Hva skjer?

feb
13
man
Karneval: Aktivitetsutstilling @ Bærum bibliotek Sandvika
feb 13@09:00-feb 25@15:00


Vi finner fram rare, fine og morsomme klær med tilbehør. Utkledningstøyet er til bruk på biblioteket, og vi håper det vil appellere til rollelek.

 

feb
20
man
LEGO i vinterferien @ Bærum bibliotek Sandvika
feb 20@09:00-feb 24@16:00

Kom om bygg med LEGO på dagtid. Mandag 20. – fredag 24. februar Kl 9.00 – 16.00

feb
22
ons
Vinterferie: QUIZ @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 22@12:00-13:00

QUIZ: Har du lyst til å være med på quiz?

Det er bare å møte opp!

Store grupper (SFO o.l.) bes melde seg på:
tlf. 67 50 96 00 eller barn@barum.folkebibl.no
Onsdag 22. februar kl. 12.00, Bekkestua

Bokprat @ Bærum bibliotek Høvik
feb 22@14:00-15:00

bokpratBibliotekarene anbefaler nyere bøker. Velkommen til en en hyggelig liten time med god litteratur!

feb
23
tor
Vinterferie: Oslo Reptilpark @ Bærum bibliotek Rykkinn
feb 23@12:00-14:00
2osloreptilparkDenne dagen vil det krype og kravle på biblioteket. Kom og opplev en utstilling av taranteller og kryp. Oslo reptilpark kommer på besøk. Du kan også få høre et lite foredrag om de ulike dyrene.
 
Bokprat @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 23@13:00-14:00

BokpratBibliotekarene anbefaler nyere bøker.
Velkommen til en en hyggelig liten time med god litteratur!

feb
24
fre
Litterært kvarter @ Bærum bibliotek Sandvika
feb 24@12:00-12:15

Hver fredag kl. 12.00 (bortsett fra den første fredagen i hver måned) får du ukens boktips! Velkommen!

feb
25
lør
Hjertespråk på morsmålsdagen @ Bærum bibliotek Rykkinn
feb 25@13:00-14:00

morsmalsdagenHjertespråk! Ordlek, sang og quiz. Smaksprøver på spennende språk og fingermat. Feiring av morsmålsdagen for barn og voksne. Medarrangører: Barn fra Rykkinn skole og Internasjonalt kvinneforum Rykkinn.

feb
28
tir
Strikk, lytt og prat @ Bærum bibliotek Rykkinn
feb 28@12:30-13:30

Iboya, Sigrun eller Hilde leser høyt. Vi diskuterer temaene fra tekstene. Ta gjerne med strikketøy eller annet håndarbeide. Vi møtes disse dagene: 17. og 31. januar, 14. og 28. februar, 14. og 28. mars, 11. og 25. april og 9. mai.

Framtidas morsmål – norsk eller engelsk? @ Bærum bibliotek Bekkestua
feb 28@19:00-20:30
Norsk eller engelsk, hva vil skje med morsmålet vårt?

Norsk eller engelsk, hva vil skje med morsmålet vårt?

Språkpolitisk debatt 28. februar kl. 19.00 med rektor ved Ramstad skole, Siv Børven Moberg, leiar i Språkrådet Åse Wetås og leiar i Noregs mållag Magne Aasbrenn m.fl..

Kåring av bærumsordet 2017.

Språkpolitikk blir eitt av dei viktigaste tema i valkampen. Korleis balansere ønsket om at nordmenn flest skal ha gode kunnskapar i engelsk mot behovet for å ta vare på det norske språket? Er det greitt at eit aukande tal norske born skal ta til i første klasse med engelsk som hovudmål og ha mest heile utdanninga si på engelsk-språklege lærestader? Skal vi ta fatt på ei utvikling der engelsk blir hovudmålet på universitetet? Blir engelsk språket i alle viktige samanhengar, som forretningsliv, kulturliv, undervisning og vitskap?

Inngang: 50 kroner, inkl kaffi og kaker.

Arrangør: Norges mållag/Bærum mållag og Bærum bibliotek

Nei og atter nei. @ Bærum bibliotek Høvik
feb 28@19:00-20:30

Nei og atter nei er tittelen på Nina Lykkes roman fra 2016. Forlaget omtaler den slik: «Nei og atter nei er en skarp, morsom og ubehagelig roman om kjernefamiliens kår i et samfunn hvor øyeblikkets lyst er den edleste ledestjerne og ingenting er så drøyt at det ikke kan forsvares med individets trang til frihet.»  Nina Lykke vil presentere boken sin og diskutere den med publikum. Høvik bokhandel er med og selger bøker som forfatteren kan signere. Høvik biblioteks venner serverer kaffe, te og kaker.

mar
1
ons
Språkkafé @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 1@12:30

VelkommenSpraakkafe1 til språkkafé!
Dette er en møteplass for deg som ønsker å trene på å snakke norsk.

Welcome to the library’s Language Café!
For everyone who wants to practice their Norwegian.

Vi trenger også deg som snakker godt norsk, slik at de som ønsker å bli bedre har noen å snakke med. Ta kontakt med oss: barum@barum.folkebibl.no

Vi møtes i Gråsonen.
Språkkaféene vil holdes annenhver onsdag. Vi møtes disse datoene:
18/1, 1/2, 15/2, 1/3, 15/3, 29/3, 26/4, 10/5 og 24/5.
Vi møtes ikke onsdag 12/4 pga påskeferien.

Norsk ølbrygging @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 1@18:00-19:00

Gardsol Det norske oletTradisjonene rundt ølbrygging er mange. Lars Marius Garshol, forfatter av boken “Gårdsøl: det norske ølet”, har besøkt mange ølbryggere rundt om i Norge. Einerkvister, malt og humle, i tillegg til selve prosessen, er med på å gi gårdsølet særpreg og karakter. Lars Marius Garshol er godt kjent i ølkretser, er utdannet øldommer, og er en selverklært ølentusiast!

Julroser – Heleborus @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 1@19:00-20:30

helleborus-julerose«Julroser – Helleborus». Denne spennende, flotte staude som finne i så mange variasjoner, farger og former er en glede i hagen året rundt. Gartneriet Spiren i Skælskør på Syd Sjælland har spesialisert seg på Helleborus. Marianne Rostén vil fortelle om gartneriet og Helleborus-plantens forunderlige og eventyrlige verden.

Det serveres kaffe, te og kaker.

Arrangert av Bærum hagelag. Inngang kr. 50 –

mar
2
tor
Skinnvotten @ Bærum bibliotek Sandvika
mar 2@10:30-11:00

Barneteater etter et ukrainsk eventyr. Presenteres av Gut og kar produksjon. Fra 5 år. Pris kr 30 både for liten og stor. Ca. 30 min. Bill. bestilles på tlf 67 50 96 40. Spilles kl. 10.30 og 11.45

Dessverre FULLT

Litterære godbiter @ Bærum bibliotek Rykkinn
mar 2@14:00-15:00


litteraere-godbiter Bibliotekarene snakker om sine favoritter i nyere og eldre litteratur. Inspirasjon til videre lesning. Enkel servering. Gratis.

mar
3
fre
“Det som ble Norge” ved geolog Reidar Müller @ Bærum bibliotek Sandvika
mar 3@12:00-13:00

Hvodet-som-ble-norge-bokomslag-3-marsrfor ser vi ut som vi gjør – bleke og blonde?  Hva kan en gammel trestokk fra en myr fortelle oss om klima, om endringer og om overlevelse?  Og hvorfor har vi egentlig alt fra fjorder til fjell i Norge?  Bli med på tur i den fascinerende fortellingen om ditt eget land.

Gratis

mar
4
lør
Vigdis Hjorth om Arv og miljø @ Bærum bibliotek Bekkestua
mar 4@12:00-13:30
"Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, intelligent og poetisk måte." Cathrine Krøger, Dagbladet

«Bare Vigdis Hjorth klarer å behandle et tungt tema på en så stram, intelligent og poetisk måte.» Cathrine Krøger, Dagbladet

«Vigdis Hjorth har skrevet sin sterkeste roman; om et seksuelt overgrep som ødelegger alle relasjoner i en familie… Vigdis Hjorth skriver om konfliktene som rulles opp på et tilforlatelig, hverdagslig språk, men det dirrer mellom linjene. Det ligger en energi, et spenningsnivå, i fortellingen som bare er der når noe virkelig står på spill.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Hjorth utporsjonerer hemmelighetene med ibsensk presisjon, slik at spenningsnivået opprettholdes til den siste av de 343 sidene.»arv-og-miljo
Ingunn Økland, Aftenposten

Har Vigdis Hjort skrevet årets beste og viktigste bok? Det vil vise seg, men den har i hvert fall blitt den mest diskuterte i 2016. Ingunn Økland i Aftenposten startet diskusjonen om «virkelighetslitteratur». Var Vigdis Hjorts bok fordekt selvbiografisk? Nei, absolutt ikke sier Vigdis, men den tar opp et dypt alvorlig problem.

Kom til Bekkestua bibliotek denne lørdagen og hør forfatteren selv fortelle om boka. Høvik bok- og papirhandel vil være tilstede med boka for salg og signering. Gratis inngang.

Hør en podcast med Vigdis Hiorth.

mar
6
man
Litteraturquiz for barn @ Bærum bibliotek Høvik
mar 6@15:00-16:00

jeg-er-agnesVelkommen til litteraturquiz for barn. Har du et lag eller er du alene? Meld dere på til  ashild@barum.folkebibl.no eller på tlf: 67 50 96 70. Vinnerpremier er kinobilletter. Hvert lag må lese to bøker, og svare på spørsmål til bøkene dere har lest. Det kan være maks fire på hvert lag. Bøkene som skal leses til mandag 6. mars er: «Jeg er: Agnes, ønsker: Bestevenn» av Thomas Halling og «Løp» av Sverre Henmo.. Disse bøkene kan du låne på Høvik bibliotek.

Det serveres popcorn og drikke mens Quizen pågår. Arrangementet er et samarbeid med Høvik biblioteks venner.

lop

mar
7
tir
Språkkafé @ Bærum bibliotek Rykkinn
mar 7@12:30-12:30

 

Velkommen til språkkafe!

Dette er en møteplass for deg som ønsker å trene på å snakke norsk.

Welcome to the library’s Language Café!
For everyone who wants to practice their Norwegian.

Vi trenger også deg som snakker godt norsk, slik at de som ønsker å bli bedre har noen å snakke med. Ta kontakt med oss: ry@barum.folkebibl.no

Translate »