Anya er en ganske vanlig tenåring. Hun stresser over vekta, prøve å unngå å bli venner med nerden Dima (bare fordi de begge to er russiske, liksom), hater gym, er forelsket i kjekke Sean og har i det minste en god venn. Men en dag faller Anya ned i et hull. Og i hullet ligger et menneske-skjelett.

Et hjemsøkt menneske-skjelett.

Etter hvert blir Anya reddet fra hullet, men finner fort ut at hun har fått med seg noe hun ikke burde – et lite leddbein, og med det, spøkelset selv. Men hvem vet, kanskje det kan være en ide å ha et spøkelse med seg på skolen?

Denne boka er en nydelig liten spennings/skrekkroman som er vanskelig å legge fra seg. Tegningene er sjarmerende og kan kanskje minne litt om Bryan Lee O’Malley sin stil. Karakterene i boka føles ekte og levende, og den er ofte veldig morsom i tillegg til å være skummel og spennende. Jeg ble litt glad i Anya og heiet veldig på henne. Boka blir nok litt for skummel for de minste, men for ungdomstrinnet og oppover er dette en flott, overnaturlig fortelling som evner å holde seg jordnær og unngå klisjeer.

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Anbefalt av Elin

Translate »