Hva skjer?

jun
1
tor
FOR VOKSNE: Sommer-BOKBINGO 2017 @ Bærum bibliotek
jun 1@10:00-sep 9@16:00

Bruk sommeren til å lese mange flotte bøker – bli med i vår Sommer-BOKBINGO!

Kom inn en av våre avdelinger og hent et skjema eller last det ned her. Ved å levere inn et ferdig utfylt skjema er du med i trekningen av fine bokpremier.

Slik gjør du:
Fyll inn forfatter og tittel i bingorutene ettersom du har lest. Du kan fylle ut en rad loddrett, vannrett eller diagonalt. Er du en superleser, kan du fylle ut ALLE rutene (det blir 25 bøker tilsammen). Det er kun lov å bruke én bok én gang. For lesere fra 15 år. Vi har to andre lesekampanjer for barn, se «Hva skjer».

Trenger du boktips for å komme igang? Kom innom en av våre avdelinger og spør en av oss i skranken, eller se under «Vi anbefaler», der finner du mange bokanbefalinger.

Synes du det er vanskelig å finne bøker til noen av kategoriene? Her er tips til nettsider du kan oppsøke:
PRISVINNER: https://bokelskere.no/litteraturpriser/
FILMATISERT:  https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/film/filmatiseringer
HANDLINGEN LAGT TIL ET STED DU VIL BESØKE: https://bokelskere.no/omtalte_steder/
https://itunes.apple.com/no/app/reisebiblioteket/id848234746 (dette er en app du kan laste ned)
UT AV KOMFORTSONEN: Her kan du for eksempel velge en ny sjanger, en science fiction-roman, en tegneserie, en biografi eller en bok av en forfatter du ikke har lest noe av tidligere.
ANBEFALT AV EN BIBLIOTEKAR: Gå inn på http://barum.folkebibl.no/category/vi-anbefaler/anbefalinger-voksne/ og finn en bok, eller send oss en epost og spør om vi kan sende deg en bokanbefaling.
Eller enda hyggeligere – kom innom en av våre avdelinger!

For å være med i trekning av premier, må skjemaet innleveres innen 9. september 2017.
GOD SOMMERLESING!

 

jun
2
fre
FOR BARN: Bli med på sommerens lesekampanjer! @ Bærum bibliotek
jun 2@12:46-sep 1@13:46

Sommer + bok – Det er fortsatt mulig å være med!

Som alltid arrangerer vi Sommer + bok, der målet er å lese minst 5 bøker i løpet av skoleferien. Bøkene du leser skriver du inn i et leseskjema som du henter på biblioteket. I september arrangeres det avslutningsfest for Sommer + bok-deltakere, med diplom, boller og brus! I år er det 20. sommer på rad vi arrangerer Sommer + bok, og vi ønsker at kampanjen skal spre leseglede og leselyst til barn i Bærum!

Sommerles – en digital lesekampanje!

Denne sommeren er Bærum bibliotek for første gang også med på den digitale lesekampanjen Sommerles.no! Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7. klasse være med på den digitale leseaksjonen Sommerles sammen med barn fra 300 andre kommuner i landet.

Les så mye du orker i sommer, og registrer bøkene du leser på nettet. Samtidig samler du poeng, troféer og premier. Stikk innom biblioteket, lån med deg bøker og hent kodeord og premier. Husk å registrere alt du leser – hver eneste side teller! Les mer og registrer deg på www.sommerles.no

Noen har allerede begynt å levere inn skjemaene sine, men det er fortsatt tid til å bli med på konkurransen!

aug
22
tir
Språkkafé Rykkinn @ Bærum bibliotek Rykkinn
aug 22@12:30-13:30

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som kan litt norsk og ønsker å trene på språket. Møt våre hyggelige frivillige språkverter over en kopp kaffe, te og litt kjeks.
Samtale og enkle muntlige eller skriftlige øvelser.
Velkommen på tirsdager i høst fra og med tirsdag 22. august. Siste gang før jul: tirsdag 12. desember.

aug
25
fre
Barseltreff @ Bærum bibliotek Høvik
aug 25@12:00-13:30

Vi inviterer til barseltreff på biblioteket den siste fredagen i måneden. Ta med deg babyen og matpakke, så stiller vi med kaffe, te og tips til bruk av bøker for de minste. Velkommen skal dere være.

aug
26
lør
Sandvika byfest. LEGO @ Bærum bibliotek Sandvika
aug 26@10:00-15:00

 Vi har masse LEGO, kom og bygg hva du vil!

Sted: Mellomgulvet

 

aug
29
tir
Lokale stemmer: Berit Østbye @ Bærum bibliotek Bekkestua
aug 29@12:00-13:00

Forfatter Berit Østbye leser fra sin siste diktsamling “En neve jord”. Sist sommer, i en alder av 95 år, fikk forfatteren en skjellsettende opplevelse av samhørighet med alt som lever, med insekter, fugler, blomster, trær. Dette ga inspirasjon til hennes siste diktsamling. Arrangementet holdes i Bærumssamlingen.

Språkkafé Rykkinn @ Bærum bibliotek Rykkinn
aug 29@12:30-13:30

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som kan litt norsk og ønsker å trene på språket. Møt våre hyggelige frivillige språkverter over en kopp kaffe, te og litt kjeks.
Samtale og enkle muntlige eller skriftlige øvelser.
Velkommen på tirsdager i høst fra og med tirsdag 22. august. Siste gang før jul: tirsdag 12. desember.

aug
31
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
aug 31@13:00-13:45

Sommeren er på hell, men noen er kanskje fortsatt i feriemodus? Bibliotekarene anbefaler bøker de har lest i løpet av sommeren. Velkommen til en hyggelig liten time med god litteratur. Kanskje har du lest noe i ferien som du gjerne vil dele også? Vi møtes i Bærumssamlingen.

Kurs i hurtiglesing @ Bærum bibliotek Bekkestua
aug 31@17:00-21:00

Kurset har sitt utspring i senere års hjerneforskning, som avdekker hjernes utrolige kapasitet. Forskning har avdekket at vi bruker mindre enn 1 % av hjernens kapasitet. Basert på denne forskningen er det utviklet metoder og teknikker, som baserer seg på samspillet mellom øye og hjerne. I dag finnes det mennesker som leser over titusener av ord i minuttet (OIM)- med full forståelse. En voksen person i Norge leser i gjennomsnitt en roman med en fart på ca 200 – 300 ord i minuttet og faglitteratur med 100 – 200 ord i minuttet. Kun 4% av verdens (lesende) befolkning leser mer enn 400 ord i minuttet. Målet for kurset er at alle deltagerne skal godt over denne grensen – med økt forståelse av hva de leser.

Kursholder er Per Morten Olafsen. Han er leder av opplæringsfirmaet Read and Memorize AS, og utdannet og autorisert kursholder i hurtiglesning fra Learning Methods Group i London. Eier og leder av gruppen er Tony Buzan, som har skrevet bøkene «Hurtiglesing», «Husk Bedre» og «Bruk Hodet Bedre» m.m. Per Morten Olafsen har samarbeidet med Tony Buzan gjennom en rekke år, og også laget de norske huskesystemene til boken «Husk Bedre». Per Morten er også autorisert kursholder i hukommelse (mnemoteknikker)) og Mind Mapping (hjernekart for notering og studieteknikk).

Kom å la deg inspirere og lære disse teknikkene! Kursvarighet ca 4 timer, fra kl. 17.00 – 21.00. Ingen forkunnskaper trengs.
Kurset er gratis. NB! Begrenset antall plasser. Fra 15 år.
Meld deg på kurset ved å sende en epost til: barum@barum.folkebibl.no

sep
1
fre
Litterær lunsj @ Bærum bibliotek Høvik
sep 1@12:00-12:30

Har du en favorittbok du vil dele med andre? Eller kanskje du ble så begeistret for den siste boken du leste at du syns andre også burde lese den? Kom på litterær lunsj på Høvik og del din leseropplevelse med likesinnede!
Første fredagen i måneden inviterer Høvik bibliotek til en lunsj hvor man kan ta med egen matpakke, og snakke om en bok man brenner for. Dette blir en blanding av åpen lesesirkel og bokprat, hvor publikum er de som formidler. Det vil bli servert kaffe og te.

Tid for slekt @ Bærum bibliotek Sandvika
sep 1@12:00-13:00

Er du nysgjerrig på slektsforskning? Vi møter Torill Johnsen og Nina Hanssen, to av forfatterne bak boka «Tid for slekt»! Vi tar spørsmål fra salen og det blir mulig å kjøpe boken. Gratis.

 

sep
5
tir
Rødhette og ulven @ Bærum bibliotek Rykkinn
sep 5@11:00-11:45

Dårekisten teater spiller Rødhette og ulven. Dette er en kombinasjon av dukke- og skuespillerteater og det er en humoristisk forestilling om Rødhette og ulven. Vi vil ikke røpe for mye, men vi  kan si at Rødhette er den som står igjen som helten i stykket.

Fra 4 år. Varighet ca 40 min.

Pris kr 30,- både for liten og stor. Påmelding tlf 67 50 96 60 eller ry@barum.folkebibl.no

Tirsdag 5.september kl. 11.00, Rykkinn

Språkkafé Rykkinn @ Bærum bibliotek Rykkinn
sep 5@12:30-13:30

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som kan litt norsk og ønsker å trene på språket. Møt våre hyggelige frivillige språkverter over en kopp kaffe, te og litt kjeks.
Samtale og enkle muntlige eller skriftlige øvelser.
Velkommen på tirsdager i høst fra og med tirsdag 22. august. Siste gang før jul: tirsdag 12. desember.

sep
6
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 6@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

sep
7
tor
Bokprat @ Bærum bibliotek Rykkinn
sep 7@14:00-14:45


Bibliotekarene presenterer sine beste boktips. Vi plukker både fra høstens bøker og fra eldre litteratur, og skaper en hyggelig stund rundt bøkene. Boktips fra deltakerne er også velkomne. Kaffe, te og kjeks. Varighet ca. 45 min. Gratis.

Soppkurs @ Bærum bibliotek Sandvika
sep 7@16:00-19:00

Forbered deg til soppsesongen! Kursholder Morten Jødal forteller både om gode, lokale matsopper, og de man skal unngå. Kurset varer i tre timer. Begrensede plasser! Pris kr. 30.00. Billetter kjøpes i skranken i Sandvika bibliotek. For mer informasjon kontakt elinc@barum.folkebibl.no.

 

«Hans Børli i toner» – konsert med Erik Lukashaugen @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 7@19:00-20:15

Erik Lukashaugen kommer til Bekkestua Foto: Vår Wilse

Visesangeren Erik Lukashaugen fikk sitt musikalske gjennombrudd da han sang tekster av ”skogens dikter” Hans Børli på sitt debutalbum ”Av en sliters memoarer” i 2013. Albumet mottok yatzy i terningkast 6 fra anmelderne og Elverumsingen ble belønnet med Vidar Sandbecks kulturpris ”Regnbågåbrua”. Erik turnerer nå Norge rundt med konserten «Hans Børli i toner» og den 7. september kommer han til Bekkestua bibliotek. Konserten holdes i Gråsonen inne i biblioteket.

Hør Eriks bejublede album på Spotify/Tidal/iTunes eller få smakebiter på hans nettside.

Arrangert i samarbeid med Bærum bibliotek.

Billetter kr. 100 betales ved inngangen.

sep
12
tir
Språkkafé Rykkinn @ Bærum bibliotek Rykkinn
sep 12@12:30-13:30

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som kan litt norsk og ønsker å trene på språket. Møt våre hyggelige frivillige språkverter over en kopp kaffe, te og litt kjeks.
Samtale og enkle muntlige eller skriftlige øvelser.
Velkommen på tirsdager i høst fra og med tirsdag 22. august. Siste gang før jul: tirsdag 12. desember.

Gitarkurs for nybegynnere @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 12@18:00-19:00

Musikkbibliotekar Jo Scharning

Har du lyst til å lære å spille gitar? Musikkbibliotekar Jo Scharning leder et gitarkurs for barn/ ungdom fra 10-15 år. Hvis du ikke har gitar selv, kan du låne på biblioteket!

Kurset går over tre tirsdager, varer ca en time hver gang og er gratis. Kursdager 12.9, 19.9 og 26.9. NB! begrenset antall plasser.

Påmelding til: josch@barum.folkebibl.no 

sep
13
ons
Språkkafé Bekkestua @ Bærum bibliotek Bekkestua
sep 13@12:30-13:30

Vi møtes hver onsdag for en uformell samtale. For deg som vil trene på å snakke norsk. Vi ønsker også å komme i kontakt med frivillige som snakker godt norsk, som vil være med som samtalepartnere.
Send epost til barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen!
Onsdager 12.30. Siste gang før jul: onsdag 13. desember.

Translate »