGO @ Bærum bibliotek Sandvika
okt 3@09:00-okt 6@16:00

Vi har masse LEGO, kom og bygg hva du vil!

KREATIVT VERKSTED for barn @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 3@10:52-11:52

Kreativt verksted i høstferien: ha det gøy med LEGO, perler, strawbees og mer! Grpper må melde seg på, tlf 67 50 96 00.

Verkstedet er åpent kl 10-14 mandag – torsdag i høstferien.

Høstferie: Kunstnerisk maskeverksted @ Bærum bibliotek Rykkinn
okt 3@12:00-15:00

Velkommen til maskeverksted der du kan lage dine egne masker. Kunstneren Jonas Roman Cadena holder maskeverkstedet. Du kan klippe selv eller bruke ferdigutklipte former og symboler i mange ulike farger. Kom innom og bli med!

Fra 6 år.

 

 

 

Språkkafé Rykkinn @ Bærum bibliotek Rykkinn
okt 3@12:30-13:30

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som kan litt norsk og ønsker å trene på språket. Møt våre hyggelige frivillige språkverter over en kopp kaffe, te og litt kjeks.
Samtale og enkle muntlige eller skriftlige øvelser.
Velkommen på tirsdager i høst fra og med tirsdag 22. august. Siste gang før jul: tirsdag 12. desember.

Internasjonal aften @ Rykkinn seniorsenter
okt 3@18:00-20:00

Feiringen av Internasjonal aften er et samarbeid mellom Bærums bibliotek, Rykkinn seniorsenter og Internasjonalt kvinneforum Rykkinn. En trivelig tradisjon med hyggelig flerkulturellt fellesskap! Underholdning og informasjon om våre aktiviteter. Ta med egen mat, så dekker vi en internasjonal buffet til felles glede.

okt
4
ons
KREATIVT VERKSTED for barn @ Bærum bibliotek Bekkestua
okt 4@10:52-11:52

Kreativt verksted i høstferien: ha det gøy med LEGO, perler, strawbees og mer! Grpper må melde seg på, tlf 67 50 96 00.

Verkstedet er åpent kl 10-14 mandag – torsdag i høstferien.

Translate »